26 items total
Crepe-spridare B BOIS, de Buyer
Sale
60 kr –20 %
48 kr
DB487301
Visp GÖMA 40 cm, de Buyer
Sale
482 kr –27 %
348 kr
DB261040
Kökspatel B BOIS, de Buyer
Sale
299 kr –30 %
209 kr
DB270105
Slickepott 25 cm, silikon, de Buyer
Sale
283 kr –20 %
226 kr
DB474024N
Hålsked B BOIS, de Buyer
Sale
299 kr –30 %
209 kr
DB270100
Vispa GOMA 35 cm, de Buyer
Sale
429 kr –29 %
301 kr
DB261035
Blandarsked B BOIS 20 cm, de Buyer
Sale
96 kr –19 %
77 kr
DB487120
Blandarsked B BOIS, trä, de Buyer
Sale
67 kr –22 %
52 kr
DB487400
Risottosked B BOIS, trä, de Buyer
Sale
67 kr –22 %
52 kr
DB487401
Spaghettislev B BOIS, de Buyer
Sale
299 kr –30 %
209 kr
DB270109
Visp PROFI GOMA 25 cm, de Buyer
Sale
347 kr –32 %
234 kr
DB261025
Visp GOMA 20 cm, de Buyer
Sale
288 kr –20 %
230 kr
DB261020
Bakpensel, 19,5 x 3 cm, de Buyer
Sale
241 kr –20 %
192 kr
DB480700N
Up
More products

Köksredskap – dina nödvändiga köksredskap

Vad är köksredskap?

Köksredskap spelar en avgörande roll i tillagningen av måltider och är de verktyg som används vid matlagning, matlagning och servering.

De är nödvändiga verktyg som gör det enklare, snabbare och effektivare att laga mat. Några av de vanliga köksredskapen är följande:

  • En blandningssked används för att blanda måltider med tjock konsistens, till exempel smet.
  • A set i köksredskap som ofta innehåller en mängd olika skedar, slevar, gafflar, vändare osv.
  • En vändare : En vändare används för att snabbt vända matvaror som en omelett, en crêpe eller en fiskbit.
  • En hålslev låter vätska rinna av, vilket gör den idealisk för att rinna av grönsaker, ösa upp mat från en gryta eller soppa
  • En konditorivaror kan användas för att sprida marinader, smält smör eller äggtvätt på maten före gräddning.
  • En potatisstöt används för att krossa mjuk mat till recept som potatismos, äppelmos och frysta bönor.
  • Spridare för crepes används för att breda ut degen på crepemaskiner.
  • En köksspatel används för matlagning och bakning (spridning, mixning, vändning osv.)
  • Köksslevar används för att servera soppor, grytor och andra vätskor.

Det finns flera andra köksredskap, alla med distinkt användning. De specifika kulinariska uppgifterna och kockens preferenser avgör vilken typ av utrustning som behövs.

Vilka material används för att tillverka köksredskap?

Flera material kan användas för att tillverka köksredskap. Valet beror på vilken yta du vill använda dem med (ytan på din panna, gryta eller köksskål) men de mest typiska materialen som används för att göra köksredskap är:

  • Plast: Plastredskap är lätta och prisvärda. De kan smälta eller deformeras om de utsätts för överdriven värme, men de är perfekta för användning med non-stick kokkärl.
  • Rostfritt stål: Rostfritt stål är ett robust, rostbeständigt och hygieniskt säkert material. Hållbarheten hos rostfritt stål gör den idealisk för användning med högvärme kulinariska apparater.
  • Nylon: Köksutrustning i nylon är rep- och värmebeständig. De är lätta och billiga, men om de utsätts för intensiv värme kan de smälta eller deformeras.
  • Silikon: Detta material är perfekt för användning med kokkärl med non-stick eftersom det är värmebeständigt och non-stick. Med köksutrustning av silikon kommer dina kastruller och stekpannor inte att repas.
  • Trä: Träredskap är säkra för non-stick-ytor och repar inte dina kastruller och kastruller. De kan tåla mycket lång tid med lämpligt underhåll och är även värmebeständiga.

Du kan också läsa vår shoppingguide om de 10 bästa köksartiklarna för att se vilka andra nödvändiga köksartiklar som är värda att investera i.