Grytkastruller

4 items total

Grytgrytor – små men nödvändiga krukor för varje kök

Vad är kastruller?

Grytgrytor är låga kastruller som vanligtvis kan användas både på spisen och i ugnen. De är bredare än höga och kommer vanligtvis med ett lock och två små handtag. De kallas ofta för en låg lagerpanna, gryta, fransk ugn eller holländsk ugn.

Vad använder du en gryta till?

Grytgrytor är mycket mångsidiga och är ett måste i varje kök. De kan användas för:

  • koka soppor, grytor, stekar, såser
  • laga engryta rätter i ugnen
  • värma upp små portioner mat
  • laga mat för en eller två personer

Vilken gryta ska man välja?

I Kulina erbjuder vi dig ett brett utbud av låga krukor, tillverkade av olika material, tillverkade av pålitliga märken och designade för olika inredningsstilar. Om du inte vet vilken gryta du ska välja, läs vår ultimata shoppingguide om kastruller här och kolla in våra grytor från WMF, Zwilling, Tefal eller Smeg.

Vårt tips: Om du letar efter små låga krukor, kolla in Mini-kollektionen med WMF, med låga lagerkrukor gjorda av högkvalitativ och mycket hållbar Cromargan® (18 /10 rostfritt stål) och utrustad med en universell TransTherm® bas som passar alla typer av spisar. Och den högblanka finishen kommer säkerligen att lägga till lite elegans till ditt kök!

Hur tar man hand om sina krukor?

Vet du att de flesta köper nya krukor bara två eller tre gånger under hela livet? Vi brukar ibland köpa bil oftare än krukor! Det är därför det är värt att investera i högkvalitativa kastruller och njuta av deras funktion i många år framöver och varje gång du lagar mat. Och om du investerar pengar i köksredskap av hög kvalitet bör du också se till att ta hand om dina kastruller på ett ordentligt sätt. Hur tar man hand om sina krukor?

  • läs alltid tillverkarens instruktioner före första användningen och se till att du inte stoppar dina kastruller i en diskmaskin om det inte rekommenderas,
  • använd inte metallredskap som kan repa ytan på dina kastruller, använd trä- eller silikonredskap istället,
  • undvik att lämna smutsiga krukor över natten eller blötlägga dem under lång tid (särskilt krukor i rostfritt stål),
  • om du vill bli av med fläckar på ytan av dina rostfria kastruller, rengör dem med ett rengöringsmedel för rostfritt stål,
  • undvik att rengöra dina keramikbelagda krukor med stålull,
  • rengör dina järngrytor omedelbart efter användning och använd inte tvål eftersom metall är poröst och det kan absorbera smaken av kemikalierna,
  • undvik temperaturchocker, lägg inte varma kastruller i kallt vatten, etc.,
  • laga inte sur mat (som tomat) i kokkärl av gjutjärn,
  • stapla inte belagda kastruller och kastruller ovanpå varandra eftersom det kan orsaka repor och flisor. Häng dem på krokar eller sätt dem på sidorna.