Såsskålar

22 items total
Dispenser för sojasås 160 ml, vit, keramik, MIJ MIJC1382
Dispenser för sojasås BLACK SCROLL 8,5 cm, MIJ MIJC1380
Dispenser för sojasås CRAFT BLACK 250 ml, MIJ MIJC5442
Dispenser för sojasås MODERN WHITE, 110 ml, MIJ MIJC9008
Oljekaraff 500 ml, droppfri, Eva Solo
458 kr
ES567685
Ramekin skål Fade 9 cm 110 ml MIJ
80 kr
MIJC0687
Såsskål Fade 8 cm sand MIJ
67 kr
MIJC0669
Såsskål GREEN FADE 100 ml, 8,5 cm, MIJ
80 kr
MIJC4006
Såsskål LEGIO NOVA, Eva Solo
408 kr
ES887277
Såsskål OFF WHITE 9 cm, 110 ml, MIJ
80 kr
MIJC7971
Såsskål PEACOCK 20 ml, 8 cm, oregelbunden form, MIJ MIJC1829
Såsskål RIDGED ALABASTER 8 cm, MIJ
53 kr
MIJC2259
Såsskål RIDGED ALABASTER 9 cm, 20 ml, MIJ
53 kr
MIJC2267
Såsskål RIDGED INDIGO 10,5 cm, 160 ml, MIJ
67 kr
MIJC2293
Såsskål RIDGED INDIGO 20 ml, blå, keramik, MIJ MIJC2284
Såsskål STEEL GREY 8 cm, MIJ
67 kr
MIJC0607
Såsskål WHITE FADE 8,5 cm, 100 ml, MIJ
80 kr
MIJC0677
Såssnipa HAMMERSHOI 660 ml, vit, Kähler
602 kr
KHL690115
Sojakanna MODERN BLACK 150 ml, svart, MIJ
301 kr
MIJC9009
Sojasåsdispenser AQUA BLUE 360 ml, blå, MIJ MIJC2605

Såsskålar och såskannor – smårätter som gör skillnad

Vad är en såsskål?

En såsskål är en liten skål som ofta används för att servera såser och dipp. De finns vanligtvis i en mängd olika storlekar och former och är gjorda av keramik eller porslin. De används vanligtvis på restauranger, kaféer och hushåll för att servera ketchup, senap, sojasås, salsa och andra dippar eller såser till huvudrätter.

Såskannor är små kannor med ett handtag som används för att servera varma eller kalla såser. De är vanligtvis gjorda av porslin och moderna såskannor kan också göras av rostfritt stål.

I Kulina hittar du även såsbåtar eller saucières - låga kannor med handtag och båtliknande form där sås eller sås serveras. De är mycket eleganta och används vanligtvis vid formella tillfällen. Du kan använda en såsbåt med en såsserveringssked.

Och om du letar efter en annan typ av rätt, se till att du kollar våra serveringsskålar, mjölkkannor och rätter för servering av snacks.

Varför behöver du sås till din maträtt?

En sås är ett flytande eller halvflytande hopkok som antingen serveras med mat eller läggs till det när det lagar mat. Såser tillför smak och fukt till rätten, förbättrar konsistensen på en måltid och får din tallrik att se bättre ut.

Vilka olika typer av såser finns det?

Det finns flera typer av såser som var och en har en speciell smak, konsistens och ingredienser. Följande är några av de mest populära såskategorierna:

  • Tomatbaserade såser: Dessa inkluderar pastasås, pizzasås och marinarasås och skapas främst med tomater som ingrediens.
  • Gräddbaserade såser, som Alfredo, béchamel och ostsås, görs med grädde, mjölk eller andra mejeriingredienser.
  • Såsbaserade såser: De är gjorda av mjöl och köttdropp och inkluderar nötsås, fläsksås, kycklingssås och kalkonsås.
  • Pestobaserade såser, som ruccola, soltorkade tomater och basilikapesto, görs med färska örter, ost, nötter och vitlök.
  • Heta såser: De inkluderar Srirachasås, Tabascosås och habanerosås och är framställda av chilipeppar.
  • Sojabaserade såser: Teriyakisås, hoisinsås och sojaingefärsås är exempel på sojabaserade såser som framställs av soja.
  • Fruktbaserade såser: Mangosås, äppelmos och tranbärssås är några exempel på dessa såser som är fruktbaserade.
  • Hollandaise-baserade såser, som hollandaise, bearnaise och majonnäs, skapas med ägg och smör.

I slutändan finns det flera varianter av såser tillgängliga, var och en med en distinkt smak och användning. Dina specifika behov och maten du gör avgör vilken typ av sås du väljer och du hittar rätt såsskål i Kulina. Vi erbjuder såskannor och skålar från välrenommerade märken som MIJ.