odpocet
5 dagar
20 timmar
53 minuter
1 sekunder

Kockknivar

Visa filter
Visa filter
Sortera enligt
21 objekt totalt
Svart Rensa filter
217250 kucharsky nuz german black samurai 20 cm cerna dellinger
Nytt i
DNGRKH266
Kockkniv PERFORMER 16 cm, Wüsthof
2 775 kr
WU1061200116
215813 kucharsky nuz all star 20 cm cerne logo zwilling
–46 %
643 kr
1 209 kr
ZW1020443
Kockkniv PERFORMER 20 cm, Wüsthof
3 258 kr
WU1061200120
Kockkniv AJAX 1905, 22 cm, F.Dick
1 725 kr
FDCK8192222
Kockkniv SWISS MODERN 20 cm, svart, Victorinox
773 kr
VN6901320B
Japansk kockkniv GYUTO OKAMI 19 cm, Dellinger
1 110 kr
DNGRSXLKHAUS8B
217832 kucharsky nuz kanetsugu pro m 20 cm cerna dellinger
Nytt i
2 038 kr
DNGR9005
217835 kucharsky nuz kanetsugu pro m 23 cm cerna dellinger
Nytt i
2 269 kr
DNGR9006
Kockkniv PRO DYNAMIC 21 cm, svart, rostfritt stål, F.Dick FDCK8544721
Kockkniv 22 cm, Victorinox
546 kr
VN5200322
Kockkniv SWISS MODERN 22 cm, svart, Victorinox
682 kr
VN6901322B
Kockkniv 1905 21 cm, F.Dick
1 541 kr
FDCK8194721
Kockkniv IDÉAL 20 cm, mässingsnitar, svart, Lion Sabatier
Outlet –23 %
1 053 kr
1 373 kr
LS711480
211039 kucharsky nuz alpha pom 21 cm cerna gude
1 641 kr
GUDE180521
Kockkniv CLASSIC 16 cm, Wüsthof
1 196 kr
WU1030130116
Kockkniv GOURMET 16 cm, Wüsthof
723 kr
WU1035044816
217265 kucharsky nuz german black samurai 15 cm cerna dellinger
Nytt i
DNGRKH273
Kockkniv ELEVATE 10532 16,5 cm, Joseph Joseph
–10 %
203 kr
226 kr
JS10532

Kockknivar - en kniv varje kök behöver

Vad är en kockkniv?

En kockkniv är en mycket mångsidig kökskniv som används för många kulinariska uppgifter (för att skära kött, skiva och strimla grönsaker) och en av tre knivar som bör finnas i varje kök och till hands för varje kock (kolla vår komplett guide om köksknivar för att kontrollera de återstående två knivarna du definitivt bör investera i).

Kockkniven har ett brett blad som böjer sig uppåt för att bilda en spets. Bladlängden är vanligtvis 18-24 cm.

Vad är skillnaden mellan en kockkniv och en Santoku-kniv?

Hemmakockar och professionella kockar använder både Santoku och kockknivar för en mängd olika skäruppgifter. Vilka är de grundläggande skillnaderna mellan dessa två typer av knivar? Kockknivar har längre blad och deras blad är dubbelfasad i motsats till Santoku-knivar som vanligtvis är enkelfasade. Formen på ett kockknivs blad gör att du vaggar bladet framåt och med en Santoku-kniv skär du med ett enda snitt nedåt.

Vad används kockkniven till?

Det böjda bladet på en kockkniv möjliggör en "gungande" skärmetod, vilket tillsammans med ett brett blad gör kockkniven till det perfekta verktyget för:

  • hacka och tärna massor av grönsaker på en gång
  • skära, skiva och sönderdela kött
  • skiva ost
  • skära, hacka eller tärna frukt och nötter

I Kulina hittar du kvalitetskockknivar tillverkade av pålitliga märken som tål slitage. Kontrollera knivarna med Wusthof, Zwilling eller WMF. Du kan också kolla in våra bästsäljande kockknivar här.

Hur slipar man en kockkniv?

Om du använder din kockkniv dagligen bör du slipa den ganska ofta - åtminstone varannan vecka med en knivslipare. Bästa sättet att slipa din Kockkniv är med ett bryne som du ska slipa den med i 15-20 grader på båda sidor eller med en stålstav. Du kan också ta din kniv till en specialist.

Hur tar man hand om sin Santoku-kniv?

Kvalitetskockknivar är en investering, så om du vill att din kniv ska hålla i evigheter, se till att du följer dessa enkla regler för rengöring och förvaring av dina knivar:

  • knivar är ofta diskmaskinssäkra men vi rekommenderar att du rengör kniven för hand eftersom diskmedel kan skada ytan på ett stålblad
  • om en kniv har ett träskaft, lägg den inte i diskmaskinen
  • För att förhindra att trähandtag blir torra, olja in dem regelbundet med linolja eller bivax
  • förvara dina knivar separat så att bladen inte blir matta. Använd ett knivblock eller ett knivfodral
  • slipa din kniv regelbundet