Kockknivar

40 items total
Japansk kockkniv GYUTO OKAMI 19 cm, Dellinger
1 110 kr
DNGRSXLKHAUS8B
Kockkniv PERFORMER 20 cm, Wüsthof
3 377 kr
WU1061200120
Kockkniv Amici Wüsthof 20 cm
2 944 kr –11 %
2 595 kr
WU1011300120
Kockkniv Amici Wüsthof 16 cm
2 558 kr
WU1011300116
Kockkniv PERFORMER 16 cm, Wüsthof
2 878 kr
WU1061200116
Kockkniv AJAX 1905, 22 cm, F.Dick
1 725 kr –16 %
1 437 kr
FDCK8192222
Kockkniv 1905 21 cm, F.Dick
1 725 kr
FDCK8194721
Kockkniv RED SPIRIT 21 cm, F.Dick
1 279 kr
FDCK8174721
Kockkniv DARKNITRO 21 cm, brun, F.DICK
Novinka
2 771 kr
FDCK81147212
Kockkniv PINK SPIRIT 21 cm, rosa, F.DICK
1 264 kr –15 %
1 072 kr
FDCK817472179
Kockkniv CARBON FRAGMENT 20 cm, svart, Dellinger DNGRH139CH
Kockkniv AJAX RED SPIRIT 20 cm, F.Dick
1 264 kr –11 %
1 120 kr
FDCK8172220
Kockkniv 21 cm, F.Dick
446 kr
FDCK8544721
Kinesisk kockkniv IKON 18 cm, Wüsthof
3 697 kr
WU1010531818
Kockkniv GERMAN PAKKA WOOD 20 cm, brun, Dellinger DNGRXZB2SC8
Kockkniv CRAFTER 16 cm, Wüsthof
2 247 kr
WU1010830116
Kockkniv SWISS MODERN 22 cm, Victorinox
1 250 kr –27 %
907 kr
VN6901022G
Kockkniv ELEVATE 10532 16,5 cm, Joseph Joseph JS10532
Kockkniv URBAN FARMER 20 cm, Wüsthof
1 237 kr
WU1025244820
Universalkniv VIVUM 18 cm, stål, brun, F.DICK
1 285 kr –5 %
1 210 kr
FDCK83644182H
Kockkniv VIVUM 21 cm, stål, brun, F.DICK
1 317 kr –5 %
1 240 kr
FDCK83647212H
Up
More products

Kockknivar - en kniv varje kök behöver

Vad är en kockkniv?

En kockkniv är en mycket mångsidig kökskniv som används för många kulinariska uppgifter (för att skära kött, skiva och strimla grönsaker) och en av tre knivar som bör finnas i varje kök och till hands för varje kock (kolla vår komplett guide om köksknivar för att kontrollera de återstående två knivarna du definitivt bör investera i).

Kockkniven har ett brett blad som böjer sig uppåt för att bilda en spets. Bladlängden är vanligtvis 18-24 cm.

Vad är skillnaden mellan en kockkniv och en Santoku-kniv?

Hemmakockar och professionella kockar använder både Santoku och kockknivar för en mängd olika skäruppgifter. Vilka är de grundläggande skillnaderna mellan dessa två typer av knivar? Kockknivar har längre blad och deras blad är dubbelfasad i motsats till Santoku-knivar som vanligtvis är enkelfasade. Formen på ett kockknivs blad gör att du vaggar bladet framåt och med en Santoku-kniv skär du med ett enda snitt nedåt.

Vad används kockkniven till?

Det böjda bladet på en kockkniv möjliggör en "gungande" skärmetod, vilket tillsammans med ett brett blad gör kockkniven till det perfekta verktyget för:

  • hacka och tärna massor av grönsaker på en gång
  • skära, skiva och sönderdela kött
  • skiva ost
  • skära, hacka eller tärna frukt och nötter

I Kulina hittar du kvalitetskockknivar tillverkade av pålitliga märken som tål slitage. Kontrollera knivarna med Wusthof, Zwilling eller WMF. Du kan också kolla in våra bästsäljande kockknivar här.

Hur slipar man en kockkniv?

Om du använder din kockkniv dagligen bör du slipa den ganska ofta - åtminstone varannan vecka med en knivslipare. Bästa sättet att slipa din Kockkniv är med ett bryne som du ska slipa den med i 15-20 grader på båda sidor eller med en stålstav. Du kan också ta din kniv till en specialist.

Hur tar man hand om sin Santoku-kniv?

Kvalitetskockknivar är en investering, så om du vill att din kniv ska hålla i evigheter, se till att du följer dessa enkla regler för rengöring och förvaring av dina knivar:

  • knivar är ofta diskmaskinssäkra men vi rekommenderar att du rengör kniven för hand eftersom diskmedel kan skada ytan på ett stålblad
  • om en kniv har ett träskaft, lägg den inte i diskmaskinen
  • För att förhindra att trähandtag blir torra, olja in dem regelbundet med linolja eller bivax
  • förvara dina knivar separat så att bladen inte blir matta. Använd ett knivblock eller ett knivfodral
  • slipa din kniv regelbundet