odpocet
1 dag
16 timmar
46 minuter
40 sekunder

Japanska knivar

Visa filter
Visa filter
Sortera enligt
23 objekt totalt
Dellinger Rensa filter
Kockkniv BLUE CHEF KIRITSUKE 20,5 cm, Dellinger
1 510 kr
DNGRKH164
Kockkniv BROWN CHEF KIRITSUKE 20,5 cm, Dellinger
1 544 kr
DNGRKH167
Kockkniv RED CHEF KIRITSUKE 20,5 cm, Dellinger
1 544 kr
DNGRKH165
Grönsakskniv NAKIRI 17 cm, Dellinger
386 kr
DNGRSXLPO2500200
Grönsakskniv SOK OLIVE SUNSHINE DAMASCUS 17 cm, Dellinger DNGRKHOK7C
Kockkniv GOLD CHEF KIRITSUKE 20,5 cm, Dellinger
1 544 kr
DNGRKH166
210451 japonsky nuz gyuto harukaze professional 20 cm cerna dellinger DNGR8594195884092
Japansk kockkniv SAKIMARU 27 cm, rosenträ, Dellinger
–9 %
2 057 kr
2 263 kr
DNGRXZF270
Japansk kockkniv PETTY 15 cm, Dellinger
2 703 kr
DNGRSXL9302
Japansk kockkniv KANETSUGU MIYABI ISSHIN 21 cm, Dellinger DNGRSXL2005
Kockkniv SAMURAI 20 cm, Dellinger
1 593 kr
DNGRSXLKHP8
Kockkniv CHEF MANMOSU 23 cm, Dellinger
2 172 kr
DNGRSXLKH108
177767 2 japonsky nuz bread samurai 19 5 cm na pecivo dellinger DNGRSXLKHP8B
Japansk kniv RESIN FUTURE 15 cm, blå, Dellinger DNGRH190
Japansk kniv RESIN FUTURE 15 cm, röd, Dellinger DNGRH192
Japansk kockkniv SUJIHIKI 24 cm, Dellinger
4 296 kr
DNGRSXL9309
Kockkniv BBQ MAX SANDVIK GREEN NORTHERN SUN 21 cm,Dellinger DNGRKH173
Kockkniv BBQ MAX SANDVIK RED NORTHERN SUN 21 cm, Dellinger DNGRKH206
Skivkniv KITA NORTH DAMASCUS 20,5 cm, Dellinger
1 544 kr
DNGRSXLKH134

Japanska knivar - vassa som ett svärd

Vad är japansk stil knivar?

Japanska knivar har ett långt och tunt blad med en spetsig spets och användes ursprungligen för att skära tunna skivor av rå fisk och förbereda sushi. De är lättare, känns mer balanserade i handen och är perfekta för precisionsuppgifter. De är gjorda av hårdare och tunnare stål - rostfritt stål eller hagane, vilket är samma sorts stål som används för att tillverka japanska svärd. Skaften på japanska knivar är gjorda av hårt trä.

Vad används japanska knivar till?

Japanska knivar - på grund av sina långa, tunna blad - kan användas för att skära fisk eller stora köttbitar (särskilt för biffar). Det finns många typer av specifika japanska knivar (som Gyutou, Yanagi, Usuba eller Deba) som kan användas för alla precisionsuppgifter från urbening av kyckling till att filéa fisk till tunna skivor av alla grönsaker.

I Kulina hittar du japanska kvalitetsknivar tillverkade av pålitliga märken som Dellinger eller MIYABI. Du kan också välja smidda japanska knivar från det holländska märket Forged eller kolla in våra bästsäljande japanska knivar här.

Hur slipar man en japansk kniv?

Japanska knivar kan vara dubbeleggade eller enkeleggade (traditionella). De är gjorda av hårt stål som faktiskt är lättare att slipa än mjukt stål som används till västerländska knivar. För att slipa din japanska kniv behöver du ett bryne. Du kan också ta din kniv till en specialist.

Hur tar man hand om sin japanska kniv?

Japanska knivar är en investering, så om du vill att din japanska kniv ska hålla i evigheter, se till att du följer dessa enkla regler för rengöring och förvaring av dina knivar:

  • knivar är ofta diskmaskinssäkra men vi rekommenderar att du rengör kniven för hand eftersom diskmedel kan skada ytan på ett stålblad
  • om en kniv har ett träskaft, lägg den inte i diskmaskinen
  • För att förhindra att trähandtag blir torra, olja in dem regelbundet med linolja eller bivax
  • när du skär med en japansk kniv, skär inte direkt på hårda ytor som en bänkskiva i sten, diskho i rostfritt stål, en tallrik eller på skärbrädor gjorda av glas, keramik, bambu och andra hårda ämnen. Mjuk skärbräda i plast är bäst
  • förvara din kniv separat så att bladen inte blir matta. Använd ett knivblock eller ett knivfodral.
  • slipa din kniv regelbundet