odpocet
1 dag
13 timmar
16 minuter
32 sekunder

Brödbakare

Visa filter
Visa filter
Sortera enligt
14 objekt totalt
20 cm - 20 cmRensa filter
Brödkniv PROFESSIONAL "S" 20 cm, Zwilling
1 190 kr
ZW31026201
Brödkniv CLASSIC 20 cm, Wüsthof
1 196 kr
WU4149
Brödkniv IKON 20 cm, Wüsthof
2 161 kr
WU496620
Brödkniv KINEO 20 cm, WMF
679 kr
WM1896186032
Bakverkskniv SAVEUR 20 cm, mässingsnitar, brun, Lion Sabatier
Outlet –20 %
1 228 kr
1 548 kr
LS813384
Brödkniv PRO 20 cm, Zwilling
1 240 kr
ZW38406201
217274 nuz na pecivo german black samurai 20 cm cerna dellinger
Nytt i
DNGRKH270
Brödkniv LAGUIOLE LUXURY 20 cm, olivträ, Laguiole
451 kr
LAGSDV-301296
Brödkniv ICE FORCE K2320414 20 cm, rostfritt stål, Tefal
–7 %
168 kr
182 kr
TEFK2320414
Brödkniv GOURMET 20 cm, Wüsthof
605 kr
WU1035045720
Brödkniv TRIGONO 25 cm, silver, rostfritt stål, Stelton SN350
Brödkniv CLASSIC IKON 20 cm, Wüsthof
1 437 kr
WU416620
Kockkniv ICE FORCE K2320214 20 cm, rostfritt stål, Tefal
–7 %
188 kr
204 kr
TEFK2320214

Brödkniv - en kniv för varje kök

Vad gör en kniv till en brödkniv?

En brödkniv är en lång kniv med ett tandat blad. Det är vanligtvis ganska flexibelt och ömtåligt nog att hålla brödet intakt medan du fortfarande skär det. Det tandade bladet gör att du kan skära mjukt bröd och gå igenom dess skorpa utan taggiga kanter och utan att krossa och platta till limpan. Den här typen av kniv är en av de tre viktiga knivarna för varje kök – vänligen läs vår ultimata guide för att köpa en kniv här.

I Kulina hittar du brödknivar i rostfritt stål av hög kvalitet tillverkade av pålitliga märken som Wusthof, Zwilling eller WMF. Du kan också välja smidda brödknivar av det holländska märket Forged eller kolla in våra bästsäljande brödknivar här.

Vad används en brödkniv till?

En brödkniv är mycket mångsidig och den kan användas inte bara för att skiva bröd. Tack vare sitt tandade blad är den perfekt för att skära igenom både mjuka kakor (svamp) och täta kakor (pundkakor), alla frukter och grönsaker med hårt skal – tomater, ananas, pumpa, vattenmelon, etc.

Hur slipar man en brödkniv?

Ett knivbröd ska slipas men det behöver inte slipas lika ofta som en kockkniv. Det finns inget sådant som en automatisk sågtandad knivslip så du måste göra det manuellt. För att slipa en kniv med ett tandat blad behöver du en keramik- eller stålslipstav. Ta din brödkniv, lägg ner den på stången och flytta den upp och ner några gånger. Du måste göra detta tänder för tänder hela vägen ner i kniven, försiktigt för staven genom varje tandning. Du kan också ta din kniv till en specialist.

Hur tar man hand om sin brödkniv?

Om du vill att din brödkniv ska hålla i evigheter, se till att du följer dessa enkla regler för rengöring och förvaring av dina knivar:

  • knivar är ofta diskmaskinssäkra men vi rekommenderar att du rengör kniven för hand eftersom diskmedel kan skada ytan på ett stålblad
  • om en kniv har ett träskaft, lägg den inte i diskmaskinen
  • För att förhindra att trähandtag blir torra, olja in dem regelbundet med linolja eller bivax
  • förvara din kniv separat så att bladen inte blir matta. Använd ett knivblock eller ett knivfodral
  • slipa din kniv regelbundet