Stål:
Litium: Det är tungt, men samtidigt mycket hållbart och framför allt kan det hålla en stabil hög temperatur under lång tid, vilket är viktigt för tillagning av biffar och annat kött. När det gäller stekpannor av gjutjärn måste du ta hänsyn till att de kräver särskilt underhåll. Ta reda på mer om gjutjärnspannor.
Rostfritt stål: Biffpannan i rostfritt stål är ett utmärkt val för alla bekväma kockar, som kombinerar fördelarna med snabb och jämn uppvärmning, relativt enkel rengöring och lågt underhåll. Vill du veta mer om stekpannor av rostfritt stål?
Icke vidhäftande ytor: Om du är ett fan av non-stick-ytor kan du till exempel välja en stekpanna i titan. Den är garanterat tilltalande eftersom den är lätt och enkel att rengöra, och de flesta tillverkare anger till och med att den tål maskindisk. Men sanningen är att non-stick pannor inte är lämpliga för att nå mycket höga temperaturer, vilket är viktigt för att laga perfekta biffar. Du vet hur man använder non-stickpannor.
Varför smakar inte din hemlagade biff som den från din favoritrestaurang? Hemligheten kan ligga i stekpannan. En saftig insida och en perfekt skorpa? Det enda sättet att uppnå just detta är med rätt stekpanna. De flesta professionella kockar rekommenderar en stekpanna av stål eller gjutjärn för biffar. Vi förklarar varför och tittar på fördelar och nackdelar med andra material.
De bästa stekpannorna enligt våra kundrecensioner
- Storlek: Valet av storlek beror helt och hållet på hur många personer du ska laga mat till. Kom ihåg att ju mindre pannan är, desto lättare blir den att rengöra och förvara.
- Kompatibilitet: Glöm inte att kontrollera om stekpannan är lämplig för din typ av häll.
- Ribbning: Om du köper en grillpanna för biffar kommer den att ha typiska ribbor på botten för att minska risken för att köttet fastnar under tillagningen.
Hur rengör man pannan efter att ha grillat biffar?
Litium: Efter kylning, torka av med en pappershandduk eller skrubba med en hård borste för att ta bort eventuella matrester. Använd inte rengöringsmedel. Torka och olja sedan in pannan.
Stål: Efter kylning, torka av med en pappershandduk, om detta inte räcker, rengör med varmt vatten och en mjuk svamp, undvik slipande material. Torka sedan och du kan gnugga med olja.
Rostfritt stål: Efter kylning, ta bort större matrester och tvätta sedan med varmt vatten och lite diskmedel på en mjuk svamp. Torka slutligen noggrant.
Non-stick yta: Använd en mjuk svamp och milt rengöringsmedel, eller ställ in i diskmaskinen. Undvik alla slipande rengöringsmedel. Torka noggrant.
Följ alltid tillverkarens anvisningar när du rengör din stekpanna.
Berömda stekpannor De Köpare Kolstål är franska klassiker som håller i generationer.
Stekpannor
Fransk gjutjärnsgigant Staub
Den klarar även de mest krävande matlagningsuppgifterna och är helt perfekt för dem som letar efter en stekpanna för livet.
- Sällsynt: 2-3 minuter på varje sida.
- Medium rare: 3-4 minuter på varje sida.
- Medium: 4-5 minuter på varje sida.
- Välstekt: 5 minuter eller mer per sida.