Brödbakare

13 items total
Brödkniv CLASSIC IKON CREME 23 cm, Wüsthof
1 900 kr
WU1030431123
Brödkniv CLASSIC 20 cm, Wüsthof
1 269 kr –10 %
1 140 kr
WU4149
Brödkniv CLASSIC IKON 20 cm, gräddvit, Wüsthof WU4166020
Brödkniv GOURMET 23 cm, Wüsthof
767 kr
WU1035045723
Brödkniv GOURMET 20 cm, Wüsthof
642 kr
WU1035045720
Brödkniv PROFESSIONAL "S" 20 cm, Zwilling
1 395 kr
ZW31026201
Brödkniv ALPHA POM 32 cm, svart, Güde
3 234 kr
GUDE143132RL
Brödkniv KAPPA 21 cm, silver, Güde
1 593 kr
GUDE43021
Brödkniv GERMAN PAKKA WOOD 20 cm, brun, Dellinger DNGRXZB2S8B
Konditorkniv TWIN GRIP 11 cm, Zwilling
186 kr
ZW38726110
Kockkniv ICE FORCE K2320214 20 cm, rostfritt stål, Tefal TEFK2320214

Brödkniv - en kniv för varje kök

Vad gör en kniv till en brödkniv?

En brödkniv är en lång kniv med ett tandat blad. Det är vanligtvis ganska flexibelt och ömtåligt nog att hålla brödet intakt medan du fortfarande skär det. Det tandade bladet gör att du kan skära mjukt bröd och gå igenom dess skorpa utan taggiga kanter och utan att krossa och platta till limpan. Den här typen av kniv är en av de tre viktiga knivarna för varje kök – vänligen läs vår ultimata guide för att köpa en kniv här.

I Kulina hittar du brödknivar i rostfritt stål av hög kvalitet tillverkade av pålitliga märken som Wusthof, Zwilling eller WMF. Du kan också välja smidda brödknivar av det holländska märket Forged eller kolla in våra bästsäljande brödknivar här.

Vad används en brödkniv till?

En brödkniv är mycket mångsidig och den kan användas inte bara för att skiva bröd. Tack vare sitt tandade blad är den perfekt för att skära igenom både mjuka kakor (svamp) och täta kakor (pundkakor), alla frukter och grönsaker med hårt skal – tomater, ananas, pumpa, vattenmelon, etc.

Hur slipar man en brödkniv?

Ett knivbröd ska slipas men det behöver inte slipas lika ofta som en kockkniv. Det finns inget sådant som en automatisk sågtandad knivslip så du måste göra det manuellt. För att slipa en kniv med ett tandat blad behöver du en keramik- eller stålslipstav. Ta din brödkniv, lägg ner den på stången och flytta den upp och ner några gånger. Du måste göra detta tänder för tänder hela vägen ner i kniven, försiktigt för staven genom varje tandning. Du kan också ta din kniv till en specialist.

Hur tar man hand om sin brödkniv?

Om du vill att din brödkniv ska hålla i evigheter, se till att du följer dessa enkla regler för rengöring och förvaring av dina knivar:

  • knivar är ofta diskmaskinssäkra men vi rekommenderar att du rengör kniven för hand eftersom diskmedel kan skada ytan på ett stålblad
  • om en kniv har ett träskaft, lägg den inte i diskmaskinen
  • För att förhindra att trähandtag blir torra, olja in dem regelbundet med linolja eller bivax
  • förvara din kniv separat så att bladen inte blir matta. Använd ett knivblock eller ett knivfodral
  • slipa din kniv regelbundet