Tips och tricks
Hur man förbereder läckra pannkakor
- Om du är säker på att fylla pannkakorna med en söt fyllning kan du lägga till en matsked socker. Men var medveten om att en sådan smet blir gyllene snabbare, men den kommer också att brinna lättare.
- Om du ska göra pannkakor med en salt fyllning kan du förbereda dem i saltat smör, eller så kan du lägga till en nypa salter mer eller så kan du lägga till örter i den.
- Pannkakor kan också tillagas i ister eller olja eller på non-stick stekpannor helt fettfria. Men kom ihåg att smöret ger dem den sanna "franska crepes" -smaken.
- Använd klarnat smör, eftersom det inte bränns, till skillnad från vanligt smör.
- Det sägs att den första pannkakan aldrig blir fel, den bränns eller går sönder när den vänds. Ofta beror detta på att pannan inte är tillräckligt varm. Detta kan undvikas genom att använda lite mer fett vid den första stekningen. Men då blir pannkakan för fet, så inte heller det är idealiskt. Så gör ingen rynka av den första pannkakan, men om den andra pannkakan går sönder och du inte kan vända den är problemet förmodligen smetens konsistens, så försök att rädda den genom att tillsätta ett ägg.
- Om du vill ha extra tunna pannkakor kan du tillsätta lite mer mjölk i smeten än vad receptet kräver.
- Om du har gjort fler pannkakor än du använder, lägg dem i plattaLåt dem svalna, täck över och förvara i kylen. De håller sig i upp till 3 dagar. De färdiga pannkakorna kan också frysas.