Brödbakare

14 items total
Brödkniv IKON 20 cm, Wüsthof
2 235 kr
WU496620
Brödkniv URBAN FARMER 23 cm, Wüsthof
1 269 kr –7 %
1 176 kr
WU1025245723
Brödkniv SYNCHROS 32 cm, brun, Güde
4 152 kr
GUDES43132RL
Brödkniv ALPHA BRICOLE DI VENEZIA 32 cm, brun, Güde GUDEV43132RL
Brödkniv Amici Wüsthof 23 cm
2 878 kr
WU1011301123
Konditorkniv DARKNITRO 26 cm, brun, F.DICK
Nytt i
3 036 kr
FDCK81139262
Brödkniv DELTA GRENADILL 26 cm, brun, Güde
2 438 kr
GUDED43126
Brödkniv SEBRA 20,5 cm, Forged
816 kr
FORGEDSDV623439
Konditorkniv SOK OLIVE SUNSHINE DAMASCUS 19 cm, Dellinger DNGRKHOK8B
Brödkniv 21 cm, trä, Victorinox
864 kr –19 %
695 kr
VN5163021G
Brödkniv GERMAN PAKKA WOOD 20 cm, brun, Dellinger DNGRXZB2S8B
Bakverkskniv VIVUM 26 cm, stål, brun, F.DICK
1 366 kr –5 %
1 290 kr
FDCK83639262H

Brödkniv - en kniv för varje kök

Vad gör en kniv till en brödkniv?

En brödkniv är en lång kniv med ett tandat blad. Det är vanligtvis ganska flexibelt och ömtåligt nog att hålla brödet intakt medan du fortfarande skär det. Det tandade bladet gör att du kan skära mjukt bröd och gå igenom dess skorpa utan taggiga kanter och utan att krossa och platta till limpan. Den här typen av kniv är en av de tre viktiga knivarna för varje kök – vänligen läs vår ultimata guide för att köpa en kniv här.

I Kulina hittar du brödknivar i rostfritt stål av hög kvalitet tillverkade av pålitliga märken som Wusthof, Zwilling eller WMF. Du kan också välja smidda brödknivar av det holländska märket Forged eller kolla in våra bästsäljande brödknivar här.

Vad används en brödkniv till?

En brödkniv är mycket mångsidig och den kan användas inte bara för att skiva bröd. Tack vare sitt tandade blad är den perfekt för att skära igenom både mjuka kakor (svamp) och täta kakor (pundkakor), alla frukter och grönsaker med hårt skal – tomater, ananas, pumpa, vattenmelon, etc.

Hur slipar man en brödkniv?

Ett knivbröd ska slipas men det behöver inte slipas lika ofta som en kockkniv. Det finns inget sådant som en automatisk sågtandad knivslip så du måste göra det manuellt. För att slipa en kniv med ett tandat blad behöver du en keramik- eller stålslipstav. Ta din brödkniv, lägg ner den på stången och flytta den upp och ner några gånger. Du måste göra detta tänder för tänder hela vägen ner i kniven, försiktigt för staven genom varje tandning. Du kan också ta din kniv till en specialist.

Hur tar man hand om sin brödkniv?

Om du vill att din brödkniv ska hålla i evigheter, se till att du följer dessa enkla regler för rengöring och förvaring av dina knivar:

  • knivar är ofta diskmaskinssäkra men vi rekommenderar att du rengör kniven för hand eftersom diskmedel kan skada ytan på ett stålblad
  • om en kniv har ett träskaft, lägg den inte i diskmaskinen
  • För att förhindra att trähandtag blir torra, olja in dem regelbundet med linolja eller bivax
  • förvara din kniv separat så att bladen inte blir matta. Använd ett knivblock eller ett knivfodral
  • slipa din kniv regelbundet