odpocet
0 dagar
15 timmar
15 minuter
23 sekunder
Visa filter
Visa filter
Sortera enligt
778 objekt totalt
Knivblockset CLASSIC SANTOKU VERSION, 5 st, Wüsthof
–5 %
7 710 kr
8 177 kr
WU1090270501
Magnetisk knivstativ 28 x 18 cm, ek, UBRD
–35 %
1 962 kr
3 065 kr
UBRD69DU
Knivar i knivblock CLASSIC COLOUR , set i 8, tasty sumak, Wüsthof
–5 %
WU1091770715
Filékniv PROFESSIONAL "S" 18 cm, Zwilling
1 100 kr
ZW31030181
215819 sada nozu all star sada 2 ks cerne logo zwilling
–51 %
784 kr
1 632 kr
ZW1022777
Kockkniv VG10 20,5 cm, med läderfodral, Forged
1 433 kr
FORGEDSDV305584
Japansk grönsakskniv SHOTOH 5000MCD 9 cm, Miyabi
3 804 kr
MB34372091
Knivblockset CLASSIC IKON, 7 st, Wüsthof
–5 %
9 270 kr
9 838 kr
WU9876
Knivset OLIVE, 3 st, Forged
2 124 kr
FORGEDSDV305287
Knivset FOUR STAR, 3 st, Zwilling
2 350 kr
ZW35048000
Knivset, 3 st, Victorinox
227 kr
VN6711632
Knivset PRO, 3 st, Zwilling
3 260 kr
ZW38430007
Brödkniv CLASSIC 20 cm, Wüsthof
–5 %
1 196 kr
1 269 kr
WU4149
210451 japonsky nuz gyuto harukaze professional 20 cm cerna dellinger DNGR8594195884092
Kockkniv CLASSIC IKON 23 cm, Wüsthof
–5 %
1 920 kr
2 037 kr
WU459623
217832 kucharsky nuz kanetsugu pro m 20 cm cerna dellinger
Nytt i
2 038 kr
DNGR9005
Kockkniv 1905 21 cm, F.Dick
1 541 kr
FDCK8194721
Up
Fler produkter

Köksknivar: En kombination av precision och kvalitet

Köksknivar är grunden i varje kök, och en väl vald modell kan avsevärt underlätta och göra matlagningen mer njutbar. En kvalitetskniv säkerställer inte bara effektiv och säker skärning, utan bidrar också till att bättre bevara råvarornas struktur och fräschör.

Typer av köksknivar

  • Kockkniv – ett mångsidigt verktyg med ett brett blad, lämpligt för att skära kött, grönsaker och hacka örter.
  • Konditorkniv – det tandade bladet möjliggör enkel skärning av bröd och bakverk utan att deformera dem.
  • Grönsakskniv – en liten, smidig kniv som är idealisk för att skala, rengöra och precisionsarbete med grönsaker och frukt.

Material för blad

  • Rostfritt stål – motståndskraftigt mot korrosion, lätt att underhålla och håller skärpan länge.
  • Kolstål – extremt vasst, men kräver mer underhåll eftersom det är känsligt för korrosion.
  • Damascus stål – flerskiktsstål med ett unikt mönster som kombinerar hårdhet, skärpa och visuellt tilltalande.
  • Keramiska knivar – extremt vassa och lätta, perfekta för att skära frukt och grönsaker, men mer ömtåliga och känsliga för stötar.

Toppmärken för köksknivar

När du väljer en kvalitetskniv är det viktigt att välja en beprövad tillverkare som kombinerar precisionshantverk med modern teknik:

  • WÜSTHOF – ett tyskt varumärke med över 200 års tradition, känt för sin precisa bearbetning och användning av kvalitetsstål. Deras knivar är populära bland professionella kockar över hela världen.
  • ZWILLING – ännu en tysk tillverkare med en lång historia som erbjuder ett brett sortiment av knivar som kännetecknas av innovativ design och högsta kvalitet.
  • DELLINGER – ett modernt varumärke som kombinerar traditionellt hantverk med modern teknik. Deras knivar är uppskattade för sin originella design och sina utmärkta skäregenskaper.

Underhåll och skötsel av knivar

För att bibehålla knivarnas långa livslängd och skärpa är det viktigt att följa några grundläggande regler:

  • Handdisk – även om vissa knivar är märkta som lämpliga för diskmaskin rekommenderas handdisk för att undvika att skada eggen.
  • Regelbunden slipning – för att bibehålla optimal skärpa är det nödvändigt att slipa knivarna regelbundet med hjälp av ett bryne eller en slipsten.
  • Korrekt förvaring – knivarna bör förvaras i knivblock, på en magnetlist eller i skyddsfodral för att förhindra skador på eggen.

En investering i en högkvalitativ kökskniv lönar sig inte bara när det gäller komforten vid matlagningen, utan också ur säkerhets- och effektivitetssynpunkt. En väl vald kniv underlättar den dagliga matlagningen och garanterar perfekta resultat.


Läs också