Japanska knivar

12 items total
Japansk Santoku-kniv 5000MCD 18 cm, Miyabi
6 107 kr
MB34374181
Japansk Santoku-kniv 7000D 18 cm, Miyabi
3 128 kr
MB34544181
Japansk SANTOKU-kniv 5000FCD 18 cm, Miyabi
3 080 kr
MB34684181
Santoku-kniv 6000MCT 18 cm, Miyabi
3 828 kr
MB34074181
Kinesisk kniv ZEN 18 cm, svart, Yaxell
3 181 kr –16 %
2 669 kr
YAX35519
Japansk grönsakskniv BRUTE 17,5 cm, Forged
888 kr
FORGEDSDV304136
Santoku-kniv 5000MCD 18 cm, Miyabi
6 256 kr –29 %
4 390 kr
MB34388181
Japansk grönsakskniv OLIVE 17,5 cm, olivträskaft, Forged FORGEDSDV305256
Japansk grönsakskniv SEBRA 17,5 cm, Forged
888 kr
FORGEDSDV623460
Japansk Santoku-kniv 4000FC 18 cm, Miyabi
2 187 kr
MB33957181

Japanska knivar - vassa som ett svärd

Vad är japansk stil knivar?

Japanska knivar har ett långt och tunt blad med en spetsig spets och användes ursprungligen för att skära tunna skivor av rå fisk och förbereda sushi. De är lättare, känns mer balanserade i handen och är perfekta för precisionsuppgifter. De är gjorda av hårdare och tunnare stål - rostfritt stål eller hagane, vilket är samma sorts stål som används för att tillverka japanska svärd. Skaften på japanska knivar är gjorda av hårt trä.

Vad används japanska knivar till?

Japanska knivar - på grund av sina långa, tunna blad - kan användas för att skära fisk eller stora köttbitar (särskilt för biffar). Det finns många typer av specifika japanska knivar (som Gyutou, Yanagi, Usuba eller Deba) som kan användas för alla precisionsuppgifter från urbening av kyckling till att filéa fisk till tunna skivor av alla grönsaker.

I Kulina hittar du japanska kvalitetsknivar tillverkade av pålitliga märken som Dellinger eller MIYABI. Du kan också välja smidda japanska knivar från det holländska märket Forged eller kolla in våra bästsäljande japanska knivar här.

Hur slipar man en japansk kniv?

Japanska knivar kan vara dubbeleggade eller enkeleggade (traditionella). De är gjorda av hårt stål som faktiskt är lättare att slipa än mjukt stål som används till västerländska knivar. För att slipa din japanska kniv behöver du ett bryne. Du kan också ta din kniv till en specialist.

Hur tar man hand om sin japanska kniv?

Japanska knivar är en investering, så om du vill att din japanska kniv ska hålla i evigheter, se till att du följer dessa enkla regler för rengöring och förvaring av dina knivar:

  • knivar är ofta diskmaskinssäkra men vi rekommenderar att du rengör kniven för hand eftersom diskmedel kan skada ytan på ett stålblad
  • om en kniv har ett träskaft, lägg den inte i diskmaskinen
  • För att förhindra att trähandtag blir torra, olja in dem regelbundet med linolja eller bivax
  • när du skär med en japansk kniv, skär inte direkt på hårda ytor som en bänkskiva i sten, diskho i rostfritt stål, en tallrik eller på skärbrädor gjorda av glas, keramik, bambu och andra hårda ämnen. Mjuk skärbräda i plast är bäst
  • förvara din kniv separat så att bladen inte blir matta. Använd ett knivblock eller ett knivfodral.
  • slipa din kniv regelbundet