Kockknivar

Visa filter
Visa filter
Sortera enligt
105 objekt totalt
Kökskniv Rensa filter
Kockkniv VG10 20,5 cm, med läderfodral, Forged
1 433 kr
FORGEDSDV305584
Kockkniv AJAX 1905, 22 cm, F.Dick
1 725 kr
FDCK8192222
Kockkniv CLASSIC IKON 20 cm, Wüsthof
1 797 kr
WU459620
Kockkniv PROFESSIONAL "S", 20 cm, Zwilling
1 290 kr
ZW31021201
Kockkniv DAMASCUS 21 cm, brun, Güde
20 275 kr
GUDEDA780521
Kockkniv RED SPIRIT 21 cm, F.Dick
1 264 kr
FDCK8174721
215813 kucharsky nuz all star 20 cm cerne logo zwilling
–46 %
643 kr
1 209 kr
ZW1020443
Kockkniv NORDIC KITCHEN 20 cm, Eva Solo
2 955 kr
ES515403
Kockkniv LUXURY 20 cm, presentask, handtag i olivträ, Laguiole LAGSDV-301289
Kockkniv FIBRE KARBON 2 17 cm, de Buyer
1 343 kr
DB428017
Kockkniv 1905 21 cm, F.Dick
1 541 kr
FDCK8194721
Kinesisk kockkniv GOURMET 18 cm, Zwilling
981 kr
ZW36112181
Kockkniv PERFORMER 20 cm, Wüsthof
3 258 kr
WU1061200120
Kockkniv FOUR STAR 16 cm, Zwilling
1 050 kr
ZW31071161
Kinesisk kockkniv CLASSIC IKON 18 cm, Wüsthof
2 762 kr
WU467318
Kockkniv KINEO 20 cm, WMF
738 kr
WM1896156032
Kockkniv PROFESSIONAL "S" 26 cm, Zwilling
1 580 kr
ZW31021261
Kockkniv CLASSIC LINE 20 cm, WMF
531 kr
WM1874666030
Kockkniv OLIVE 20,5 cm, olivträskaft, Forged
896 kr
FORGEDSDV305225
Kockkniv SEBRA 20,5 cm, Forged
896 kr
FORGEDSDV623378
217250 kucharsky nuz german black samurai 20 cm cerna dellinger
Nytt i
DNGRKH266
Kockkniv FOUR STAR 20 cm, Zwilling
1 190 kr
ZW31071201
Kockkniv TOQUE 20 cm, nitar i rostfritt stål, vit, Lion Sabatier
Outlet –23 %
1 053 kr
1 373 kr
LS800483
Up
Fler produkter

Kockknivar - en kniv varje kök behöver

Vad är en kockkniv?

En kockkniv är en mycket mångsidig kökskniv som används för många kulinariska uppgifter (för att skära kött, skiva och strimla grönsaker) och en av tre knivar som bör finnas i varje kök och till hands för varje kock (kolla vår komplett guide om köksknivar för att kontrollera de återstående två knivarna du definitivt bör investera i).

Kockkniven har ett brett blad som böjer sig uppåt för att bilda en spets. Bladlängden är vanligtvis 18-24 cm.

Vad är skillnaden mellan en kockkniv och en Santoku-kniv?

Hemmakockar och professionella kockar använder både Santoku och kockknivar för en mängd olika skäruppgifter. Vilka är de grundläggande skillnaderna mellan dessa två typer av knivar? Kockknivar har längre blad och deras blad är dubbelfasad i motsats till Santoku-knivar som vanligtvis är enkelfasade. Formen på ett kockknivs blad gör att du vaggar bladet framåt och med en Santoku-kniv skär du med ett enda snitt nedåt.

Vad används kockkniven till?

Det böjda bladet på en kockkniv möjliggör en "gungande" skärmetod, vilket tillsammans med ett brett blad gör kockkniven till det perfekta verktyget för:

  • hacka och tärna massor av grönsaker på en gång
  • skära, skiva och sönderdela kött
  • skiva ost
  • skära, hacka eller tärna frukt och nötter

I Kulina hittar du kvalitetskockknivar tillverkade av pålitliga märken som tål slitage. Kontrollera knivarna med Wusthof, Zwilling eller WMF. Du kan också kolla in våra bästsäljande kockknivar här.

Hur slipar man en kockkniv?

Om du använder din kockkniv dagligen bör du slipa den ganska ofta - åtminstone varannan vecka med en knivslipare. Bästa sättet att slipa din Kockkniv är med ett bryne som du ska slipa den med i 15-20 grader på båda sidor eller med en stålstav. Du kan också ta din kniv till en specialist.

Hur tar man hand om sin Santoku-kniv?

Kvalitetskockknivar är en investering, så om du vill att din kniv ska hålla i evigheter, se till att du följer dessa enkla regler för rengöring och förvaring av dina knivar:

  • knivar är ofta diskmaskinssäkra men vi rekommenderar att du rengör kniven för hand eftersom diskmedel kan skada ytan på ett stålblad
  • om en kniv har ett träskaft, lägg den inte i diskmaskinen
  • För att förhindra att trähandtag blir torra, olja in dem regelbundet med linolja eller bivax
  • förvara dina knivar separat så att bladen inte blir matta. Använd ett knivblock eller ett knivfodral
  • slipa din kniv regelbundet