odpocet
4 dagar
9 timmar
2 minuter
43 sekunder

Japanska knivar

Visa filter
Visa filter
Sortera enligt
12 objekt totalt
24 cm - 24 cmRensa filter
Japansk skärkniv SUJIHIKI 4000FC 24 cm, Miyabi
–10 %
2 102 kr
2 336 kr
Promo
MB33950241
Japansk brödkniv 5000FCD 24 cm, Miyabi
–10 %
2 772 kr
3 080 kr
Promo
MB34686241
Japansk skärkniv SUJIHIKI 6000MCT 24 cm, Miyabi
–10 %
3 582 kr
3 980 kr
Promo
MB34078241
Japansk köttkniv GYUTOH 24 cm, 4000FC, MIYABI
–10 %
2 102 kr
2 336 kr
Promo
MB33951241
Japansk köttkniv GYUTOH 5000MCD 24 cm, Miyabi
–10 %
5 766 kr
6 416 kr
Promo
MB34373241
Japansk skärkniv SUJIHIKI 5000FCD 24 cm, Miyabi
–10 %
2 776 kr
3 085 kr
Promo
MB34680241
Japansk köttkniv GYUTOH 6000MCT 24 cm, lönn, Miyabi
–10 %
3 963 kr
4 404 kr
Promo
MB34073241
Yanagiba kniv RED SPIRIT 24 cm, F.Dick
–15 %
910 kr
1 071 kr
Promo
FDCK8175724
Japansk kockkniv SUJIHIKI 24 cm, Dellinger
–20 %
3 436 kr
4 296 kr
Promo
DNGRSXL9309
Japansk kniv YANAGIBA 24 cm, brun, Lion Sabatier
–20 %
363 kr
454 kr
Promo
LS3502344
Japansk köttkniv GYUTOH 5000FCD 24 cm, Miyabi
–10 %
3 181 kr
3 538 kr
Promo
MB34681241
Japansk skärkniv SUJIHIKI 5000MCD 24 cm, Miyabi
–10 %
5 247 kr
5 830 kr
Promo
MB34378241

Japanska knivar - vassa som ett svärd

Vad är japansk stil knivar?

Japanska knivar har ett långt och tunt blad med en spetsig spets och användes ursprungligen för att skära tunna skivor av rå fisk och förbereda sushi. De är lättare, känns mer balanserade i handen och är perfekta för precisionsuppgifter. De är gjorda av hårdare och tunnare stål - rostfritt stål eller hagane, vilket är samma sorts stål som används för att tillverka japanska svärd. Skaften på japanska knivar är gjorda av hårt trä.

Vad används japanska knivar till?

Japanska knivar - på grund av sina långa, tunna blad - kan användas för att skära fisk eller stora köttbitar (särskilt för biffar). Det finns många typer av specifika japanska knivar (som Gyutou, Yanagi, Usuba eller Deba) som kan användas för alla precisionsuppgifter från urbening av kyckling till att filéa fisk till tunna skivor av alla grönsaker.

I Kulina hittar du japanska kvalitetsknivar tillverkade av pålitliga märken som Dellinger eller MIYABI. Du kan också välja smidda japanska knivar från det holländska märket Forged eller kolla in våra bästsäljande japanska knivar här.

Hur slipar man en japansk kniv?

Japanska knivar kan vara dubbeleggade eller enkeleggade (traditionella). De är gjorda av hårt stål som faktiskt är lättare att slipa än mjukt stål som används till västerländska knivar. För att slipa din japanska kniv behöver du ett bryne. Du kan också ta din kniv till en specialist.

Hur tar man hand om sin japanska kniv?

Japanska knivar är en investering, så om du vill att din japanska kniv ska hålla i evigheter, se till att du följer dessa enkla regler för rengöring och förvaring av dina knivar:

  • knivar är ofta diskmaskinssäkra men vi rekommenderar att du rengör kniven för hand eftersom diskmedel kan skada ytan på ett stålblad
  • om en kniv har ett träskaft, lägg den inte i diskmaskinen
  • För att förhindra att trähandtag blir torra, olja in dem regelbundet med linolja eller bivax
  • när du skär med en japansk kniv, skär inte direkt på hårda ytor som en bänkskiva i sten, diskho i rostfritt stål, en tallrik eller på skärbrädor gjorda av glas, keramik, bambu och andra hårda ämnen. Mjuk skärbräda i plast är bäst
  • förvara din kniv separat så att bladen inte blir matta. Använd ett knivblock eller ett knivfodral.
  • slipa din kniv regelbundet