Jiggrar
Jiggers – ett exakt tillbehör för dina cocktails
Vad är cocktailjiggers?
Cocktailjiggers är mätverktyg som används vid bartending för exakt mätning och hällning av små mängder flytande komponenter i drycker. Vanligtvis är de gjorda av två små koner av olika volymer kopplade ihop, en i varje ände.
I Kulina kan du hitta flera cocktailmått från kända tillverkare som Rosendahl och WMF.
Vad är skillnaden mellan singeljiggers och dubbeljiggers?
Den grundläggande skillnaden mellan enkla och dubbla jiggers är hur de är designade och hur de fungerar. Båda är barutrustning som används för att mäta och hälla flytande ingredienser medan man gör cocktails.
En enkel jigger är en enkel, raksidig mätkopp med bara en kammare för vätskeförvaring och dispensering. För att säkerställa exakt hällning och mätning har den ofta interna mått på väggarna.
En dubbel jigger innehåller två fack som har olika storlekar och kan hålla och mäta olika mängder vätska. De är mer praktiska än enkla jiggers eftersom de låter bartenders mäta olika volymer vätska snabbare och utan att behöva byta instrument.
Förutom en jigger kan du också behöva andra bartenderverktyg så se till att du kollar våra samlingar av barskedar, bartenderset och andra bartenderverktyg. Och om du är ett fan av snygga cocktails eller om du letar efter en elegant present, bör du också bläddra i våra samlingar av cocktailglasoch long drinkglas för några snygga glas för att njuta av dina drinkar.
Varför är det viktigt att använda cocktailmått?
Det är avgörande att använda en cocktailjigger av många anledningar:
Konsistens – En jigger ser till att varje ingrediens tillsätts i samma mängd varje gång en drink blandas. Detta är särskilt viktigt i barer och restauranger där flera bartendrar kan göra samma drink.
Precision – En jigger ser till att varje ingrediens doseras korrekt, vilket eliminerar över- eller underhällning. Både smaken och styrkan på drycken beror på detta.
Effektivitet – Genom att ta bort behovet av ögonglobsmått eller använda måttskedar kan en jigger också göra cocktailtillverkningen snabbare.