odpocet
4 dagar
9 timmar
49 minuter
40 sekunder

Kockknivar

Visa filter
Visa filter
Sortera enligt
103 objekt totalt
Kockkniv VG10 20,5 cm, med läderfodral, Forged
1 433 kr
FORGEDSDV305584
Kockkniv OLIVE 20,5 cm, olivträskaft, Forged
896 kr
FORGEDSDV305225
Kockkniv LUXURY 20 cm, presentask, handtag i olivträ, Laguiole LAGSDV-301289
Japansk kockkniv GYUTO OKAMI 19 cm, Dellinger
1 110 kr
DNGRSXLKHAUS8B
Kockkniv KINEO 20 cm, WMF
738 kr
WM1896156032
Kockkniv CLASSIC IKON 20 cm, Wüsthof
1 797 kr
WU459620
Kockkniv INTENSE 20,5 cm, Forged
896 kr
FORGEDSDV304495
Kockkniv 1905 21 cm, F.Dick
1 541 kr
FDCK8194721
Kockkniv FOUR STAR 16 cm, Zwilling
1 050 kr
ZW31071161
Kockkniv PROFESSIONAL "S", 20 cm, Zwilling
1 290 kr
ZW31021201
Kockkniv NORDIC KITCHEN 20 cm, Eva Solo
–20 %
2 364 kr
2 955 kr
ES515403
Kockkniv URBAN FARMER 16 cm, Wüsthof
1 073 kr
WU1025244816
217814 kucharsky nuz kanetsugu shiun 20 cm hneda dellinger
Nytt i
1 853 kr
DNGR6501
Kockkniv FIBRE KARBON 2 17 cm, de Buyer
1 343 kr
DB428017
Kockkniv KATAI 20,5 cm, Forged
1 646 kr
FORGEDSDV620599
Kockkniv FOUR STAR 20 cm, Zwilling
1 190 kr
ZW31071201
Kockkniv SWISS MODERN 20 cm, svart, Victorinox
773 kr
VN6901320B
Kockkniv 18 cm, Victorinox
682 kr
VN5180018
210973 kucharsky nuz alpha oak 21 cm hneda gude
2 160 kr
GUDEE80521
Kinesisk kockkniv PRO 18 cm, Zwilling
1 920 kr
ZW38419181
Kockkniv DARKNITRO 21 cm, brun, F.DICK
2 610 kr
FDCK81147212
Kockkniv CLASSIC LINE 20 cm, WMF
531 kr
WM1874666030
210988 m805 21
2 160 kr
GUDEM80521
Kockkniv CLASSIC 20 cm, brett blad, Wüsthof
1 556 kr
WU458420
Up
Fler produkter

Kockknivar - en kniv varje kök behöver

Vad är en kockkniv?

En kockkniv är en mycket mångsidig kökskniv som används för många kulinariska uppgifter (för att skära kött, skiva och strimla grönsaker) och en av tre knivar som bör finnas i varje kök och till hands för varje kock (kolla vår komplett guide om köksknivar för att kontrollera de återstående två knivarna du definitivt bör investera i).

Kockkniven har ett brett blad som böjer sig uppåt för att bilda en spets. Bladlängden är vanligtvis 18-24 cm.

Vad är skillnaden mellan en kockkniv och en Santoku-kniv?

Hemmakockar och professionella kockar använder både Santoku och kockknivar för en mängd olika skäruppgifter. Vilka är de grundläggande skillnaderna mellan dessa två typer av knivar? Kockknivar har längre blad och deras blad är dubbelfasad i motsats till Santoku-knivar som vanligtvis är enkelfasade. Formen på ett kockknivs blad gör att du vaggar bladet framåt och med en Santoku-kniv skär du med ett enda snitt nedåt.

Vad används kockkniven till?

Det böjda bladet på en kockkniv möjliggör en "gungande" skärmetod, vilket tillsammans med ett brett blad gör kockkniven till det perfekta verktyget för:

  • hacka och tärna massor av grönsaker på en gång
  • skära, skiva och sönderdela kött
  • skiva ost
  • skära, hacka eller tärna frukt och nötter

I Kulina hittar du kvalitetskockknivar tillverkade av pålitliga märken som tål slitage. Kontrollera knivarna med Wusthof, Zwilling eller WMF. Du kan också kolla in våra bästsäljande kockknivar här.

Hur slipar man en kockkniv?

Om du använder din kockkniv dagligen bör du slipa den ganska ofta - åtminstone varannan vecka med en knivslipare. Bästa sättet att slipa din Kockkniv är med ett bryne som du ska slipa den med i 15-20 grader på båda sidor eller med en stålstav. Du kan också ta din kniv till en specialist.

Hur tar man hand om sin Santoku-kniv?

Kvalitetskockknivar är en investering, så om du vill att din kniv ska hålla i evigheter, se till att du följer dessa enkla regler för rengöring och förvaring av dina knivar:

  • knivar är ofta diskmaskinssäkra men vi rekommenderar att du rengör kniven för hand eftersom diskmedel kan skada ytan på ett stålblad
  • om en kniv har ett träskaft, lägg den inte i diskmaskinen
  • För att förhindra att trähandtag blir torra, olja in dem regelbundet med linolja eller bivax
  • förvara dina knivar separat så att bladen inte blir matta. Använd ett knivblock eller ett knivfodral
  • slipa din kniv regelbundet