Brödkniv FIBRE CARBON 2 26 cm, de Buyer

Code: DB428626
Sale
Brand: de Buyer
1 216 kr –30 %
Brödkniv FIBRE CARBON 2 26 cm, de Buyer
1 216 kr –30 % 851 kr
Lager (2 pcs)

De Buyer brödkniv har ett 25,6 cm långt tandat blad tillverkat av högkvalitativt tyskt bestickstål. Extrem skärpa, unikt knivbalanssystem enligt kockens behov. Handtag för bekvämt och trötthetsfritt arbete.

Detailed information

Product detailed description

POPIS

Bröd- och bakverkskniven från Fibre Karbon 2-kollektionen från De Buyer har ett tandat långt blad och är extremt vass. Den här kniven är idealisk för att skära bröd och andra bakverk tack vare sitt sågblad. Den klarar även hårda skorpor och snyggt skurna skivor utan att bryta det fluffiga smulet.

Bladet är tillverkat av högkvalitativt tyskt rostfritt stål X50CrMoV15 (specialknivstål) med hårdhet 56 HRC (Rockwells hårdhetsskala). FK2-serien har ett unikt system för att balansera kniven efter den enskilde kockens behov. Skruva helt enkelt av den rostfria foten på handtaget och ta bort den nödvändiga mängden rostfria insatser.

Knivens handtag tillverkas för hand genom att kolfiber läggs i lager. Detta gör den mycket hållbar, stark och ger ett fint och bekvämt grepp för trötthetsfri skivning. Skyddet skyddar fingrarna. Ett knivställ är perfekt för att förvara dina knivar på ett säkert sätt.

SPECIFIKATIONER

Knivens längd: 40,5 cm

Bladets längd: 26 cm

Material: specialkniv nocel, kolfiber (handtag)

Färg: silver, svart (handtag)

FÖRDELAR OCH NACKDELAR

plus

Brödkniven har ett sågtandat blad och är perfekt för att skära bröd och andra bakverk i skivor.

Bladet är extremt vasst.

Knivbladet är tillverkat av högkvalitativt tyskt rostfritt stål.

Unikt system för att balansera kniven efter kockens behov.

Skyddet skyddar fingrarna. Smidig övergång mellan skydd och handtag.

Det ergonomiska handtaget ger ett säkert, bekvämt och behagligt grepp för trötthetsfritt arbete.

Kniven är också lämplig för professionellt bruk.

PRAKTISKA RÅD

Kandiskas i maskin: NO

Diska alltid kniven i kallt vatten för att säkerställa att den håller skärpan länge.

SKILLNADEN MELLAN ETT BRYNE, EN KNIVSLIP OCH ETT BRYNE

Använd knivslipen vid regelbundet underhåll - före varje användning av kniven. Använd dock bara en knivslip eller slipsten då och då för att återställa kniven till dess ursprungliga skärpa, dvs. när kniven är riktigt slö.

KNIVPLATTA

Knivslipen används för regelbundet underhåll av knivar. Med knivslipen kan du snabbt och enkelt återställa knivarnas ursprungliga skärpa. Använd slipmaskinen för att underhålla bladet. Det är inte lätt att skapa en vass kant på en redan slö kniv - välj i så fall en knivslipare eller en slipsten. Vässaren har ett handtag och slipdelen kan ha en finare eller grövre yta. Slipen är inte praktisk för att underhålla knivar som är för stora.

Slipdelen på brynstenen kan vara tillverkad av olika material - diamant, keramik, specialstål etc. Välj längden på skärpdelen efter längden på de knivblad du ska slipa. Vi har slipare med skärpdelar från 20 cm upp till 31,5 cm - speciell slaktarslip för slipning av stora knivar.

Slipa kniven med ett bryne

broušení nože ocílkou

Håll vässaren vertikalt i ena handen och kniven i den andra handen (med en lutning på ca 20° mot vässarens yta). Det bästa är att ha ett stöd (t.ex. ett bord och en handduk för att förhindra att vässaren glider) för att hålla vinkeln densamma över hela bladet och hålla vässningen exakt. Att arbeta med vässaren kräver övning för att undvika oönskade tänder på bladet. Dra kniven från hälen till spetsen mot bladet och upprepa samma sak på andra sidan bladet (20 gånger på varje sida). Försök att hålla samma vinkel mellan kniven och slipmaskinen och tryck inte för hårt.

BROUSEK TILL KNIV

Knivslipen används för att återställa knivens ursprungliga skärpa. Till skillnad från knivslipen kan den hantera även slöa knivar. Knivslipen innehåller slipskivor av olika material, som du använder för att sträcka ut kniven. Att slipa knivar med knivslipen är alltså mycket enkelt och går snabbt. Kör bara kniven längs hela knivens längd med slipskivorna några gånger och du har en perfekt vass kniv igen. Du behöver bara använda slipmaskinen en gång i månaden eller om kniven redan är slö. En knivslip är tillräcklig för regelbundet underhåll före skivning.

BRUN STEN

Knivslipstenen har en yta med en viss grovlek. Det finns också en dubbelkornig slipsten med ena sidan grov och den andra sidan fin. Slipstenen används för att återställa knivarnas ursprungliga skärpa - som en knivslipare. Slipstenen måste fuktas före användning och knivbladen måste placeras i rätt vinkel mot slipstenen (ca 12 - 15°).

Knivslipning med slipsten

broušení nože brusným kamenem

Placera knivbladet på ena änden av stenen och dra kniven jämnt något åt höger mot bladet. Vrid kniven och dra på samma sätt men i motsatt riktning. Svep alltid längs hela klingans längd. Var dock försiktig så att inte bladet fastnar i slipstenens kant. Dra i kniven som om du försökte skära en tunn skiva från en kniv. Tryck inte för hårt på kniven. Slipa först på en grövre yta och sedan på en finare yta för att släta ut bladet och ta bort grader.

SLIPSTENENS KORNSTORLEK

Välj slipstenens kornstorlek efter knivens användningsområde. Bladet slipas på en slipsten med en grövre egg, perfekt för att skära mjuka och fibrösa ingredienser som grönsaker eller kött. På finare slipstenar (med mindre grovlek) får du en slät egg, som är lämplig för att skära med tryck snarare än drag, t.ex. vid hackning eller flåning. Vilken egg du får beror på slipstenens grovlek (kornstorlek) och i vilken vinkel du slipar kniven.

Slipstenens kornstorlek (grovhet) anges med ett tal som motsvarar det antal maskor i siktet per tum (25,4 mm) som slipmedlet fortfarande faller igenom vid siktningen. Ju större siffra, desto tätare sikt och desto finare slipmedel. Internationella standarder FEPA (Federation of European Grinding Aid Manufacturers) anger kornstorleken, se tabell:

Kornstorlek enligt FEPA

Verbalt namn

7, 8, 10, 12

grov

14, 16, 20, 22, 24, 30

grov

36, 40, 46, 54, 60

medium

70, 80, 90, 100, 120

fint

150, 180, 220, 240

mycket ömtålig

280, 320, 400, 500, 600

särskilt känslig

800, 1000, 1200

extra fin

Celozrnný chléb

FULLKORNSBRÖD UTAN KNÅDNING

Ingredienser
3 dl (708 ml) ljummet (inte varmt) vatten, 1 msk torrjäst, 1 msk socker, 1 msk vegetabilisk olja (t.ex. 1 msk vinäger, 3 dl (375 g) vanligt vete- eller speltmjöl, 2,5 till 3 dl (324 till 389 g) fullkornsvetemjöl, 1 till 1,5 msk salt, nötter, frön efter smak

Förfarande
1. Blanda varmt vatten, jäst och socker i en stor skål. Vattnet får inte vara varmt, utan ska ha kroppstemperatur för att inte jästen ska brytas ned. Vänta några minuter tills du ser att jästen är aktiv och bildar bubblor på ytan, tillsätt sedan vinäger och olja.

2. Tillsätt mjölet kopp för kopp och rör om ordentligt mellan varje kopp. Tillsätt nu vetemjöl och salt, återigen gradvis, och blanda ordentligt mellan varje tillsats. Denna deg kommer att vara mycket tunn, mosig och klibbig. Tillsätt frön, nötter eller vad du vill. Du kan också prova örter, torkade tomater, vitlök eller stekt lök.

3. Täck med en ren kökshandduk och låt jäsa på en varm plats i ca 30-40 minuter tills volymen har fördubblats.

4. Förvärm ugnen till 185 °C. För över degen till brödformen med hjälp av en slickepott (degen räcker till 2 limpor). Strö över mer frön och grädda i ca 50 minuter tills brödet är gyllenbrunt på ovansidan. Du kan också se att brödet är färdigt vid första anblicken bara genom att det rör sig bort från formens sidor och att det uppstår en liten springa runt kanten. När du tar ut brödet ur ugnen kan du smidigt låta det glida över på ett galler där det svalnar vackert utan att brännas. För att kontrollera om brödet redan är bakat, knacka på botten av brödet, det ska låta ihåligt.
Receptkälla och receptbild: https://kitchenette.cz/clanek/73-celozrnny-chleb-bez-hneteni

RECEPT PÅ HEMLAGAT KUMMINBRÖD

lngredience

200 g rågmjöl (kan också vara fullkornsmjöl), 300 g vetebrödmjöl, 200 g vanligt vetemjöl (kan också vara fullkornsmjöl eller spelt), hel kummin (ca 15 g), 15 g färsk jäst, 1 tsk socker (eller honung, melass, ...), 490 ml vatten (kan också vara öl, vassle), 15 g salt

Domácí kmínový chléb

Förfarande
1. Smula ner jästen i skålen till din matberedare. Om du inte har en matberedare knådar du degen för hand. Tillsätt sockret och rör med en gaffel tills det blir en tunn sörja. Blanda med vatten och rör om väl med en visp.

2. Tillsätt sedan allt annat från receptet. Sätt maskinen på låg hastighet och låt knåda i 10 minuter. Om du använder en hemmabagare, låt den knåda i 30 minuter och ta sedan bort degen.

3. Lägg den bearbetade och klibbiga degen helst i en plastskål smord med en tesked olja. Om du inte har en med lock kan du lägga skålen i en plastpåse. Låt jäsa i rumstemperatur i en timme. Vik en gång under denna tid. Det gör man genom att sträcka ut degkanterna och vika in dem i mitten av degen. Att göra det mot mannen direkt i skålen runt omkring.

4. Efter en timme oljar du linan lite och sträcker ut degen till en ungefärlig fyrkant. Vik ihop och dra åt så att det bildas en kon. Mjöla munken med rågmjöl och placera degstruten med skarven uppåt. Du kan låta degen jäsa i ett durkslag fodrat med en kökshandduk och mjöla den. Efter tippning kommer fogen att ligga under och kommer inte att lossna under bakning. Lägg tillbaka degen i påsen och låt jäsa i en timme. Efter ca 20 minuter sätter du på ugnen med bakstenen och vattenpannan. Om du bakar på ett bakplåtspapper kan du värma upp det senare. Ugnen skall ha en temperatur på minst 250 °C .

5. Lägg försiktigt det jästa brödet, som har fyllt hela brödformen, på en planteringsspade. Pudra med grovt mjöl eller majsmjöl. Brödet glider ner bättre. Om du bakar på bakplåtspapper är det viktigt att inte dra ut det alls. Det svalnar snabbt och brödet skulle spricka runt kanten. Bered ca 200 ml varmt vatten från en vattenkokare, ett rakblad och en planteringsspade. Det kommer att gå väldigt fort nu. Se särskilt upp för ångan!

6. Stjälp upp brödet på en spade, skär det om du vill och låt det snabbt glida över på en sten eller bakplåt i ugnen. Häll vatten i bottenplåten längst ner i ugnen och stäng snabbt ugnen. Ställ in minuten till 15 minuter.

7. Sänk sedan temperaturen till 190 - 200 °C . Ta bort bakplåten från vattnet och grädda i 30 minuter.

8. Låt svalna på ett galler. Skär inte bort det varma brödet! Du skulle få en krympning.

Använd ingredienserna ovan för att tillaga en limpa som väger 1200 g.

Receptkälla och receptbild: http://www.pazitka.cz/ostatni/domaci-kminovy-chleba-z-drozdi/

Additional parameters

Category: Brödbakare
Weight: 0.28 kg
Margin: D
K překladu: CZ AUTO
Samling: De Buyer Fiber Carbon
Storlek: 26 cm
Färg: Svart
Styck i ett set: 1 ks
Bladlängd: 26 cm
Material: Rostfritt stål
Produkttyp: Brödkniv

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field:

✓ de Buyer je francouzský výrobce vysoce kvalitního kuchyňského vybavení
Hrnce, pánve, kastroly, kuchyňské náčiní
✓ Tradiční rodinná firma
✓ Založena r. 1830, inovace, ekologie, maximální kvalita

109140

Společnost de Buyer byla založena před téměř 190 lety ve francouzském Faymont-Val d’Ajol. Hrdá na své kořeny, obhajuje tradici a kvalitu francouzského designu do dnešních dnů. Výroba nádobí je ze značné části dělána ručně a svou roli hraje i po desetiletí předávané know-how.

De Buyer je tradiční rodinná firma založená roku 1830 ve Francii, která navrhuje a vyrábí prvotřídní gastronomické potřeby jako např. hrnce, kastroly, pánve nebo různé kuchyňské náčiní. Výrobky de Buyer jsou exportovány do více jak 95 zemí po celém světě a značka je též považována za významného inovátora, přihlašujícího tucet nových patentů ročně. Mezi nejvýznamnější inovace v posledních letech patří měděné nádobí PRIMA MATERA. Tato exkluzivní série se speciálním feromagnetickým dnem zprostředkovává tepelné vlastnosti měděného nádobí také pro majitele indukčních sporáků.