Grönsaksskalare

34 items total
Grönsaksskalare PROFI PLUS, Julienne, WMF
319 kr –17 %
262 kr
WM1873546030
Grönsaksskalare PROFI PLUS, vridbar, WMF
319 kr –13 %
276 kr
WM1871556030
Grönsaksskalare PROFI PLUS, WMF
208 kr
WM1871396030
Grönsaksskalare INGENIO, Tefal
127 kr –7 %
117 kr
TEFK2071814
Isskrapa, hopfällbar, Eva Solo
587 kr
ES571160
Grönsaksskalare PRO, Zwilling
247 kr
ZW37160021
Grönsaksskalare GREEN TOOL 14 cm, grön, Eva Solo ES531512
Grönsaksskalare MULTI-PEEL grön, Joseph Joseph JS10107
Grönsaksskalare DUO, Joseph Joseph
117 kr
JS80005
Grönsaksskalare, rostfritt stål, Victorinox VN76074
Tomatskalare, rosa, Victorinox
85 kr
VN760755
Tomatskalare, apelsin, Victorinox
81 kr
VN760759
Grönsaksskalare, svart, Victorinox
72 kr
VN760733
Tomatskalare, grön, Victorinox
85 kr
VN760754
Grönsaksskalare MULTI-PEEL, grön, Joseph Joseph JS10108
Grönsaksskalare, rostfritt stål, Fissler
319 kr
FS00104001000
Grönsaksskalare PRO, Zwilling
319 kr
ZW37160008
Grönsaksskalare, dubbelsidig, svart, Victorinox VN50203
Grönsaksskalare PROFI PLUS, tvärblad, WMF
306 kr
WM1872616030
Grönsaksskalare PRO, Zwilling
295 kr
ZW37160036
Citrusskalare GOOD GRIPS 13 cm, svart, plast, OXO OXO11261400
Up
More products

Grönsaksskalare – ett måste i ditt kök

Vad är en grönsaksskalare?

En grönsaksskalare är ett köksredskap som används för att skala frukt och grönsaker. Den har ett knivskarpt blad som glider över grönsakens yta, skrapar bort skalet sparsamt samtidigt som det lämnar insidan av köttet.

I Kulina förser vi dig med grönsaksskalare från kända varumärken som Victorinox, WMFoch Joseph Joseph.

Vad används en grönsaksskalare till?

Grönsaksskalare används inte bara för att ta bort skalet från grönsaker som potatis, morötter, aubergine, mang eller butternut squash.

De kan också användas för att raka tunna skivor av choklad eller ost och för att skiva grönsaker i band som kan användas som grönsakspasta eller i sallader.

Vanliga grönsaker som ofta skalas inkluderar potatis, morötter, gurka, zucchini, äpplen och päron. Kom dock ihåg att inte alla grönsaker behöver skalas, och vissa, som rödbetor eller sötpotatis, kan vara ännu mer näringsrika när de tillagas och äts med skinn.

Vad är skillnaderna mellan Y-Pe och sidoskalare?

En Y-skalare, får sitt namn från hur den är formad; det ser ut som bokstaven Y. Den har ett långt, rakt handtag med ett blad som är något vinklat i änden av det. Bladet, som ofta är tillverkat av rostfritt stål, har en rak, vass kant som böjer sig något mot slutet. Eftersom bladet lätt anpassar sig till produktens form och den lilla böjningen i änden hjälper till att ta bort eventuella fläckar eller ögon, är Y-skalare utmärkta för att skala grönsaker som potatis och morötter.

Bladet på en sidoskalareå andra sidan är parallellt med handtaget och skalar grönsaker från sidan. Bladet är ofta tandat eller tandat, vilket gör det perfekt för att skala grönsaker med tuffa skal som butternut squash eller pumpor. Det tar lite mer ansträngning att använda än en Y-skalare eftersom bladet är vinkelrätt mot handtaget och det är svårare att navigera runt kurvor.

Om du älskar att äta grönsaker kanske du också är intresserad av vårt urval av köksrivjärn och -skärare, elektriska hackare och rivare och matberedare.