odpocet
5 dagar
22 timmar
22 minuter
55 sekunder

Japanska knivar

Visa filter
Visa filter
Sortera enligt
46 objekt totalt
Japansk och Santoku kniv Rensa filter
Japansk Santoku-kniv 5000MCD 67 18 cm, lönn, Miyabi
6 256 kr
MB34404181
Japansk Nakiri-kniv 5000MCD 17 cm, Miyabi
5 830 kr
MB34375171
Japansk SANTOKU-kniv 5000FCD 18 cm, Miyabi
3 080 kr
MB34684181
Japansk Santoku-kniv 7000D 18 cm, Miyabi
3 128 kr
MB34544181
Japansk köttkniv GYUTOH 5000FCD 16 cm, Miyabi
2 700 kr
MB34681161
Japansk köttkniv GYUTOH 5000MCD 67 24 cm, lönn, Miyabi MB34401241
Japansk kniv SHOTOH 5000FCD 9 cm, MIYABI
1 720 kr
MB34680091
Japansk tanto-kniv RED SPIRIT 21 cm, F.Dick
1 264 kr
FDCK8175321
Japansk grönsakskniv SHOTOH 7000D 13 cm, Miyabi
2 080 kr
MB34542131
Japansk klyvkniv NAKIRI 4000FC 17 cm, Miyabi
2 187 kr
MB33952171
Japansk Shotoh-kniv 5000MCD 67 13 cm, lönn, Miyabi
4 707 kr
MB34400131
Japansk köttkniv GYUTOH 4000FC 20 cm, Miyabi
2 187 kr
MB33951201
Santoku-kniv 6000MCT 18 cm, Miyabi
3 828 kr
MB34074181
Japansk Santoku-kniv 17 cm, Victorinox
1 001 kr
VN6852017G
Yanagiba kniv RED SPIRIT 24 cm, F.Dick
1 071 kr
FDCK8175724
Japansk skärkniv SUJIHIKI 6000MCT 24 cm, Miyabi
3 980 kr
MB34078241
Japansk köttkniv GYUTOH 6000MCT 24 cm, lönn, Miyabi
4 404 kr
MB34073241
Japansk köttkniv GYUTOH 5000MCD 67 20 cm, lönn, Miyabi MB34401201
Japansk skärkniv SUJIHIKI 4000FC 24 cm, Miyabi
2 336 kr
MB33950241
Japansk Santoku-kniv FIBRE KARBON 2 17 cm, de Buyer
1 343 kr
DB428117
Japansk grönsakskniv SHOTOH 4000FC 13 cm, Miyabi
1 941 kr
MB33951141
Japansk kniv GOURMET 17 cm, Wüsthof
964 kr
WU1035046017
Japansk grönsakskniv SHOTOH 5000FCD, 11 cm, Miyabi
1 994 kr
MB34680111
Japansk köttkniv GYUTOH 7000D 20 cm, Miyabi
3 128 kr
MB34543201
Up
Fler produkter

Japanska knivar - vassa som ett svärd

Vad är japansk stil knivar?

Japanska knivar har ett långt och tunt blad med en spetsig spets och användes ursprungligen för att skära tunna skivor av rå fisk och förbereda sushi. De är lättare, känns mer balanserade i handen och är perfekta för precisionsuppgifter. De är gjorda av hårdare och tunnare stål - rostfritt stål eller hagane, vilket är samma sorts stål som används för att tillverka japanska svärd. Skaften på japanska knivar är gjorda av hårt trä.

Vad används japanska knivar till?

Japanska knivar - på grund av sina långa, tunna blad - kan användas för att skära fisk eller stora köttbitar (särskilt för biffar). Det finns många typer av specifika japanska knivar (som Gyutou, Yanagi, Usuba eller Deba) som kan användas för alla precisionsuppgifter från urbening av kyckling till att filéa fisk till tunna skivor av alla grönsaker.

I Kulina hittar du japanska kvalitetsknivar tillverkade av pålitliga märken som Dellinger eller MIYABI. Du kan också välja smidda japanska knivar från det holländska märket Forged eller kolla in våra bästsäljande japanska knivar här.

Hur slipar man en japansk kniv?

Japanska knivar kan vara dubbeleggade eller enkeleggade (traditionella). De är gjorda av hårt stål som faktiskt är lättare att slipa än mjukt stål som används till västerländska knivar. För att slipa din japanska kniv behöver du ett bryne. Du kan också ta din kniv till en specialist.

Hur tar man hand om sin japanska kniv?

Japanska knivar är en investering, så om du vill att din japanska kniv ska hålla i evigheter, se till att du följer dessa enkla regler för rengöring och förvaring av dina knivar:

  • knivar är ofta diskmaskinssäkra men vi rekommenderar att du rengör kniven för hand eftersom diskmedel kan skada ytan på ett stålblad
  • om en kniv har ett träskaft, lägg den inte i diskmaskinen
  • För att förhindra att trähandtag blir torra, olja in dem regelbundet med linolja eller bivax
  • när du skär med en japansk kniv, skär inte direkt på hårda ytor som en bänkskiva i sten, diskho i rostfritt stål, en tallrik eller på skärbrädor gjorda av glas, keramik, bambu och andra hårda ämnen. Mjuk skärbräda i plast är bäst
  • förvara din kniv separat så att bladen inte blir matta. Använd ett knivblock eller ett knivfodral.
  • slipa din kniv regelbundet