Stålpannan leder värme på ett utmärkt sätt, är robust och regelbunden användning förbättrar dess egenskaper och gör den nästan odödlig. Stålpannor av högsta kvalitet levereras till vår marknad av företag som De Köpare
- Vad sägs om den nya stålpannan?
Före första användning, bränn stålpannan. Du behöver matolja, häll ett centimetertjockt lager på pannan och värm upp. När oljan börjar ryka, snurra runt pannan så att det friteras överallt. Torka slutligen av pannan med en pappershandduk.
Salt gör dig samma tjänst. Lägg ett kilo eller två salt i pannan, beroende på pannans storlek. Sätt på hög värme och låt den värma i en halvtimme, saltet måste ryka. Häll slutligen ut saltet och torka av med en trasa. - Regelbundet underhåll av stålpannan
Stål är relativt lätt att underhålla. En enkel svamp och diskmedel är allt du behöver. Undvik definitivt slipande sand, ståldukar och framför allt diskmaskinen. Låt aldrig pannan bli våt, eftersom den då kan korrodera. Bränn brännmärken med olja, som lätt tar bort dem. - För att stålpannan ska hålla länge
Stål är definitivt inte vän med vatten, så lämna aldrig pannan att torka efter tvätt. Håll den alltid helt torr och ren. Underhåll ytan med matolja och du kan tända på den då och då. Stålet kommer att mörkna vid regelbunden användning, men det är inget negativt. Tvärtom, det är ett tecken på en välanvänd panna. Läs mer ommer om stålpannor.