De Buyer dagar
de Buyer - depuis 1830
Det franska märket de Buyer är mästare på pannor. Företaget har tillverkat ikoniska stålpannor sedan 1830. Och inte bara dem. Upptäck en värld av fransk gastronomi med de Buyer.
Stål eller non-stick?
Vilken panna är rätt för dig?
Stålpannor från de Buyer
De har verkligen fulländat konsten att göra pannor hos de Buyer. En stålpanna är som vin, ju längre och oftare du använder den, desto bättre blir den.
- pannor för livet - med rätt vård kommer de att överleva dig
- naturligt non-stick - blir non-stick när du använder den
- bra resultat - perfekta stekar, fluffiga pannkakor
- 100% naturligt - stål är ett ekologiskt och återvinningsbart material. Inga kemikalier, bara smord med kärlek och omsorg med bivax.
- lämplig för alla värmekällor, inklusive induktion
När ska man välja en stålpanna?
- du vill att en kvalitetspanna, som ska hålla en livstid
- för alla värmekällor, även lämplig för ugnen
- en panna som leder värmen jämnt och du kan värma den till höga temperaturer, t.ex. för att bryna kött
Vad du ska se upp för
- vatten - stål är ett naturmaterial så det rostar vatten. Pannan ska inte ställas i diskmaskinen och du ska inte låta den ligga i blöt. Rengör med en svamp och varmt vatten och torka väl omedelbart. Eller torka av den med en pappershandduk efter användning. Gör som fransmännen - de diskar helt enkelt inte pannorna.
- första användning - stål blir non-stick med användning. Före den första användningen är det nödvändigt att krydda din panna, att "baka" den.
- svart färg - ja, en riktig stålpanna blir aldrig silver igen men oroa dig inte för det. Som fransmännen säger - ju svartare desto bättre.
- vikt - stålpannor är tunga, men de är 40% lättare än gjutjärn. De värms också upp snabbare.
Om du vill att en ordentlig panna ska hålla en livstid, välj en stålpanna. Den magiska ingrediensen i fransk matlagning är smör, men hemligheten till framgång är rätt panna.
Non-stick de Buyer pan
Kvalitetsstekpannor av gjuten lätt aluminium med en mycket slitstark non-stick-beläggning.
- 100% säker för hälsan - utan PFOA och PFOS
- lätt och utmärkt värmeledning - tack vare aluminiumkärnan
- Extremt slitstarkt non-stick lager - det gör det enkelt att förbereda mat och rengöra pannan
- formen förblir densamma - tack vare materialets tjocklek
- lämplig för alla värmekällor, inklusive induktion
Choc Resto Induktionskollektion har utformats för optimal värmeledning och ackumulering. Tack vare det extra tjocka aluminiumskiktet (5 mm) och den speciella ferromagnetiska botten är den idealisk för induktion. Den är dock lämplig för alla typer av värmekällor.
Choc B Bois Collection är utrustad med ett bekvämt bokhandtag med bivax som skyddar handtaget från värme (t.ex. på gasspisar) och förenklar greppet.
Choc Extreme kollektion har utvecklats för professionella kök. Den har en 7mm stark magnetisk botten, en extremt hård yta och en bra produktlivslängd.
När ska man välja en non-stick panna?
- du föredrar lätta kokkärl, stål eller gjutjärn är för tunga för dig
- du behöver en andra, lättare form som du kan kasta runt, t.ex. för ägg eller pannkakor
- du gillar enkel och snabb matlagning
- du vill laga mat med minimal mängd fett
Vad du ska se upp för
- billigt = håller nog inte länge, det billiga non-stick toppskiktet repas snart av
- lätt = tunna pannor verkar bra i handen, men de skevar snabbt. Och du kommer inte att steka något jämnt med dem längre
- PFOA = perfluoroktansyra. Billiga non-stick beläggningar innehåller detta ämne och det frigörs när lagret är skadat. Det är skadligt för hälsan (det är en potentiell mänsklig cancerogen och kan också orsaka infertilitet)
Non-stick pannor är populära. De är lätta att hantera och är ofta "den andra pannan" i köket. Du måste vanligtvis byta ut dem ganska ofta, de billiga varje eller vartannat år, eller till och med efter några månader. De Buyer non-stick pannor kommer att tjäna dig mycket längre. Tack vare sina utmärkta egenskaper är de lättare än stålpannor, men något tyngre än billiga aluminiumpannor.