Brödbakare

9 items total
Brödkniv KINEO 20 cm, WMF
Sale
647 kr –15 %
549 kr
WM1896186032
Brödkniv GOURMET 20 cm, Wüsthof
Sale
630 kr –10 %
567 kr
WU1035045720
Brödkniv IKON 20 cm, Wüsthof
Sale
2 235 kr –10 %
2 011 kr
WU496620
Brödkniv PRO 20 cm, Zwilling
Sale
1 410 kr –21 %
1 105 kr
ZW38406201
Brödkniv TWIN POTTA 20 cm, Zwilling
Sale
500 kr –15 %
425 kr
ZW32326208
Brödkniv TWIN POLLUX 20 cm, Zwilling
Sale
807 kr –15 %
685 kr
ZW30726201

Brödkniv - en kniv för varje kök

Vad gör en kniv till en brödkniv?

En brödkniv är en lång kniv med ett tandat blad. Det är vanligtvis ganska flexibelt och ömtåligt nog att hålla brödet intakt medan du fortfarande skär det. Det tandade bladet gör att du kan skära mjukt bröd och gå igenom dess skorpa utan taggiga kanter och utan att krossa och platta till limpan. Den här typen av kniv är en av de tre viktiga knivarna för varje kök – vänligen läs vår ultimata guide för att köpa en kniv här.

I Kulina hittar du brödknivar i rostfritt stål av hög kvalitet tillverkade av pålitliga märken som Wusthof, Zwilling eller WMF. Du kan också välja smidda brödknivar av det holländska märket Forged eller kolla in våra bästsäljande brödknivar här.

Vad används en brödkniv till?

En brödkniv är mycket mångsidig och den kan användas inte bara för att skiva bröd. Tack vare sitt tandade blad är den perfekt för att skära igenom både mjuka kakor (svamp) och täta kakor (pundkakor), alla frukter och grönsaker med hårt skal – tomater, ananas, pumpa, vattenmelon, etc.

Hur slipar man en brödkniv?

Ett knivbröd ska slipas men det behöver inte slipas lika ofta som en kockkniv. Det finns inget sådant som en automatisk sågtandad knivslip så du måste göra det manuellt. För att slipa en kniv med ett tandat blad behöver du en keramik- eller stålslipstav. Ta din brödkniv, lägg ner den på stången och flytta den upp och ner några gånger. Du måste göra detta tänder för tänder hela vägen ner i kniven, försiktigt för staven genom varje tandning. Du kan också ta din kniv till en specialist.

Hur tar man hand om sin brödkniv?

Om du vill att din brödkniv ska hålla i evigheter, se till att du följer dessa enkla regler för rengöring och förvaring av dina knivar:

  • knivar är ofta diskmaskinssäkra men vi rekommenderar att du rengör kniven för hand eftersom diskmedel kan skada ytan på ett stålblad
  • om en kniv har ett träskaft, lägg den inte i diskmaskinen
  • För att förhindra att trähandtag blir torra, olja in dem regelbundet med linolja eller bivax
  • förvara din kniv separat så att bladen inte blir matta. Använd ett knivblock eller ett knivfodral
  • slipa din kniv regelbundet