Bakverkspenslar

1 items total
132605 slehaci metla magic 25 cm fissler
277 kr
FS02006925000

Konditorivaror – ge dina bakverk den önskade touchen

Vad är en konditorivaror?

En konditorivaror är ett köksredskap som används för att sprida vätskor som äggula, smält smör, glasyrer och marinader och smörja mat. Konditorivaror görs med antingen ett trä- eller plasthandtag och deras borst är antingen naturliga eller silikon (silikonborstar är förmodligen de mest populära).

Vid Kulina erbjuder vi ett brett urval av premium konditorivaror från många välkända tillverkare, inklusive de Buyer, Zwillingoch WMF.

Vad kan man använda en bakelseborste till?

Konditorivaror används för att pensla uppvispat ägg på tårtor, pajer eller andra bakverk, försegla kanterna på ravioli eller dumplings, . Den kan också användas för att ringla en kaka med en söt glasyr eller enkel sirap (för frosting är det bättre att använda en glasyrspatel).

Du kan också använda den för att pensla kalkon eller andra stekar eller pensla grillat kött med bbq-sås. För andra verktyg som krävs för att göra din grill, se vår samling av grillredskap.

En bakelseborste kan också doppas i vatten och användas för att borsta bort sockerkristaller från sidan av en kastrull när du gör hemlagad kola eller godis.

Vilka typer av konditorivaror finns det?

Det finns många olika typer av konditorivaror tillgängliga i Kulina:

  • Naturliga borstar: Naturliga borst är mer benägna att skapa en jämn beläggning av smält smör eller glasyr utan ränder. Dessa borstar är sammansatta av silikon eller nylon. De är enkla att underhålla och värmebeständiga. Träbakelseborstar med naturborst kan inte diskas i diskmaskin.
  • Silikonborstar: billigare än naturliga borstar, silikonbakelseborstar har blivit allt populärare de senaste åren. De är mer hållbara och diskmaskinssäkra, enkla att rengöra och håller inte fast vid aromer eller lukter.
  • Borstar med långa skaft: Dessa borstar har längre skaft som gör det enklare att nå in i ugnen, vilket gör dem perfekta för att ringla marinader, såser eller glasyrer över kött och bakverk i ugnen.