Kockknivar

87 items total
Kockkniv OLIVE 20,5 cm, olivträskaft, Forged FORGEDSDV305225
Kockkniv ZEN 20 cm, svart, Yaxell
2 216 kr –15 %
1 872 kr
YAX35500
Kinesisk kockkniv TWIN POLLUX 18 cm, Zwilling
1 192 kr
ZW30795180
Kockkniv CLASSIC LINE 20 cm, WMF
531 kr –11 %
472 kr
WM1874666030
Kockkniv SEBRA 20,5 cm, Forged
888 kr
FORGEDSDV623378
Kockkniv VG10 20,5 cm, med läderfodral, Forged
1 416 kr
FORGEDSDV305584
210973 kucharsky nuz alpha oak 21 cm hneda gude
2 110 kr
GUDEE80521
Kockkniv KINEO 15 cm, WMF
920 kr
WM1896166032
Kockkniv GOURMET 20 cm, Wüsthof
897 kr
WU456220
Kockkniv AJAX 1905, 22 cm, F.Dick
1 725 kr –16 %
1 437 kr
FDCK8192222
Kockkniv PROFESSIONAL "S", 20 cm, Zwilling
1 579 kr –32 %
1 068 kr
ZW31021201
Kockkniv FOUR STAR 20 cm, Zwilling
1 453 kr –43 %
824 kr
ZW31071201
Kockkniv 1905 21 cm, F.Dick
1 725 kr
FDCK8194721
Kockkniv RED SPIRIT 21 cm, F.Dick
1 279 kr
FDCK8174721
210541 kucharsky nuz ran plus 20 cm cerna yaxell
2 795 kr –5 %
2 650 kr
YAX36600
Kockkniv SANDVIK RED NORTHERN SUN 20,5 cm, Dellinger DNGRKH205
Kockkniv CRAFTER 16 cm, Wüsthof
2 247 kr
WU1010830116
Kockkniv 18 cm, trä, Victorinox
636 kr
VN5520018
Kinesisk kockkniv GOURMET 18 cm, Zwilling
1 017 kr
ZW36112181
Kockkniv FOUR STAR 16 cm, Zwilling
1 289 kr –14 %
1 108 kr
ZW31071161
216107 kucharsky nuz hana 20 cm hneda yaxell
Nytt i
1 405 kr
YAX34800
210988 m805 21
2 160 kr
GUDEM80521
Up
More products

Kockknivar - en kniv varje kök behöver

Vad är en kockkniv?

En kockkniv är en mycket mångsidig kökskniv som används för många kulinariska uppgifter (för att skära kött, skiva och strimla grönsaker) och en av tre knivar som bör finnas i varje kök och till hands för varje kock (kolla vår komplett guide om köksknivar för att kontrollera de återstående två knivarna du definitivt bör investera i).

Kockkniven har ett brett blad som böjer sig uppåt för att bilda en spets. Bladlängden är vanligtvis 18-24 cm.

Vad är skillnaden mellan en kockkniv och en Santoku-kniv?

Hemmakockar och professionella kockar använder både Santoku och kockknivar för en mängd olika skäruppgifter. Vilka är de grundläggande skillnaderna mellan dessa två typer av knivar? Kockknivar har längre blad och deras blad är dubbelfasad i motsats till Santoku-knivar som vanligtvis är enkelfasade. Formen på ett kockknivs blad gör att du vaggar bladet framåt och med en Santoku-kniv skär du med ett enda snitt nedåt.

Vad används kockkniven till?

Det böjda bladet på en kockkniv möjliggör en "gungande" skärmetod, vilket tillsammans med ett brett blad gör kockkniven till det perfekta verktyget för:

  • hacka och tärna massor av grönsaker på en gång
  • skära, skiva och sönderdela kött
  • skiva ost
  • skära, hacka eller tärna frukt och nötter

I Kulina hittar du kvalitetskockknivar tillverkade av pålitliga märken som tål slitage. Kontrollera knivarna med Wusthof, Zwilling eller WMF. Du kan också kolla in våra bästsäljande kockknivar här.

Hur slipar man en kockkniv?

Om du använder din kockkniv dagligen bör du slipa den ganska ofta - åtminstone varannan vecka med en knivslipare. Bästa sättet att slipa din Kockkniv är med ett bryne som du ska slipa den med i 15-20 grader på båda sidor eller med en stålstav. Du kan också ta din kniv till en specialist.

Hur tar man hand om sin Santoku-kniv?

Kvalitetskockknivar är en investering, så om du vill att din kniv ska hålla i evigheter, se till att du följer dessa enkla regler för rengöring och förvaring av dina knivar:

  • knivar är ofta diskmaskinssäkra men vi rekommenderar att du rengör kniven för hand eftersom diskmedel kan skada ytan på ett stålblad
  • om en kniv har ett träskaft, lägg den inte i diskmaskinen
  • För att förhindra att trähandtag blir torra, olja in dem regelbundet med linolja eller bivax
  • förvara dina knivar separat så att bladen inte blir matta. Använd ett knivblock eller ett knivfodral
  • slipa din kniv regelbundet