4 items total

Andra köksredskap – laga mat som ett proffs

Vad är köksredskap?

Köksredskap är, som du säkert väl vet, handhållna apparater som används mest i köket för matlagning - du hittar alla på webbplatsen Kulina, under kategorin köksutrustning men vi har även ytterligare köksredskap under kategorin här för att förenkla matlagning, bakning, rengöring och förvaring. Även de enklaste sysslorna, som att sila pasta eller mäta torra ingredienser, kan vara svåra utan rätt köksutrustning och redskap, så se till att du samlar all nödvändig utrustning. Du kan också läsa vår shoppingguide om 10 nödvändiga köksartiklar här.

Vår kollektion av köksredskap innehåller allt från mezzalunas till enkla instrument som saxar. På Kulina kan du få allt du behöver för att lagra ditt kök från toppmärken som WMF , Zwilling , Eva Solo osv.

Vilka typer av köksredskap finns tillgängliga och vad är de till för?

Det finns ett stort urval av köksredskap tillgängliga på Kulina och några listas nedan:

  • Burköppnare: De skär genom locket på burken för att öppna den.
  • Skalare: En skalare är ett köksredskap som används för att enkelt ta bort det yttre skalet eller skalet på frukt och grönsaker.
  • Kökssax: Dessa mångsidiga verktyg används i köket för en mängd olika uppgifter, inklusive att putsa kött, skära örter och öppna förpackningar.
  • Köttklubbor: Dessa används för att platta till eller dunka köttet för att göra det mjukare.
  • Kavel: Det här är verktyg för att platta till och kavla ut degen för bakning eller stekning.
  • Mortlar: Dessa verktyg används för att pulverisera och mala mat, särskilt kryddor och örter.
  • Flambéverktyg: Dessa används i den pråliga kulinariska metoden att bränna alkoholbaserade vätskor i mat för smak och visning.
  • Steamer-korgar: Dessa används för att ångkoka grönsaker, skaldjur eller annan mat genom att placera dem i korgen över kokande vatten.
  • Kökstång är också ett kulinariskt redskap som används för att hålla, vända och servera en mängd olika måltider.
  • Mezzalunas: Dessa tvåhands, böjda knivar används för att skära örter, grönsaker och andra föremål.
  • Slutligen har vi köttspetten är långa trä-/metallpinnar som används för att trä och laga kött- eller grönsaksrätter.