Knivslipare

43 items total
Hållare till slipsten RISAM, justerbar, Dellinger
New
DNGR6971496038263
Knivslip NO.3, aluminiumoxid, Yaxell
New
1 101 kr
YAX37222
Knivslip OLIVE 26 cm, olivträhandtag, Forged FORGEDSDV305379
Slipsten 1000/3000 RISAM, Dellinger
New
384 kr
DNGR6971496038317
Slipsten 1000/3000 RISAM, stor, Dellinger
New
432 kr
DNGR6971496038461
Slipsten 1000/6000 RISAM, Dellinger
New
481 kr
DNGR6971496038270
Slipsten 2000 RISAM, Dellinger
New
336 kr
DNGR6971496038782
Slipsten 240/1000 RISAM, Dellinger
New
312 kr
DNGR6971496038324
Slipsten 240/1000 RISAM, stor, Dellinger
New
384 kr
DNGR6971496038485
Slipsten 240/800 RISAM, Dellinger
New
288 kr
DNGR6971496038287
Slipsten 400/1500 RISAM, Dellinger
New
360 kr
DNGR6971496038331
Diamantslipstål KATAI 26 cm, Forged
1 517 kr
FORGEDSDV625426
Knivslip 21 cm, med spår, förkromad, Zwilling ZW32576211
Knivslip 23 cm, med spår, förkromat stål, Zwilling ZW32576231
Knivslip 23 cm, WMF
Knivslip 23 cm, WMF
Lager (2 pcs)
878 kr
WM1880226030
Knivslip 26 cm, diamant, Zwilling
999 kr
ZW32520261
Knivslip 26 cm, förkromad, med hängögla, Zwilling ZW32565261
Knivslip 26 cm, med spår, förkromad, Zwilling ZW32576261
Knivslip 26 cm, Wüsthof
466 kr
WU4473
Knivslip 31,5 cm, förkromad, Zwilling
1 011 kr
ZW32542310
Knivslip GOURMET, 2 steg, WMF
541 kr
WM1874376030
Knivslip GOURMET, WMF
288 kr
WM1880276270
Knivslip GOURMET, WMF
Knivslip GOURMET, WMF
Lager (15 pcs)
469 kr
WM1876516030
Up
More products

Knivslipare – ett måste i alla kök

Behöver jag en knivslipare?

Knivslipare är ett absolut måste om du investerar i köksknivar av hög kvalitet och om du förväntar dig deras överlägsna prestanda. Även den bästa kniven kommer inte att vara effektiv om du inte slipar den regelbundet och regelbunden slipning av dina knivar är en av grundreglerna för deras underhåll. Du kan självklart ta med dina knivar till en specialist, men om du lagar mat mycket och om du använder din kockkniv, Santoku-kniv eller brödkniv på till vardags bör du slipa dina knivar även varannan vecka vilket gör ett köp av din egen knivslip till ett rimligt val.

Vilka olika typer av knivslipar finns det?

Det finns olika sorters knivslipare och du kan hitta dem i Kulina (kontrollera våra bästsäljande knivslipare här innan du bestämmer dig). Valet beror på vilken typ av kniv du har, knivens fas (formen på bladeggen) och hur du vill närma dig skärpningsprocessen (manuell eller elektrisk). De huvudsakliga typerna av knivslipare är:

  • bryne (många proffs tror att slipstenar är det bästa sättet att slipa dina knivar eftersom du kan slipa dina knivar i vilken vinkel som helst),
  • elektriska skärpare,
  • handhållna skärpare,
  • slipning/slipning stål som används för att slipa ett knivblad, mindre slipning. De är gjorda av stål, av keramik eller har en diamantbeläggning.
  • tandade knivslipare avsedda för knivar med tandade blad

Hur slipar man en kniv med ett bryne?

Många tror att slipning av sina knivar med bryne ger en vassare knivsegg än andra metoder. Om du bestämmer dig för att köpa en slipsten är det viktigt att först läsa instruktionerna från tillverkaren, men den allmänna processen är som följer:

  • sänk ner och blötlägg ditt bryne i vatten
  • luta kniven i rätt vinkel på den grova sidan
  • kör kniven upp och ner för stenen i jämn rörelse och se till att du täcker hela bladet och dess båda sidor (om kniven är dubbelfasad)
  • vänd stenen till andra sidan och upprepa processen
  • tvätta och torka din kniv när du är klar

Hur slipar man en kniv med en honing stav?

Om du vill använda en stålstång, följ följande regler men kontrollera alltid tillverkarens instruktioner först:

  • håll knivens handtag i din dominerande hand och stången i den andra, båda pekar upprätt
  • placera bladets häl mot stålet cirka 2 cm från toppen av stålet, skapa en V-form (ungefär i vinkeln 15 – 20 grader)
  • dra kniven nedåt stålet mot bladets spets 5 till 10 gånger (se till att endast kanten vidrör stålet – inte sidan och flytta kniven, inte stålet)
  • rör vid staven med medeltryck och försök att behålla rätt vinkel
  • upprepa samma sak med den andra sidan av bladet (om kniven är dubbelfasad)