Grytsets
Set med krukor – ett måste i varje kök
Varför ska du köpa dig en kvalitet set i krukor?
Det finns inget kök utan kastruller och ett grytset är något av det första du måste köpa om du ska flytta hemifrån dina föräldrar, om du ska köpa nytt hus med din partner eller om du ska flytta till ett helt nytt ställe , med ett helt nytt kök där din gamla set i krukor skulle se konstigt ut. Och vet du att de flesta köper en set i krukor bara två eller tre gånger under hela livet? Vi brukar ibland köpa bil oftare! Och det är därför a set i krukor är en investering och om du investerar i ett högkvalitativt grytset kommer du att kunna njuta av dess funktionalitet och design i evigheter. Det är också bättre för din plånbok att köpa ett helt set istället för att köpa alla krukor separat och om du inte vet vilken set i krukor att välja på läs vår kompletta shoppingguide om krukor här.
Vad brukar ett grytset innehålla?
Krukset skiljer sig åt i antalet element som ingår och du kan välja mellan grytset bestående av 3 till 7 element. De inkluderar:
- a stockpot, en hög gryta som används för att laga stora portioner mat, buljong osv.
- en eller två grytor, lägre men ganska breda kastruller som ofta är lämpliga att använda i ugnen
- en kastrull, en låg gryta med ett långt handtag
- universell stekpanna
- matchande lock
Vad du ska tänka på när du köper en set i krukor?
I Kulina erbjuder vi dig ett brett utbud av funktionella grytsatser, gjorda av olika material, tillverkade av pålitliga märken som Fissler, Zwilling eller WMF och designad för olika inredningsstilar. Vad ska du tänka på när du väljer rätt grytset för dig?
- material som krukorna är gjorda av
- antalet element i förhållande till hur mycket du lagar mat
- grytornas storlek i förhållande till antalet personer man brukar laga mat till
- materialet som locken är gjorda av (är det glas eller metall)
- materialet som handtagen är gjorda av och om kastrullerna är lämpliga att använda i ugnen
- krukornas design kontra din inredningsstil
Hur tar man hand om sina krukor?
Och om du investerar pengar i köksredskap av hög kvalitet bör du också se till att ta hand om dina kastruller på ett ordentligt sätt. Hur tar man hand om sina krukor?
- läs alltid tillverkarens instruktioner före första användningen och se till att du inte stoppar dina kastruller i en diskmaskin om det inte rekommenderas,
- använd inte metallredskap som kan repa ytan på dina kastruller, använd trä- eller silikonredskap istället,
- undvik att lämna smutsiga krukor över natten eller blötlägga dem under lång tid (särskilt krukor i rostfritt stål),
- om du vill bli av med fläckar på ytan av dina rostfria kastruller, rengör dem med ett rengöringsmedel för rostfritt stål,
- undvik att rengöra dina keramikbelagda krukor med stålull,
- rengör dina järngrytor omedelbart efter användning och använd inte tvål eftersom metall är poröst och det kan absorbera smaken av kemikalierna,
- undvik temperaturchocker, lägg inte varma kastruller i kallt vatten, etc.,
- laga inte sur mat (som tomat) i kokkärl av gjutjärn,
- stapla inte belagda kastruller och kastruller ovanpå varandra eftersom det kan orsaka repor och flisor. Häng dem på krokar eller sätt dem på sidorna.