Brödkniv FOUR STAR 20 cm, Zwilling
Code: ZW31076201Product detailed description
Brödkniven FOUR STAR ® har ett långt, tjockt tandat blad. Detta blad skär utan ansträngning hårt bröd och andra bakverk. Tack vare de genomträngande långa spetsarna ger den snygga skivor.
Serie FOUR STAR ®
- Enkel design, säkert och bekvämt grepp
- En världslegend bland kvalitetsknivar
- Ergonomiskt, halkfritt handtag av syntetmaterial
- Standard för mecenatskap
- Smidig övergång mellan skydd och handtag
- Specialstål tillverkat för ZWILLING J. A. Henckels
- FRIODUR® blad, fryshärdat
- SIGMAFORGE®-kniv - smidd ur ett enda stycke
- Hårdhet ca 57 HRC Rockwell-skala
- Manuell slipning
- Styrning av laserblad
- Livstidsgaranti mot tillverkningsfel i bladet
- Knivar kan diskas i diskmaskin - handdiskning rekommenderas dock
- Produkten har vunnit prestigefyllda designpriser: iF product design och Busse Longlife Design
Serie FOUR STAR ® från det tyska företaget ZWILLING J. A. Henckels är redan en legend bland kvalitetsknivar, ofta eftertraktade av mästerkockar. Den introducerades på marknaden 1976 och tack vare användningen av högkvalitativa material och den revolutionerande tekniken för knivtillverkning med ett sömlöst syntetiskt handtag, blev den en av de mest sålda knivarna i världen. Det här är mycket vassa knivar av hög kvalitet som tillverkas av specialstål med en patenterad metod för smide från ett enda stycke stål, vilket ger en hög grad av komfort och säkerhet vid användning.
Vassa knivar, som dessutom behåller sin skärpa under lång tid, är oumbärliga i köket, inte bara för hobbykockar. I serien FOUR STAR ® hittar du knivar i olika storlekar och bladformer. Varumärket ZWILLING är en kvalitetsstämpel som vi varmt rekommenderar!
Använda tekniker och material
För tillverkningen av knivarna användes ett speciellt högkvalitativt stål med en optimal mängd krom och kol, tillverkat enligt särskilda krav exklusivt för ZWILLING J. A. Henckels. Med en Rockwell-hårdhet på ca 57 HRC är detta stål flexibelt, har god initial skärförmåga, lång bladlivslängd och perfekt korrosionsbeständighet. Knivar tillverkade av detta specialstål är också lätta att slipa. Det korrekta "receptet" för tillverkningen bekräftas av det faktum att över 100 miljoner knivar redan har tillverkats av det utan att stålets sammansättning har ändrats.
Stålets egenskaper förbättras ytterligare för knivtillverkning genom en speciell patenterad FRIODUR®-härdningsmetod, där stålet fryses till -70 °C efter upphettning till en temperatur på över 1000 °C och härdning, och sedan upphettas ytterligare två gånger till en temperatur på ca 250 °C. Den resulterande molekylära strukturen ökar knivens hårdhet, seghet och korrosionsbeständighet avsevärt.
Bladet är smidd ur ett enda stycke stål med SIGMAFORGE®-metoden, som förbättrar stålets egenskaper. Blad som smitts på detta sätt har en tätare och mer homogen struktur, vilket ger större styrka, seghet och motståndskraft mot slöhet.
Det stabila bladet och bladets perfekta geometri ger enastående skärprestanda och exakt kontroll vid skärningen. Den skarpa vinkeln ger ännu bättre skärpa, vilket gör skivandet mer njutbart. Tack vare det kilformade snittet penetrerar kniven maten utan ansträngning.
Standardskyddet är integrerat som en del av bladet i ett stycke stål. Säkerställer korrekt viktfördelning, skyddar fingrarna från att glida på bladet och säkerställer exakt kontroll av kniven.
Det ergonomiska, stänkfria handtaget är tillverkat av slitstarkt syntetmaterial som är splitterfritt, slagtåligt och motståndskraftigt mot livsmedelssyror. Den tål maskindisk. Den perfekta sammanfogningen av de enskilda delarna förhindrar att avlagringar och bakterier fastnar, så att knivarna uppfyller strikta hygienkrav.
Underhåll av knivar ZWILLING
Knivar med plasthandtag kan diskas i diskmaskin, men handdiskning rekommenderas eftersom det är skonsammare mot kniven. Om du föredrar att diska i diskmaskin bör du tänka på att knivar av hög kvalitet kan skadas om de kommer i kontakt med andra bestick, kastruller eller stekpannor under diskprocessen. När du ställer in disk i diskmaskinen är det därför viktigt att kontrollera att knivarna inte kan komma i kontakt med andra föremål. Tillverkaren rekommenderar också ett ekonomiprogram med en maxtemperatur på 55 °C för eventuell användning av diskmaskinen.
Knivslipning ZWILLING
Alla knivar behöver slipas då och då. Eftersom det är en speciell uppgift att slipa sågtandade knivar rekommenderar vi att du låter experter slipa dina knivar. Därför erbjuder vi originalslipning direkt hos tillverkaren - vi kan ordna så att kniven skickas till ZWILLING J. A. Henckels i Tyskland.
Additional parameters
Category: | Brödbakare |
---|---|
Weight: | 0.22 kg |
Margin: | D |
K překladu: | CZ AUTO |
Samling: | ZWILLING FOUR STAR® |
Styck i ett set: | 1 ks |
Produkttyp: | Brödkniv |
Producent: | ZWILLING |
Margin-category: | B |
Be the first who will post an article to this item!
✓ Naprostá špička mezi výrobci kuchyňských produktů |
Solingenská značka ZWILLING se za svou 300letou historii vyšvihla mezi špičku výrobců kuchyňského sortimentu. V její nabídce najdete kvalitní kované nože a nůžky, elegantní nerezové nádobí, pomocníky do kuchyně či krásné manikúry. Dlouholetý úspěch značky ZWILLING tkví především v používání kvalitních materiálů a moderních technologií výroby, které jdou ruku v ruce s kvalitním řemeslným zpracováním.
Německá společnost ZWILLING J. A. Henckels je jednou z nejstarších značek na světě. Od roku 1731 až do dnešních dnů vyrábí produkty vysoké kvality, s vynikající kvalitou zpracování a ze špičkových materiálů. Mezinárodní úspěch značky se zakládá na neustálých inovacích, kvalitě používané oceli a spojení tradice s novými technologiemi. Historickým milníkem firmy, jejíž mistrovství spočívá především ve výrobě nožů, byl objev metody tvrzení oceli mrazem. Ta zásadně zvyšuje tvrdost, houževnatost a odolnost proti korozi. Svůj vynález firma nechala patentovat pod ochrannou známkou FRIODUR®. Dnes jsou výrobky společnosti ZWILLING J. A. Henckels prodávány ve více než 100 zemích po celém světě a její sortiment obsahuje nože rozličných velikostí a tvarů, příbory, nerezové nádobí, pánve, kuchyňské náčiní, nůžky a manikúry. Nesmí chybět ani příslušenství k nožům jako bloky a magnetické lišty na nože, brousky a ocílky či nezbytná prkénka na krájení.