Hålskedar

15 items total
Durkslagsslev PROFI PLUS, WMF
345 kr
WM1871976030
Hålslev PROFI PLUS 11 cm, WMF
319 kr –12 %
280 kr
WM1871026030
Hålslev B BOIS, trähandtag, de Buyer
299 kr –25 %
223 kr
DB270104
Hålslev PRO 33 cm, Zwilling
393 kr
ZW37160004
Hålsked B BOIS, de Buyer
299 kr –25 %
223 kr
DB270100
Hålslev PRO, rostfritt stål, Zwilling
434 kr
ZW37160005
Hålslev GREEN TOOLS 29 cm, grön, plast, Eva Solo ES531543
Hålslev DAILY 29 cm, silver, Nicolas Vahé
103 kr
NV160670013
Hålslev STEEL 32 cm, silver, rostfritt stål, OXO OXO3120200
Hålslev ORIGINAL PROFI 33 cm, silver, rostfritt stål, Fissler FS084008140000
Hålslev STEEL 30 cm, silver, rostfritt stål, OXO OXO59291

Skårade skedar – Stek med bekvämlighet

Vad används hålskedar till?

Skårade skedar är köksredskap som har slitsar eller hål i skålen som skiljer dem från vanliga skedar eller blandningsskedar. Skårade skedar kan användas för en rad kulinariska uppgifter som t.ex

  • silar bitar av mat från vätska (buljong, kokande vatten, sås, etc.) av denna anledning kallas de durkslagsskedar
  • fritering – steka mat i djup, het olja
  • rinnande pasta – om du vill sila pastan från kokande vatten kan en hålslev användas för att skopa upp pastan samtidigt som det varma vattnet rinna av

I Kulina erbjuder vi en mängd olika hål- och durkslagsskedar som är perfekta för att dränera tjockare eller tunnare såser från ledande tillverkare som de Buyer och WMF.

Vad är skillnaden mellan en hålslev och en perforerad serveringssked?

En perforerad serveringssked och en hålslev är båda typer av skedar som används för att dränera eller servera mat, men de skiljer sig åt vad gäller design och funktion. Skillnaden ligger i grunden i storleken och formen på deras slitsar eller hål.

En hålslev har större hål som gör att tjockare såser och mindre matpartiklar kan rinna av när den används för servering. En perforerad serveringssked har mindre hål för att dränera överflödigt juice, sirap eller vatten.

Se till att kolla in vårt urval av set med köksredskap och durkslag och silar också för att få bästa resultat av dina kulinariska experiment.