odpocet
2 dagar
5 timmar
15 minuter
35 sekunder

Japanska knivar

Visa filter
Visa filter
Sortera enligt
76 objekt totalt
Japansk köttkniv GYUTOH 5000FCD 20 cm, Miyabi
3 080 kr
MB34681201
Japansk grönsakskniv SHOTOH 7000D 13 cm, Miyabi
2 080 kr
MB34542131
Japansk skärkniv SUJIHIKI 5000MCD 24 cm, Miyabi
5 830 kr
MB34378241
Japansk skärkniv SUJIHIKI 5000MCD 67 24 cm, lönn, Miyabi MB34400241
Japansk kniv NAKIRI 5000FCD 17 cm, Miyabi
3 080 kr
MB34685171
Japansk Shotoh-kniv 5000MCD 67 13 cm, lönn, Miyabi MB34400131
Japansk köttkniv GYUTOH 5000MCD 24 cm, Miyabi
6 416 kr
MB34373241
Japansk köttkniv GYUTOH 6000MCT, 16 cm, MIYABI
3 124 kr
MB34073161
Japansk Santoku-kniv FIBRE KARBON 2 17 cm, de Buyer DB428117
Japansk köttkniv GYUTOH 6000MCT 24 cm, lönn, Miyabi MB34073241
Japansk köttkniv GYUTOH 5000FCD 24 cm, Miyabi
3 538 kr
MB34681241
Japansk skärkniv SUJIHIKI 6000MCT 24 cm, Miyabi
–30 %
2 786 kr
3 980 kr
MB34078241
Japansk köttkniv GYUTOH 5000MCD 67 20 cm, lönn, Miyabi MB34401201
Japansk grönsakskniv SHOTOH 6000MCT 9 cm, Miyabi
2 280 kr
MB34072091
Kockkniv BLUE CHEF KIRITSUKE 20,5 cm, Dellinger
1 510 kr
DNGRKH164
Kockkniv BROWN CHEF KIRITSUKE 20,5 cm, Dellinger
1 544 kr
DNGRKH167
Japansk grönsakskniv OLIVE 17,5 cm, olivträskaft, Forged FORGEDSDV305256
Japansk köttkniv GYUTOH 6000MCT 20 cm, Miyabi
3 828 kr
MB34073201
Kockkniv RED CHEF KIRITSUKE 20,5 cm, Dellinger
1 544 kr
DNGRKH165
Grönsakskniv NAKIRI 17 cm, Dellinger
386 kr
DNGRSXLPO2500200
Grönsakskniv SOK OLIVE SUNSHINE DAMASCUS 17 cm, Dellinger DNGRKHOK7C
Up
Fler produkter

Japanska knivar - vassa som ett svärd

Vad är japansk stil knivar?

Japanska knivar har ett långt och tunt blad med en spetsig spets och användes ursprungligen för att skära tunna skivor av rå fisk och förbereda sushi. De är lättare, känns mer balanserade i handen och är perfekta för precisionsuppgifter. De är gjorda av hårdare och tunnare stål - rostfritt stål eller hagane, vilket är samma sorts stål som används för att tillverka japanska svärd. Skaften på japanska knivar är gjorda av hårt trä.

Vad används japanska knivar till?

Japanska knivar - på grund av sina långa, tunna blad - kan användas för att skära fisk eller stora köttbitar (särskilt för biffar). Det finns många typer av specifika japanska knivar (som Gyutou, Yanagi, Usuba eller Deba) som kan användas för alla precisionsuppgifter från urbening av kyckling till att filéa fisk till tunna skivor av alla grönsaker.

I Kulina hittar du japanska kvalitetsknivar tillverkade av pålitliga märken som Dellinger eller MIYABI. Du kan också välja smidda japanska knivar från det holländska märket Forged eller kolla in våra bästsäljande japanska knivar här.

Hur slipar man en japansk kniv?

Japanska knivar kan vara dubbeleggade eller enkeleggade (traditionella). De är gjorda av hårt stål som faktiskt är lättare att slipa än mjukt stål som används till västerländska knivar. För att slipa din japanska kniv behöver du ett bryne. Du kan också ta din kniv till en specialist.

Hur tar man hand om sin japanska kniv?

Japanska knivar är en investering, så om du vill att din japanska kniv ska hålla i evigheter, se till att du följer dessa enkla regler för rengöring och förvaring av dina knivar:

  • knivar är ofta diskmaskinssäkra men vi rekommenderar att du rengör kniven för hand eftersom diskmedel kan skada ytan på ett stålblad
  • om en kniv har ett träskaft, lägg den inte i diskmaskinen
  • För att förhindra att trähandtag blir torra, olja in dem regelbundet med linolja eller bivax
  • när du skär med en japansk kniv, skär inte direkt på hårda ytor som en bänkskiva i sten, diskho i rostfritt stål, en tallrik eller på skärbrädor gjorda av glas, keramik, bambu och andra hårda ämnen. Mjuk skärbräda i plast är bäst
  • förvara din kniv separat så att bladen inte blir matta. Använd ett knivblock eller ett knivfodral.
  • slipa din kniv regelbundet