Kockknivar

102 items total
Kockkniv VG10 20,5 cm, med läderfodral, Forged
1 416 kr
FORGEDSDV305584
Kockkniv KINEO 20 cm, WMF
742 kr –5 %
700 kr
WM1896156032
Kockkniv NORDIC KITCHEN 20 cm, Eva Solo
3 030 kr
ES515403
Kockkniv GRAND GOURMET 20 cm, WMF
1 312 kr
WM1880396032
Kockkniv KINEO 15 cm, WMF
920 kr
WM1896166032
Kockkniv CLASSIC LINE 20 cm, WMF
531 kr –11 %
472 kr
WM1874666030
Kockkniv SEBRA 20,5 cm, Forged
888 kr
FORGEDSDV623378
Kockkniv OLIVE 20,5 cm, olivträskaft, Forged FORGEDSDV305225
Kockkniv BRUTE 20,5 cm, Forged
888 kr
FORGEDSDV304105
Japansk kockkniv GYUTO OKAMI 19 cm, Dellinger
1 110 kr
DNGRSXLKHAUS8B
Kockkniv KATAI 20,5 cm, Forged
1 619 kr
FORGEDSDV620599
Kockkniv PERFORMER 20 cm, Wüsthof
3 377 kr
WU1061200120
Kockkniv Amici Wüsthof 20 cm
2 944 kr –11 %
2 595 kr
WU1011300120
Kockkniv Amici Wüsthof 16 cm
2 558 kr
WU1011300116
Kockkniv PERFORMER 16 cm, Wüsthof
2 878 kr
WU1061200116
Kockkniv SUPER GOU 20 cm, röd, Yaxell
6 174 kr –11 %
5 451 kr
YAX37100
Kockkniv GOURMET 20 cm, Zwilling
801 kr
ZW36111201
Kinesisk kockkniv CLASSIC IKON 18 cm, Wüsthof
2 866 kr
WU467318
Kockkniv FOUR STAR 20 cm, Zwilling
1 453 kr –43 %
824 kr
ZW31071201
Kockkniv AJAX 1905, 22 cm, F.Dick
1 725 kr –16 %
1 437 kr
FDCK8192222
Kinesisk kockkniv PRO 18 cm, Zwilling
2 274 kr
ZW38419181
Up
More products

Kockknivar - en kniv varje kök behöver

Vad är en kockkniv?

En kockkniv är en mycket mångsidig kökskniv som används för många kulinariska uppgifter (för att skära kött, skiva och strimla grönsaker) och en av tre knivar som bör finnas i varje kök och till hands för varje kock (kolla vår komplett guide om köksknivar för att kontrollera de återstående två knivarna du definitivt bör investera i).

Kockkniven har ett brett blad som böjer sig uppåt för att bilda en spets. Bladlängden är vanligtvis 18-24 cm.

Vad är skillnaden mellan en kockkniv och en Santoku-kniv?

Hemmakockar och professionella kockar använder både Santoku och kockknivar för en mängd olika skäruppgifter. Vilka är de grundläggande skillnaderna mellan dessa två typer av knivar? Kockknivar har längre blad och deras blad är dubbelfasad i motsats till Santoku-knivar som vanligtvis är enkelfasade. Formen på ett kockknivs blad gör att du vaggar bladet framåt och med en Santoku-kniv skär du med ett enda snitt nedåt.

Vad används kockkniven till?

Det böjda bladet på en kockkniv möjliggör en "gungande" skärmetod, vilket tillsammans med ett brett blad gör kockkniven till det perfekta verktyget för:

  • hacka och tärna massor av grönsaker på en gång
  • skära, skiva och sönderdela kött
  • skiva ost
  • skära, hacka eller tärna frukt och nötter

I Kulina hittar du kvalitetskockknivar tillverkade av pålitliga märken som tål slitage. Kontrollera knivarna med Wusthof, Zwilling eller WMF. Du kan också kolla in våra bästsäljande kockknivar här.

Hur slipar man en kockkniv?

Om du använder din kockkniv dagligen bör du slipa den ganska ofta - åtminstone varannan vecka med en knivslipare. Bästa sättet att slipa din Kockkniv är med ett bryne som du ska slipa den med i 15-20 grader på båda sidor eller med en stålstav. Du kan också ta din kniv till en specialist.

Hur tar man hand om sin Santoku-kniv?

Kvalitetskockknivar är en investering, så om du vill att din kniv ska hålla i evigheter, se till att du följer dessa enkla regler för rengöring och förvaring av dina knivar:

  • knivar är ofta diskmaskinssäkra men vi rekommenderar att du rengör kniven för hand eftersom diskmedel kan skada ytan på ett stålblad
  • om en kniv har ett träskaft, lägg den inte i diskmaskinen
  • För att förhindra att trähandtag blir torra, olja in dem regelbundet med linolja eller bivax
  • förvara dina knivar separat så att bladen inte blir matta. Använd ett knivblock eller ett knivfodral
  • slipa din kniv regelbundet