Grönsaksskalare

39 items total
Grönsaksskalare PROFI PLUS, WMF
208 kr
WM1871396030
Isskrapa, hopfällbar, Eva Solo
641 kr –9 %
583 kr
ES571160
Grönsaksskalare PRO, Zwilling
246 kr
ZW37160021
Grönsaksskalare PROFI PLUS, Julienne, WMF
319 kr –17 %
262 kr
WM1873546030
Grönsaksskalare TWIN svart, Zwilling
138 kr –15 %
116 kr
ZW38185060
Tomatskalare, apelsin, Victorinox
81 kr
VN760759
Grönsaksskalare PRO, Zwilling
290 kr
ZW37160036
Grönsaksskalare PROFI PLUS, tvärblad, WMF
319 kr –5 %
303 kr
WM1872616030
Citruszester PROFI PLUS, WMF
202 kr –10 %
180 kr
WM1871436030
Grönsaksskalare INGENIO, Tefal
127 kr –7 %
117 kr
TEFK2071814
Grönsaksskalare INGENIO, Tefal
196 kr
TEFK2071014
Grönsaksskalare, svart, Victorinox
100 kr
VN760733
Grönsaksskalare PROFI PLUS, vridbar, WMF
319 kr –13 %
276 kr
WM1871556030
Grönsaksskalare TWIN, brun, Zwilling
133 kr
ZW38014000
Grönsaksskalare, dubbelsidig, Victorinox
362 kr
VN50209
Grönsaksskalare MULTI-PEEL grön, Joseph Joseph JS10107
Grönsaksskalare, dubbelsidig, svart, Victorinox VN50203
Grönsaksskalare, F.Dick
84 kr
FDCK8252500
Tomatskalare, röd, Victorinox
81 kr
VN760751
Tomatskalare INGENIO K2074014, Tefal
127 kr –9 %
115 kr
TEFK2074014
Up
More products

Grönsaksskalare – ett måste i ditt kök

Vad är en grönsaksskalare?

En grönsaksskalare är ett köksredskap som används för att skala frukt och grönsaker. Den har ett knivskarpt blad som glider över grönsakens yta, skrapar bort skalet sparsamt samtidigt som det lämnar insidan av köttet.

I Kulina förser vi dig med grönsaksskalare från kända varumärken som Victorinox, WMFoch Joseph Joseph.

Vad används en grönsaksskalare till?

Grönsaksskalare används inte bara för att ta bort skalet från grönsaker som potatis, morötter, aubergine, mang eller butternut squash.

De kan också användas för att raka tunna skivor av choklad eller ost och för att skiva grönsaker i band som kan användas som grönsakspasta eller i sallader.

Vanliga grönsaker som ofta skalas inkluderar potatis, morötter, gurka, zucchini, äpplen och päron. Kom dock ihåg att inte alla grönsaker behöver skalas, och vissa, som rödbetor eller sötpotatis, kan vara ännu mer näringsrika när de tillagas och äts med skinn.

Vad är skillnaderna mellan Y-Pe och sidoskalare?

En Y-skalare, får sitt namn från hur den är formad; det ser ut som bokstaven Y. Den har ett långt, rakt handtag med ett blad som är något vinklat i änden av det. Bladet, som ofta är tillverkat av rostfritt stål, har en rak, vass kant som böjer sig något mot slutet. Eftersom bladet lätt anpassar sig till produktens form och den lilla böjningen i änden hjälper till att ta bort eventuella fläckar eller ögon, är Y-skalare utmärkta för att skala grönsaker som potatis och morötter.

Bladet på en sidoskalareå andra sidan är parallellt med handtaget och skalar grönsaker från sidan. Bladet är ofta tandat eller tandat, vilket gör det perfekt för att skala grönsaker med tuffa skal som butternut squash eller pumpor. Det tar lite mer ansträngning att använda än en Y-skalare eftersom bladet är vinkelrätt mot handtaget och det är svårare att navigera runt kurvor.

Om du älskar att äta grönsaker kanske du också är intresserad av vårt urval av köksrivjärn och -skärare, elektriska hackare och rivare och matberedare.