27 items total
Grillpanna IND 28 cm, med lock, röd, järn, Woll WL628-2CI-010
Grillpanna DIAMOND LITE PRO 28 x 28 cm, titan, WOLL
Outlet
WL26281DLPI
Grillpanna 24 cm, för induktion, med lock, grå, järn, WOLL WL624-2CI-030
Grillpanna 24 cm, för induktion, med lock, blå, järn, WOLL WL624-2CI-020
Grillpanna 24 cm, Zwilling
937 kr
ZW40996024
Grillpanna PARTY 27 x 27 cm, WMF
939 kr –19 %
756 kr
WM0589674291
Grillpanna 28 cm, för induktion, med lock, blå, järn, WOLL WL628-2CI-020
Grillpanna PERMADUR PREMIUM 28 x 28 cm, WMF
1 689 kr
WM0576504291
Grillpanna DURADO 28 x 28 cm, WMF
1 424 kr
WM0748446021
Grillpanna SIMPLE COOK 26 x 26 cm, Tefal
350 kr
TEFB5564053
Up
More products

Grillpannor - ett kraftfullt verktyg i ditt kök

Grillpanna – vad gör en bra grillpanna?

Grillpannor liknar vanliga stekpannor men deras botten är annorlunda och har grilllinjer på bottenytan. De upphöjda åsarna (vanligtvis 0,5-1,5 cm höga) gör de karakteristiska röda märkena på maten, vilket ger färg och textur till dina rätter (kolla våra bästsäljande grillpannor här).

Åsarna är dock där inte bara för att din biff eller grönsaker ska se bra ut utan de låter också olja och juice droppa, vilket säkerställer att din mat faktiskt grillas och inte stuvas och gör det lättare att bli av med överflödigt fett.

Grillpannor är vanligtvis ganska tunga (särskilt gjutjärnsgrillpannor eller gjutna aluminium) och har ofta en kvadratisk form som ger en större tillagningsyta än en vanlig stekpanna så att du kan tillaga dina grönsaker samtidigt som du gör en biff!

Vilket material är bäst för en grillpanna?

Grillpannor är vanligtvis gjorda av gjutjärn, vilket gör dem ganska tunga, men materialet kan hålla värmen vid höga temperaturer, vilket är avgörande för grillningen. Glöm inte att krydda din järnpanna innan den första användningen och om du vill läsa mer om olika material som används för kastruller, läsvår kompletta guide om kastruller här.

Hur använder man en grillpanna?

Att använda en grillpanna skiljer sig lite från att använda en vanlig stekpanna och det finns några regler att följa:

  • kom alltid ihåg att olja din grillpanna innan användning. Detta kommer att förhindra att maten fastnar och se till att dina kolmärken är perfekta. Använd dock inte för mycket olja. Använd en konditorivarningspensel för att marinera köttet och ge upphöjda åsar ett par drag innan du börjar. När du skär mat (gärna i relativt tunna skivor) olja in dem med en pensel också
  • se till att du förvärmer pannan i minst fem minuter innan du lägger maten på pannan
  • för att rotera eller vända maten använd en kökstång men undvik att flytta maten den första minuten. Detta hjälper dig att skapa de karakteristiska grillmärkena
  • om du vill snabba på matlagningen eller förstärka den rökiga/förkolnade smaken, använd en matchande press eller ett lock.

Hur rengör man en grillpanna?

När du har kylt ner din grillpanna, skölj den noggrant med varmt vatten och rengör pannan med en blöt trasa, se till att du fokuserar på skårorna. När du är klar, torka pannan med en kökshandduk.

Om du använder en gjutjärnsgrillpanna kanske du vill krydda den efter varje användning. För att göra detta, gnugga ett lätt lager vegetabilisk olja på pannan med en pappershandduk, placera den i mitten av ugnen och ställ in den på 190 °C. Låt formen grädda i 1 timme, stäng av ugnen och låt formen svalna.

En grillpanna, gjord av högkvalitativt material, kan vara ett utmärkt verktyg i varje kök och det är därför vi i Kulina erbjuder dig grillpannor tillverkade av pålitliga märken. Fyrkantiga grillpannor i gjutjärn med matchande press av Woll, grillpannor i aluminium eller rostfritt stål med WMF och unika grillpannor i stål med rustik design som refererar till handsmidda panorerar med de Buyer.