Köksredskap
Köksredskap – dina nödvändiga köksredskap
Vad är köksredskap?
Köksredskap spelar en avgörande roll i tillagningen av måltider och är de verktyg som används vid matlagning, matlagning och servering.
De är nödvändiga verktyg som gör det enklare, snabbare och effektivare att laga mat. Några av de vanliga köksredskapen är följande:
- En blandningssked används för att blanda måltider med tjock konsistens, till exempel smet.
- A set i köksredskap som ofta innehåller en mängd olika skedar, slevar, gafflar, vändare osv.
- En vändare : En vändare används för att snabbt vända matvaror som en omelett, en crêpe eller en fiskbit.
- En hålslev låter vätska rinna av, vilket gör den idealisk för att rinna av grönsaker, ösa upp mat från en gryta eller soppa
- En konditorivaror kan användas för att sprida marinader, smält smör eller äggtvätt på maten före gräddning.
- En potatisstöt används för att krossa mjuk mat till recept som potatismos, äppelmos och frysta bönor.
- Spridare för crepes används för att breda ut degen på crepemaskiner.
- En köksspatel används för matlagning och bakning (spridning, mixning, vändning osv.)
- Köksslevar används för att servera soppor, grytor och andra vätskor.
Det finns flera andra köksredskap, alla med distinkt användning. De specifika kulinariska uppgifterna och kockens preferenser avgör vilken typ av utrustning som behövs.
Vilka material används för att tillverka köksredskap?
Flera material kan användas för att tillverka köksredskap. Valet beror på vilken yta du vill använda dem med (ytan på din panna, gryta eller köksskål) men de mest typiska materialen som används för att göra köksredskap är:
- Plast: Plastredskap är lätta och prisvärda. De kan smälta eller deformeras om de utsätts för överdriven värme, men de är perfekta för användning med non-stick kokkärl.
- Rostfritt stål: Rostfritt stål är ett robust, rostbeständigt och hygieniskt säkert material. Hållbarheten hos rostfritt stål gör den idealisk för användning med högvärme kulinariska apparater.
- Nylon: Köksutrustning i nylon är rep- och värmebeständig. De är lätta och billiga, men om de utsätts för intensiv värme kan de smälta eller deformeras.
- Silikon: Detta material är perfekt för användning med kokkärl med non-stick eftersom det är värmebeständigt och non-stick. Med köksutrustning av silikon kommer dina kastruller och stekpannor inte att repas.
- Trä: Träredskap är säkra för non-stick-ytor och repar inte dina kastruller och kastruller. De kan tåla mycket lång tid med lämpligt underhåll och är även värmebeständiga.
Du kan också läsa vår shoppingguide om de 10 bästa köksartiklarna för att se vilka andra nödvändiga köksartiklar som är värda att investera i.