Knivslipare

43 items total
Slipspö DARKNITRO 30 cm, brun, F.DICK
Nytt i
2 374 kr
FDCK71103302
Diamantslipstål KATAI 26 cm, Forged
1 439 kr
FORGEDSDV625426
Knivslip 26 cm, diamant, Zwilling
1 038 kr –28 %
742 kr
ZW32520261
Slipsten TWIN 1000/250, Zwilling
1 525 kr
ZW32505100
Slipsten #5000, Miyabi
3 123 kr
MB34536005
Knivslip INTENSE 26 cm, Forged
924 kr
FORGEDSDV304617
Knivslip SEBRA 26 cm, stål, Forged
924 kr
FORGEDSDV623613
Slipsten 3000/8000, Zwilling
1 921 kr
ZW32505300
Knivslip 31,5 cm, förkromad, Zwilling
1 038 kr
ZW32542310
Knivslip V-EDGE, Zwilling
1 163 kr –15 %
987 kr
ZW32605000
Knivslip TWINSHARP SELECT, Zwilling
671 kr
ZW32601000
Knivslip GOURMET, WMF
Knivslip GOURMET, WMF
Lager (>5 pcs)
433 kr
WM1880276270
Slipsten 2000/5000, Dellinger
415 kr
DNGRRIRW252
210481 brusny kamen 1000 3000 risam velky dellinger
434 kr
DNGR6971496038461
Knivslip för japanska knivar, Miyabi
1 105 kr –18 %
904 kr
MB34536007
Knivslipare, F.Dick
1 562 kr –12 %
Knivslipare, F.Dick
Lager (1 pcs)
1 366 kr
FDCK9009200
Knivslip 26 cm, med spår, förkromad, Zwilling ZW32576261
Knivslip 23 cm, keramik, Zwilling
859 kr
ZW32513231
Slipsten #1000, Miyabi
1 579 kr
MB34536002
Slipsten 1000/3000, Wüsthof
1 053 kr
WU4451
Knivslip 26 cm, Wüsthof
448 kr
WU4473
Knivslip GOURMET, WMF
460 kr –11 %
Knivslip GOURMET, WMF
Lager (>5 pcs)
408 kr
WM1876516030
Slipsten #400, Miyabi
1 289 kr
MB34536001
Knivslip GRAND GOURMET 23 cm, WMF
1 033 kr –14 %
885 kr
WM1889646030
Up
More products

Knivslipare – ett måste i alla kök

Behöver jag en knivslipare?

Knivslipare är ett absolut måste om du investerar i köksknivar av hög kvalitet och om du förväntar dig deras överlägsna prestanda. Även den bästa kniven kommer inte att vara effektiv om du inte slipar den regelbundet och regelbunden slipning av dina knivar är en av grundreglerna för deras underhåll. Du kan självklart ta med dina knivar till en specialist, men om du lagar mat mycket och om du använder din kockkniv, Santoku-kniv eller brödkniv på till vardags bör du slipa dina knivar även varannan vecka vilket gör ett köp av din egen knivslip till ett rimligt val.

Vilka olika typer av knivslipar finns det?

Det finns olika sorters knivslipare och du kan hitta dem i Kulina (kontrollera våra bästsäljande knivslipare här innan du bestämmer dig). Valet beror på vilken typ av kniv du har, knivens fas (formen på bladeggen) och hur du vill närma dig skärpningsprocessen (manuell eller elektrisk). De huvudsakliga typerna av knivslipare är:

  • bryne (många proffs tror att slipstenar är det bästa sättet att slipa dina knivar eftersom du kan slipa dina knivar i vilken vinkel som helst),
  • elektriska skärpare,
  • handhållna skärpare,
  • slipning/slipning stål som används för att slipa ett knivblad, mindre slipning. De är gjorda av stål, av keramik eller har en diamantbeläggning.
  • tandade knivslipare avsedda för knivar med tandade blad

Hur slipar man en kniv med ett bryne?

Många tror att slipning av sina knivar med bryne ger en vassare knivsegg än andra metoder. Om du bestämmer dig för att köpa en slipsten är det viktigt att först läsa instruktionerna från tillverkaren, men den allmänna processen är som följer:

  • sänk ner och blötlägg ditt bryne i vatten
  • luta kniven i rätt vinkel på den grova sidan
  • kör kniven upp och ner för stenen i jämn rörelse och se till att du täcker hela bladet och dess båda sidor (om kniven är dubbelfasad)
  • vänd stenen till andra sidan och upprepa processen
  • tvätta och torka din kniv när du är klar

Hur slipar man en kniv med en honing stav?

Om du vill använda en stålstång, följ följande regler men kontrollera alltid tillverkarens instruktioner först:

  • håll knivens handtag i din dominerande hand och stången i den andra, båda pekar upprätt
  • placera bladets häl mot stålet cirka 2 cm från toppen av stålet, skapa en V-form (ungefär i vinkeln 15 – 20 grader)
  • dra kniven nedåt stålet mot bladets spets 5 till 10 gånger (se till att endast kanten vidrör stålet – inte sidan och flytta kniven, inte stålet)
  • rör vid staven med medeltryck och försök att behålla rätt vinkel
  • upprepa samma sak med den andra sidan av bladet (om kniven är dubbelfasad)