Kockknivar

88 items total
Kockkniv VG10 20,5 cm, med läderfodral, Forged
1 416 kr
FORGEDSDV305584
Kockkniv 1905 21 cm, F.Dick
1 541 kr –12 %
1 356 kr
FDCK8194721
Kockkniv SEBRA 20,5 cm, Forged
888 kr
FORGEDSDV623378
Kockkniv NORDIC KITCHEN 20 cm, Eva Solo
3 137 kr –21 %
2 460 kr
ES515403
Kockkniv LUXURY 20 cm, presentask, handtag i olivträ, Laguiole LAGSDV-301289
Kockkniv RAN PLUS 20 cm, svart, Yaxell
2 783 kr
YAX36600
Kockkniv RAN PLUS 20 cm, med utskärningar, svart, Yaxell YAX36600G
Kockkniv Amici Wüsthof 16 cm
2 558 kr –11 %
2 256 kr
WU1011300116
Kockkniv GRAND GOURMET 20 cm, WMF
1 312 kr
WM1880396032
Kinesisk kockkniv CLASSIC IKON 18 cm, Wüsthof
2 866 kr
WU467318
Kockkniv CLASSIC IKON 20 cm, Wüsthof
1 867 kr
WU459620
Kockkniv AJAX 1905, 22 cm, F.Dick
1 725 kr –14 %
1 474 kr
FDCK8192222
Kockkniv CLASSIC 20 cm, Wüsthof
1 525 kr –11 %
1 344 kr
WU458220
Kockkniv OLIVE 20,5 cm, olivträskaft, Forged FORGEDSDV305225
Kockkniv KITA NORTH DAMASCUS 22,5 cm, Dellinger
1 689 kr –7 %
DNGRSXLKH132
Kockkniv SOK OLIVE SUNSHINE DAMASCUS 19,5 cm, Dellinger DNGRKHOK8CH
Kockkniv CARBON FRAGMENT 20 cm, svart, Dellinger DNGRH139CH
Kockkniv CLASSIC IKON 16 cm, Wüsthof
1 650 kr –11 %
1 455 kr
WU459616
Kockkniv KATAI 20,5 cm, Forged
1 619 kr
FORGEDSDV620599
Kockkniv KINEO 20 cm, WMF
705 kr
WM1896156032
Kockkniv BRUTE 20,5 cm, Forged
888 kr
FORGEDSDV304105
Kockkniv Amici Wüsthof 20 cm
2 944 kr –11 %
2 595 kr
WU1011300120
Japansk kockkniv GYUTO OKAMI 19 cm, Dellinger
1 110 kr –6 %
1 034 kr
DNGRSXLKHAUS8B
Up
More products

Kockknivar - en kniv varje kök behöver

Vad är en kockkniv?

En kockkniv är en mycket mångsidig kökskniv som används för många kulinariska uppgifter (för att skära kött, skiva och strimla grönsaker) och en av tre knivar som bör finnas i varje kök och till hands för varje kock (kolla vår komplett guide om köksknivar för att kontrollera de återstående två knivarna du definitivt bör investera i).

Kockkniven har ett brett blad som böjer sig uppåt för att bilda en spets. Bladlängden är vanligtvis 18-24 cm.

Vad är skillnaden mellan en kockkniv och en Santoku-kniv?

Hemmakockar och professionella kockar använder både Santoku och kockknivar för en mängd olika skäruppgifter. Vilka är de grundläggande skillnaderna mellan dessa två typer av knivar? Kockknivar har längre blad och deras blad är dubbelfasad i motsats till Santoku-knivar som vanligtvis är enkelfasade. Formen på ett kockknivs blad gör att du vaggar bladet framåt och med en Santoku-kniv skär du med ett enda snitt nedåt.

Vad används kockkniven till?

Det böjda bladet på en kockkniv möjliggör en "gungande" skärmetod, vilket tillsammans med ett brett blad gör kockkniven till det perfekta verktyget för:

  • hacka och tärna massor av grönsaker på en gång
  • skära, skiva och sönderdela kött
  • skiva ost
  • skära, hacka eller tärna frukt och nötter

I Kulina hittar du kvalitetskockknivar tillverkade av pålitliga märken som tål slitage. Kontrollera knivarna med Wusthof, Zwilling eller WMF. Du kan också kolla in våra bästsäljande kockknivar här.

Hur slipar man en kockkniv?

Om du använder din kockkniv dagligen bör du slipa den ganska ofta - åtminstone varannan vecka med en knivslipare. Bästa sättet att slipa din Kockkniv är med ett bryne som du ska slipa den med i 15-20 grader på båda sidor eller med en stålstav. Du kan också ta din kniv till en specialist.

Hur tar man hand om sin Santoku-kniv?

Kvalitetskockknivar är en investering, så om du vill att din kniv ska hålla i evigheter, se till att du följer dessa enkla regler för rengöring och förvaring av dina knivar:

  • knivar är ofta diskmaskinssäkra men vi rekommenderar att du rengör kniven för hand eftersom diskmedel kan skada ytan på ett stålblad
  • om en kniv har ett träskaft, lägg den inte i diskmaskinen
  • För att förhindra att trähandtag blir torra, olja in dem regelbundet med linolja eller bivax
  • förvara dina knivar separat så att bladen inte blir matta. Använd ett knivblock eller ett knivfodral
  • slipa din kniv regelbundet