Santoku knivar

64 items total
Santoku-kniv 1905 18 cm, F.Dick
1 613 kr
FDCK8194218K
Santokukniv RAN PLUS 12,5 cm, svart, Yaxell
New
1 918 kr
YAX36612
Santokukniv RAN PLUS 16,5 cm, svart, Yaxell
New
2 590 kr
YAX36601
Santokukniv SUPER GOU 16,5 cm, röd, Yaxell
New
6 002 kr
YAX37101
Santokukniv SUPER GOU YPSILON 16,5 cm, svart, Yaxell
New
YAX37201
Santokukniv VIVUM 18 cm, stål, brun, F.DICK
New
1 369 kr
FDCK83642182KH
Santokukniv ZEN 16,5 cm, svart, Yaxell
New
2 158 kr
YAX35501
Japansk kockkniv NAKIRI OKAMI 17 cm, Dellinger
1 011 kr
DNGRSXLKHAUS7NA
Santoku Knife KANETSUGU MIYABI ISSHIN 18 cm, Dellinger DNGRSXL2003
Santoku Knife SAMURAI PROFESSIONAL DAMASCUS 13 cm, Dellinger DNGRSXLKHP5
Santoku-kniv 17 cm, med ovala spår, röd, Victorinox VN6852117G
Santoku-kniv 17 cm, med ovala spår, svart, Victorinox VN6852317B
Santoku-kniv 18 cm, F.DICK
482 kr
FDCK8544218K
Santoku-kniv 800DP 18 cm, Miyabi
3 334 kr
MB54487181
Santoku-kniv BRUTE 18 cm, Forged
927 kr
FORGEDSDV620155
Santoku-kniv CLASSIC 17 cm, med ovala spår, Wüsthof WU4183
Santoku-kniv DAMASCUS 67 17,5 cm, Samura
1 144 kr
SMRSND67NS7
Santoku-kniv EYES 18 cm, Dellinger
1 011 kr
DNGRSXLKHAUS7
Santoku-kniv FK2 16 cm, de Buyer
973 kr –23 %
747 kr
DB428716
Santoku-kniv FRESH KITCHEN K1220104 12 cm, Tefal TEFK1220104
Santoku-kniv GO FOR GOLD 18 cm, F.DICK
1 613 kr
FDCK8144218K80
Up
More products

Santoku knivar - en av de mest universella knivarna i ditt kök

Vad är en Santoku-kniv?

Santoku-kniven är en mycket mångsidig, medelstor kniv som kan användas för många kulinariska uppgifter. Kniven har sitt ursprung i Japan och har ett brett blad utan spets men en tråkig ryggrad som böjer sig ner för att möta det rakkantade främre bladet. Den är 12 till 20 cm lång, har inget bolster, har en balanserad vikt och är lätt att hålla i.

Vad är skillnaden mellan en Santoku-kniv och en kockkniv?

Hemmakockar och professionella kockar använder både santoku och kockknivar för en mängd olika skäruppgifter. Vad är skillnaderna mellan dessa två typer av knivar? Santoku-knivar har kortare blad än kockknivar, och deras blad är vanligtvis enkelfasad i motsats till dubbelfasade kockknivar. Eftersom den inte har en spets kan den skäras i ett enda nedåtgående snitt medan du med en kockkniv måste vagga bladet framåt. Välj en kockkniv om du föredrar den "gungade" skärmetoden och välj Santoku för att skära snabbare och mer effektivt.

Vad används Santoku-kniven till?

'Santoku' kan översättas som 'tre dygder' eller 'tre användningsområden' som är att hacka, tärna och mala. Det låter dig skära mycket tunna skivor av mat, vilket gör att dina rätter ser snygga och estetiska ut. Du kan använda en Santoku-kniv för:

  • skära kött
  • skiva skinka eller ost
  • skära, hacka eller tärna frukt, grönsaker och nötter
  • hackade örter
  • skapa fina skivor

I Kulina hittar du kvalitets Santoku-knivar tillverkade av pålitliga märken som tål slitage. Kontrollera knivarna med Dellinger eller Forged eller Zwilling eller läs vår ultimata guide om hur du köper en kniv först. Du kan också kolla in våra bästsäljande Santoku-knivar här.

Hur slipar man en Santoku-kniv?

Om du använder din Santoku-kniv dagligen bör du slipa den ganska ofta - åtminstone varannan vecka. Den bästa metoden att slipa din Santoku-kniv är med ett bryne. Slipa din kniv som en vanlig kniv – med en 20-graders vinkel mot slipstenen, och om den har en granton egg, gå för 15 grader. Du kan också ta din kniv till en specialist.

Hur tar man hand om sin Santoku-kniv?

Santoku-knivar är en investering så om du vill att din Santoku-kniv ska hålla i evigheter, se till att du följer dessa enkla regler för rengöring och förvaring av dina knivar:

  • knivar är ofta diskmaskinssäkra men vi rekommenderar att du rengör kniven för hand eftersom diskmedel kan skada ytan på ett stålblad
  • om en kniv har ett träskaft, lägg den inte i diskmaskinen
  • För att förhindra att trähandtag blir torra, olja in dem regelbundet med linolja eller bivax
  • förvara din kniv separat så att bladen inte blir matta. Använd ett knivblock eller ett knivfodral
  • slipa din kniv regelbundet