Bästa stekpannor

Varför smakar inte din hemlagade biff som den från din favoritrestaurang? Hemligheten kan ligga i stekpannan. En saftig insida och en perfekt skorpa? Det enda sättet att uppnå just detta är med rätt stekpanna. De flesta professionella kockar rekommenderar en stekpanna av stål eller gjutjärn för biffar. Vi förklarar varför och tittar på fördelar och nackdelar med andra material.

Jämför
panve na steak ocel
panev na steak litina
panev na steaky nerez
panev na steaky neprilnava
Stålpanna för biffar
Gjutjärnspanna för biffar
Panna i rostfritt stål för biffar
Non-stick panna för biffar
Termisk ledningsförmåga
Hög
Hög, långtidshållbar värme
Hög
Bra
Vikt
Tung
Mycket tung
Medium
Lättvikt
Underhåll
Krävande, kräver regelbundet underhåll
Krävande, kräver regelbunden smörjning
Lätt, tål maskindisk
Lätt, tål maskindisk
Pris
Medium
Vanligtvis högre
Medelhög till högre
Medel till lägre
steakove panvicky
Stekpannor:
Material i mer detalj

Stål:Det är lättare än gjutjärn, men ändå ganska tungt. Dess fördel är att den värms upp snabbt och fördelar värmen jämnt över hela ytan, vilket gör den till ett perfekt verktyg för tillagning av kött. Även med en stekpanna av stål måste dock vissa regler för rengöring och efterbehandling följas. Läsallt om stålpannor.

Litium:
Det är tungt, men samtidigt mycket hållbart och framför allt kan det hålla en stabil hög temperatur under lång tid, vilket är viktigt för tillagning av biffar och annat kött. När det gäller stekpannor av gjutjärn måste du ta hänsyn till att de kräver särskilt underhåll. Ta reda på mer om gjutjärnspannor.

Rostfritt stål: Biffpannan i rostfritt stål är ett utmärkt val för alla bekväma kockar, som kombinerar fördelarna med snabb och jämn uppvärmning, relativt enkel rengöring och lågt underhåll. Vill du veta mer om stekpannor av rostfritt stål?

Icke vidhäftande ytor: Om du är ett fan av non-stick-ytor kan du till exempel välja en stekpanna i titan. Den är garanterat tilltalande eftersom den är lätt och enkel att rengöra, och de flesta tillverkare anger till och med att den tål maskindisk. Men sanningen är att non-stick pannor inte är lämpliga för att nå mycket höga temperaturer, vilket är viktigt för att laga perfekta biffar. Du vet hur man använder non-stickpannor.


De bästa stekpannorna enligt våra kundrecensioner

Vårt tips
Läs också
->
jak pripravit steak
Hur man tillagar den perfekta biffen
Att tillaga den perfekta biffen är en kombination av kvalitetsingredienser, rätt stekpanna, rätt teknik och tålamod. Genom att följa dessa steg kommer du att uppnå ett resultat som inte bara kommer att glädja dig utan också varje gourmet vid ditt bord.
jak vybrat panev na steak
När du väljer en stekpanna, glöm inte bort:
  • Storlek: Valet av storlek beror helt och hållet på hur många personer du ska laga mat till. Kom ihåg att ju mindre pannan är, desto lättare blir den att rengöra och förvara.
  • Kompatibilitet: Glöm inte att kontrollera om stekpannan är lämplig för din typ av häll.
  • Ribbning: Om du köper en grillpanna för biffar kommer den att ha typiska ribbor på botten för att minska risken för att köttet fastnar under tillagningen.

mytí steakové pánve

Hur rengör man pannan efter att ha grillat biffar?

Litium: Efter kylning, torka av med en pappershandduk eller skrubba med en hård borste för att ta bort eventuella matrester. Använd inte rengöringsmedel. Torka och olja sedan in pannan.

Stål: Efter kylning, torka av med en pappershandduk, om detta inte räcker, rengör med varmt vatten och en mjuk svamp, undvik slipande material. Torka sedan och du kan gnugga med olja.

Rostfritt stål: Efter kylning, ta bort större matrester och tvätta sedan med varmt vatten och lite diskmedel på en mjuk svamp. Torka slutligen noggrant.

Non-stick yta: Använd en mjuk svamp och milt rengöringsmedel, eller ställ in i diskmaskinen. Undvik alla slipande rengöringsmedel. Torka noggrant.

Följ alltid tillverkarens anvisningar när du rengör din stekpanna.

steakove panve de buyer
Vilka är de bästa stekpannorna

Berömda stekpannor De Köpare Kolstål är franska klassiker som håller i generationer.

StekpannorWMFI synnerhet PROFI RESIST-serien kombinerar tysk premiumkvalitet, innovativ design och lång livslängd.

Fransk gjutjärnsgigant Staub

Den klarar även de mest krävande matlagningsuppgifterna och är helt perfekt för dem som letar efter en stekpanna för livet.

VANLIGA FRÅGOR
Den vanligaste frågan
Vilken är den bästa pannan för biffar?
Det bästa valet för tillagning av biffar är en gjutjärns- eller stålpanna.
Hur länge ska stekpannan förvärmas?
Naturligtvis beror det på materialet, men i allmänhet bör stekpannan förvärmas i 5-10 minuter. Om du är osäker på om pannan är tillräckligt varm kan du droppa en liten droppe vatten på den. Om det avdunstar omedelbart är pannan klar.
Kan jag använda en stekpanna på en induktionshäll?
Ja, många stekpannor är kompatibla med induktionsspisar. Kontrollera alltid tillverkarens information om kompatibilitet.
Hur länge ska biffen tillagas?
Stektiden beror på biffens tjocklek och önskad stekgrad. I allmänhet:
  • Sällsynt: 2-3 minuter på varje sida.
  • Medium rare: 3-4 minuter på varje sida.
  • Medium: 4-5 minuter på varje sida.
  • Välstekt: 5 minuter eller mer per sida.
Hur vet man när biffen är klar?
Krama köttet med fingret, om det är mjukt som ditt finger är det rare, om det är fastare som din näsa är det medium.