Japanska knivar

84 items total
Japansk köttkniv GYUTOH 5000FCD 20 cm, Miyabi
3 080 kr
MB34681201
Japansk Nakiri-kniv 5000MCD 17 cm, Miyabi
6 107 kr
MB34375171
Japansk Santoku-kniv 5000MCD 18 cm, Miyabi
6 107 kr
MB34374181
Japansk Santoku-kniv 7000D 18 cm, Miyabi
3 128 kr
MB34544181
Japansk skärkniv SUJIHIKI 5000FCD 24 cm, Miyabi MB34680241
Japansk skärkniv SUJIHIKI 6000MCT 24 cm, Miyabi MB34078241
Japansk SANTOKU-kniv 5000FCD 18 cm, Miyabi
3 080 kr
MB34684181
Japansk skärkniv CHUTOH 5000MCD 16 cm, Miyabi
4 871 kr
MB34372161
Japansk köttkniv GYUTOH 7000D 20 cm, Miyabi
3 128 kr
MB34543201
Japansk köttkniv GYUTOH 7000D 24 cm, MIYABI
3 809 kr
MB34543241
Japansk köttkniv GYUTOH 24 cm, 4000FC, MIYABI
2 336 kr
MB33951241
Japansk brödkniv 6000MCT 23 cm, Miyabi
3 845 kr
MB34076231
Japansk köttkniv GYUTOH 5000MCD 24 cm, Miyabi
6 416 kr
MB34373241
Japansk grönsakskniv SHOTOH 5000MCD 14 cm, Miyabi MB34381141
Japansk kniv NAKIRI 5000FCD 17 cm, Miyabi
3 080 kr
MB34685171
Japansk köttkniv GYUTOH 6000MCT, 16 cm, MIYABI MB34073161
Japansk skärkniv SUJIHIKI 5000MCD 67 24 cm, lönn, Miyabi MB34400241
Japansk brödkniv 5000MCD 23 cm, Miyabi
6 107 kr
MB34376231
Japansk kockkniv SUJIHIKI 24 cm, Dellinger
4 296 kr
DNGRSXL9309
Santoku-kniv 6000MCT 18 cm, Miyabi
3 828 kr
MB34074181
Japansk brödkniv 5000FCD 24 cm, Miyabi
3 080 kr
MB34686241
Kockkniv CHEF MANMOSU 23 cm, Dellinger
2 172 kr
DNGRSXLKH108
Up
More products

Japanska knivar - vassa som ett svärd

Vad är japansk stil knivar?

Japanska knivar har ett långt och tunt blad med en spetsig spets och användes ursprungligen för att skära tunna skivor av rå fisk och förbereda sushi. De är lättare, känns mer balanserade i handen och är perfekta för precisionsuppgifter. De är gjorda av hårdare och tunnare stål - rostfritt stål eller hagane, vilket är samma sorts stål som används för att tillverka japanska svärd. Skaften på japanska knivar är gjorda av hårt trä.

Vad används japanska knivar till?

Japanska knivar - på grund av sina långa, tunna blad - kan användas för att skära fisk eller stora köttbitar (särskilt för biffar). Det finns många typer av specifika japanska knivar (som Gyutou, Yanagi, Usuba eller Deba) som kan användas för alla precisionsuppgifter från urbening av kyckling till att filéa fisk till tunna skivor av alla grönsaker.

I Kulina hittar du japanska kvalitetsknivar tillverkade av pålitliga märken som Dellinger eller MIYABI. Du kan också välja smidda japanska knivar från det holländska märket Forged eller kolla in våra bästsäljande japanska knivar här.

Hur slipar man en japansk kniv?

Japanska knivar kan vara dubbeleggade eller enkeleggade (traditionella). De är gjorda av hårt stål som faktiskt är lättare att slipa än mjukt stål som används till västerländska knivar. För att slipa din japanska kniv behöver du ett bryne. Du kan också ta din kniv till en specialist.

Hur tar man hand om sin japanska kniv?

Japanska knivar är en investering, så om du vill att din japanska kniv ska hålla i evigheter, se till att du följer dessa enkla regler för rengöring och förvaring av dina knivar:

  • knivar är ofta diskmaskinssäkra men vi rekommenderar att du rengör kniven för hand eftersom diskmedel kan skada ytan på ett stålblad
  • om en kniv har ett träskaft, lägg den inte i diskmaskinen
  • För att förhindra att trähandtag blir torra, olja in dem regelbundet med linolja eller bivax
  • när du skär med en japansk kniv, skär inte direkt på hårda ytor som en bänkskiva i sten, diskho i rostfritt stål, en tallrik eller på skärbrädor gjorda av glas, keramik, bambu och andra hårda ämnen. Mjuk skärbräda i plast är bäst
  • förvara din kniv separat så att bladen inte blir matta. Använd ett knivblock eller ett knivfodral.
  • slipa din kniv regelbundet