Grytkastruller

60 items total
Gryta CONVIVIO 20 cm, 3,1 l, rostfritt stål, Alessi
New
ALDC10120
Gryta CONVIVIO 24 cm, 5,4 l, rostfritt stål, Alessi
New
ALDC10124
Gryta 24 cm, självtätande lock, gjutjärn, basilika, Staub ST12612485
Gryta 28 cm, självtätande lock, svart, gjutjärn, Staub ST12612825
Gryta AFFINITY 24 cm, med lock, de Buyer
3 897 kr –40 %
2 323 kr
DB374124
Gryta DIAMOND LITE PRO 22 x 22 cm, titan, WOLL
1 493 kr
WL10222DLP
Gryta EDO 24 cm, 5 l, rostfritt stål, Alessi
1 505 kr
ALPU10124
Gryta EDO 24 cm, rostfritt stål, Alessi
1 264 kr
ALPU10224
Gryta EDO 28 cm, rostfritt stål, Alessi
1 505 kr
ALPU10228
Gryta HAMBURG 20 cm, 2,5 l, Fissler
1 156 kr
FS81120200000
Gryta MAMI 28 cm, rostfritt stål, Alessi
2 155 kr
ALSG10228
Gryta ORIGINAL-PROFI COLLECTION 20 cm, 2,6 l, Fissler FS84138200000
Up
More products

Grytgrytor – små men nödvändiga krukor för varje kök

Vad är kastruller?

Grytgrytor är låga kastruller som vanligtvis kan användas både på spisen och i ugnen. De är bredare än höga och kommer vanligtvis med ett lock och två små handtag. De kallas ofta för en låg lagerpanna, gryta, fransk ugn eller holländsk ugn.

Vad använder du en gryta till?

Grytgrytor är mycket mångsidiga och är ett måste i varje kök. De kan användas för:

  • koka soppor, grytor, stekar, såser
  • laga engryta rätter i ugnen
  • värma upp små portioner mat
  • laga mat för en eller två personer

Vilken gryta ska man välja?

I Kulina erbjuder vi dig ett brett utbud av låga krukor, tillverkade av olika material, tillverkade av pålitliga märken och designade för olika inredningsstilar. Om du inte vet vilken gryta du ska välja, läs vår ultimata shoppingguide om kastruller här och kolla in våra grytor från WMF, Zwilling, Tefal eller Smeg.

Vårt tips: Om du letar efter små låga krukor, kolla in Mini-kollektionen med WMF, med låga lagerkrukor gjorda av högkvalitativ och mycket hållbar Cromargan® (18 /10 rostfritt stål) och utrustad med en universell TransTherm® bas som passar alla typer av spisar. Och den högblanka finishen kommer säkerligen att lägga till lite elegans till ditt kök!

Hur tar man hand om sina krukor?

Vet du att de flesta köper nya krukor bara två eller tre gånger under hela livet? Vi brukar ibland köpa bil oftare än krukor! Det är därför det är värt att investera i högkvalitativa kastruller och njuta av deras funktion i många år framöver och varje gång du lagar mat. Och om du investerar pengar i köksredskap av hög kvalitet bör du också se till att ta hand om dina kastruller på ett ordentligt sätt. Hur tar man hand om sina krukor?

  • läs alltid tillverkarens instruktioner före första användningen och se till att du inte stoppar dina kastruller i en diskmaskin om det inte rekommenderas,
  • använd inte metallredskap som kan repa ytan på dina kastruller, använd trä- eller silikonredskap istället,
  • undvik att lämna smutsiga krukor över natten eller blötlägga dem under lång tid (särskilt krukor i rostfritt stål),
  • om du vill bli av med fläckar på ytan av dina rostfria kastruller, rengör dem med ett rengöringsmedel för rostfritt stål,
  • undvik att rengöra dina keramikbelagda krukor med stålull,
  • rengör dina järngrytor omedelbart efter användning och använd inte tvål eftersom metall är poröst och det kan absorbera smaken av kemikalierna,
  • undvik temperaturchocker, lägg inte varma kastruller i kallt vatten, etc.,
  • laga inte sur mat (som tomat) i kokkärl av gjutjärn,
  • stapla inte belagda kastruller och kastruller ovanpå varandra eftersom det kan orsaka repor och flisor. Häng dem på krokar eller sätt dem på sidorna.