Japanska knivar

55 items total
210574 cinsky nuz sefkuchare zen 18 cm cerna yaxell
3 181 kr –16 %
2 669 kr
YAX35519
Japansk kockkniv SUJIHIKI 24 cm, Dellinger
4 296 kr
DNGRSXL9309
Japansk tanto-kniv RED SPIRIT 21 cm, F.Dick
1 264 kr –15 %
1 072 kr
FDCK8175321
Japansk köttkniv GYUTOH 7000D 20 cm, Miyabi
3 128 kr
MB34543201
Japansk Santoku-kniv 7000D 18 cm, Miyabi
3 128 kr
MB34544181
Japansk grönsakskniv SHOTOH 7000D 13 cm, Miyabi MB34542131
Japansk kniv CHAI DAO DAMASCUS 16 cm, brun, Güde GUDEDA774216
Yanagiba kniv RED SPIRIT 24 cm, F.Dick
1 071 kr –23 %
824 kr
FDCK8175724
Japansk grönsakskniv SEBRA 17,5 cm, Forged
888 kr
FORGEDSDV623460
Japansk kniv GOURMET 17 cm, Wüsthof
1 023 kr
WU1035046017
Kockkniv RED CHEF KIRITSUKE 20,5 cm, Dellinger
1 544 kr
DNGRKH165
Kockkniv GOLD CHEF KIRITSUKE 20,5 cm, Dellinger DNGRKH166
Japansk skärkniv CHUTOH 5000MCD 16 cm, Miyabi
4 871 kr
MB34372161
Grönsakskniv SOK OLIVE SUNSHINE DAMASCUS 17 cm, Dellinger DNGRKHOK7C
Santoku Knife CULLENS GERMAN SAMURAI 17 cm, Dellinger DNGRXZB13SS7
Japansk köttkniv GYUTOH 24 cm, 4000FC, MIYABI
2 336 kr
MB33951241
Japansk köttkniv GYUTOH 5000MCD 67 20 cm, lönn, Miyabi MB34401201
Japansk Santoku-kniv 17 cm, Victorinox
1 290 kr
VN6852017G
210451 japonsky nuz gyuto harukaze professional 20 cm cerna dellinger DNGR8594195884092
Grönsakskniv NAKIRI 17 cm, Dellinger
386 kr
DNGRSXLPO2500200
Kockkniv GYUTO CLASSIC SANDAL WOOD 20 cm, Dellinger DNGRXZB9S8
Up
More products

Japanska knivar - vassa som ett svärd

Vad är japansk stil knivar?

Japanska knivar har ett långt och tunt blad med en spetsig spets och användes ursprungligen för att skära tunna skivor av rå fisk och förbereda sushi. De är lättare, känns mer balanserade i handen och är perfekta för precisionsuppgifter. De är gjorda av hårdare och tunnare stål - rostfritt stål eller hagane, vilket är samma sorts stål som används för att tillverka japanska svärd. Skaften på japanska knivar är gjorda av hårt trä.

Vad används japanska knivar till?

Japanska knivar - på grund av sina långa, tunna blad - kan användas för att skära fisk eller stora köttbitar (särskilt för biffar). Det finns många typer av specifika japanska knivar (som Gyutou, Yanagi, Usuba eller Deba) som kan användas för alla precisionsuppgifter från urbening av kyckling till att filéa fisk till tunna skivor av alla grönsaker.

I Kulina hittar du japanska kvalitetsknivar tillverkade av pålitliga märken som Dellinger eller MIYABI. Du kan också välja smidda japanska knivar från det holländska märket Forged eller kolla in våra bästsäljande japanska knivar här.

Hur slipar man en japansk kniv?

Japanska knivar kan vara dubbeleggade eller enkeleggade (traditionella). De är gjorda av hårt stål som faktiskt är lättare att slipa än mjukt stål som används till västerländska knivar. För att slipa din japanska kniv behöver du ett bryne. Du kan också ta din kniv till en specialist.

Hur tar man hand om sin japanska kniv?

Japanska knivar är en investering, så om du vill att din japanska kniv ska hålla i evigheter, se till att du följer dessa enkla regler för rengöring och förvaring av dina knivar:

  • knivar är ofta diskmaskinssäkra men vi rekommenderar att du rengör kniven för hand eftersom diskmedel kan skada ytan på ett stålblad
  • om en kniv har ett träskaft, lägg den inte i diskmaskinen
  • För att förhindra att trähandtag blir torra, olja in dem regelbundet med linolja eller bivax
  • när du skär med en japansk kniv, skär inte direkt på hårda ytor som en bänkskiva i sten, diskho i rostfritt stål, en tallrik eller på skärbrädor gjorda av glas, keramik, bambu och andra hårda ämnen. Mjuk skärbräda i plast är bäst
  • förvara din kniv separat så att bladen inte blir matta. Använd ett knivblock eller ett knivfodral.
  • slipa din kniv regelbundet