odpocet
6 dagar
0 timmar
32 minuter
33 sekunder

Japanska knivar

Visa filter
Visa filter
Sortera enligt
20 objekt totalt
Damascus stål Rensa filter
Kockkniv BLUE CHEF KIRITSUKE 20,5 cm, Dellinger
1 510 kr
DNGRKH164
Kockkniv RED CHEF KIRITSUKE 20,5 cm, Dellinger
1 544 kr
DNGRKH165
Kockkniv BROWN CHEF KIRITSUKE 20,5 cm, Dellinger
1 544 kr
DNGRKH167
Serbisk kökskniv VG-10 ZED ONE 19,5 cm, Dellinger
3 070 kr
DNGRSXLKH35
217235 kucharsky nuz sok cocobolo white damascus 21 cm hneda dellinger
Nytt i
DNGRDCKBJCH8
Japansk kniv CHAI DAO DAMASCUS 16 cm, brun, Güde
27 637 kr
GUDEDA774216
Japansk kockkniv SAKIMARU 27 cm, rosenträ, Dellinger
–9 %
2 057 kr
2 263 kr
DNGRXZF270
Skivkniv KITA NORTH DAMASCUS 20,5 cm, Dellinger
1 544 kr
DNGRSXLKH134
210451 japonsky nuz gyuto harukaze professional 20 cm cerna dellinger DNGR8594195884092
Grönsakskniv SOK OLIVE SUNSHINE DAMASCUS 17 cm, Dellinger DNGRKHOK7C
Kockkniv SAMURAI 20 cm, Dellinger
1 593 kr
DNGRSXLKHP8
Japansk kockkniv PETTY 15 cm, Dellinger
2 703 kr
DNGRSXL9302
Japansk kockkniv KANETSUGU MIYABI ISSHIN 21 cm, Dellinger DNGRSXL2005
Kockkniv CHEF MANMOSU 23 cm, Dellinger
2 172 kr
DNGRSXLKH108
Kockkniv GOLD CHEF KIRITSUKE 20,5 cm, Dellinger
1 544 kr
DNGRKH166
210448 japonsky nuz kiritsuke bunka octagonal 27 cm hneda dellinger DNGR8595705405981
Japansk kockkniv SUJIHIKI 24 cm, Dellinger
4 296 kr
DNGRSXL9309
177767 2 japonsky nuz bread samurai 19 5 cm na pecivo dellinger
1 351 kr
DNGRSXLKHP8B
217232 kucharsky nuz sok cocobolo white damascus 15 cm hneda dellinger
Nytt i
DNGRDCKBJCH6

Japanska knivar - vassa som ett svärd

Vad är japansk stil knivar?

Japanska knivar har ett långt och tunt blad med en spetsig spets och användes ursprungligen för att skära tunna skivor av rå fisk och förbereda sushi. De är lättare, känns mer balanserade i handen och är perfekta för precisionsuppgifter. De är gjorda av hårdare och tunnare stål - rostfritt stål eller hagane, vilket är samma sorts stål som används för att tillverka japanska svärd. Skaften på japanska knivar är gjorda av hårt trä.

Vad används japanska knivar till?

Japanska knivar - på grund av sina långa, tunna blad - kan användas för att skära fisk eller stora köttbitar (särskilt för biffar). Det finns många typer av specifika japanska knivar (som Gyutou, Yanagi, Usuba eller Deba) som kan användas för alla precisionsuppgifter från urbening av kyckling till att filéa fisk till tunna skivor av alla grönsaker.

I Kulina hittar du japanska kvalitetsknivar tillverkade av pålitliga märken som Dellinger eller MIYABI. Du kan också välja smidda japanska knivar från det holländska märket Forged eller kolla in våra bästsäljande japanska knivar här.

Hur slipar man en japansk kniv?

Japanska knivar kan vara dubbeleggade eller enkeleggade (traditionella). De är gjorda av hårt stål som faktiskt är lättare att slipa än mjukt stål som används till västerländska knivar. För att slipa din japanska kniv behöver du ett bryne. Du kan också ta din kniv till en specialist.

Hur tar man hand om sin japanska kniv?

Japanska knivar är en investering, så om du vill att din japanska kniv ska hålla i evigheter, se till att du följer dessa enkla regler för rengöring och förvaring av dina knivar:

  • knivar är ofta diskmaskinssäkra men vi rekommenderar att du rengör kniven för hand eftersom diskmedel kan skada ytan på ett stålblad
  • om en kniv har ett träskaft, lägg den inte i diskmaskinen
  • För att förhindra att trähandtag blir torra, olja in dem regelbundet med linolja eller bivax
  • när du skär med en japansk kniv, skär inte direkt på hårda ytor som en bänkskiva i sten, diskho i rostfritt stål, en tallrik eller på skärbrädor gjorda av glas, keramik, bambu och andra hårda ämnen. Mjuk skärbräda i plast är bäst
  • förvara din kniv separat så att bladen inte blir matta. Använd ett knivblock eller ett knivfodral.
  • slipa din kniv regelbundet