Kockknivar

88 items total
Kockkniv VG10 20,5 cm, med läderfodral, Forged
1 416 kr
FORGEDSDV305584
Kockkniv SEBRA 20,5 cm, Forged
888 kr
FORGEDSDV623378
Kockkniv PERFORMER 16 cm, Wüsthof
2 878 kr
WU1061200116
Kockkniv THE KNIFE GRENADILL DAMASCUS 26 cm, brun, Güde GUDEDAG88826
Kockkniv OLIVE 20,5 cm, olivträskaft, Forged FORGEDSDV305225
Kockkniv DAMASCUS 21 cm, brun, Güde
20 275 kr
GUDEDA780521
Kockkniv KATAI 20,5 cm, Forged
1 619 kr
FORGEDSDV620599
Kockkniv BRUTE 20,5 cm, Forged
888 kr
FORGEDSDV304105
Kockkniv INTENSE 20,5 cm, Forged
888 kr
FORGEDSDV304495
Kockkniv PROFESSIONAL "S" 26 cm, Zwilling
1 878 kr –34 %
1 236 kr
ZW31021261
Kockkniv CARBON FRAGMENT 20 cm, svart, Dellinger DNGRH139CH
Kockkniv PERFORMER 20 cm, Wüsthof
3 377 kr
WU1061200120
Kockkniv PROFESSIONAL "S", 20 cm, Zwilling
1 579 kr –32 %
1 068 kr
ZW31021201
Kockkniv CLASSIC COLOUR 20 cm, velvet oyster, Wüsthof WU1061700120
Kockkniv CLASSIC 20 cm, Wüsthof
1 525 kr –11 %
1 344 kr
WU458220
Kockkniv CLASSIC IKON 23 cm, Wüsthof
2 037 kr –11 %
1 793 kr
WU459623
Kockkniv SOK OLIVE SUNSHINE DAMASCUS 23 cm, Dellinger DNGRKHOK9CH
Kockkniv KINEO 15 cm, WMF
920 kr
WM1896166032
Kockkniv CLASSIC 16 cm, Wüsthof
1 237 kr
WU458216
Kockkniv NORDIC KITCHEN 20 cm, Eva Solo
3 030 kr
ES515403
Kockkniv SOK OLIVE SUNSHINE DAMASCUS 19,5 cm, Dellinger DNGRKHOK8CH
Kockkniv IKON 16 cm, Wüsthof
2 293 kr –11 %
2 019 kr
WU499616
210559 36600g YAX36600G
Up
More products

Kockknivar - en kniv varje kök behöver

Vad är en kockkniv?

En kockkniv är en mycket mångsidig kökskniv som används för många kulinariska uppgifter (för att skära kött, skiva och strimla grönsaker) och en av tre knivar som bör finnas i varje kök och till hands för varje kock (kolla vår komplett guide om köksknivar för att kontrollera de återstående två knivarna du definitivt bör investera i).

Kockkniven har ett brett blad som böjer sig uppåt för att bilda en spets. Bladlängden är vanligtvis 18-24 cm.

Vad är skillnaden mellan en kockkniv och en Santoku-kniv?

Hemmakockar och professionella kockar använder både Santoku och kockknivar för en mängd olika skäruppgifter. Vilka är de grundläggande skillnaderna mellan dessa två typer av knivar? Kockknivar har längre blad och deras blad är dubbelfasad i motsats till Santoku-knivar som vanligtvis är enkelfasade. Formen på ett kockknivs blad gör att du vaggar bladet framåt och med en Santoku-kniv skär du med ett enda snitt nedåt.

Vad används kockkniven till?

Det böjda bladet på en kockkniv möjliggör en "gungande" skärmetod, vilket tillsammans med ett brett blad gör kockkniven till det perfekta verktyget för:

  • hacka och tärna massor av grönsaker på en gång
  • skära, skiva och sönderdela kött
  • skiva ost
  • skära, hacka eller tärna frukt och nötter

I Kulina hittar du kvalitetskockknivar tillverkade av pålitliga märken som tål slitage. Kontrollera knivarna med Wusthof, Zwilling eller WMF. Du kan också kolla in våra bästsäljande kockknivar här.

Hur slipar man en kockkniv?

Om du använder din kockkniv dagligen bör du slipa den ganska ofta - åtminstone varannan vecka med en knivslipare. Bästa sättet att slipa din Kockkniv är med ett bryne som du ska slipa den med i 15-20 grader på båda sidor eller med en stålstav. Du kan också ta din kniv till en specialist.

Hur tar man hand om sin Santoku-kniv?

Kvalitetskockknivar är en investering, så om du vill att din kniv ska hålla i evigheter, se till att du följer dessa enkla regler för rengöring och förvaring av dina knivar:

  • knivar är ofta diskmaskinssäkra men vi rekommenderar att du rengör kniven för hand eftersom diskmedel kan skada ytan på ett stålblad
  • om en kniv har ett träskaft, lägg den inte i diskmaskinen
  • För att förhindra att trähandtag blir torra, olja in dem regelbundet med linolja eller bivax
  • förvara dina knivar separat så att bladen inte blir matta. Använd ett knivblock eller ett knivfodral
  • slipa din kniv regelbundet