Köksrivjärn

43 items total
Zester rivjärn PREMIUM CLASSIC, vit, Microplane MI46301
Julienne-rivjärn GOURMET, Microplane
381 kr –8 %
349 kr
MI45041
Fint rivjärn GOURMET, Microplane
381 kr –8 %
349 kr
MI45004
Mandolinskärare GOURMET, Microplane
381 kr –8 %
349 kr
MI45044
Ostrivjärn PROFI PLUS, WMF
319 kr –13 %
276 kr
WM1871376030
Fint rivjärn PROFI PLUS, WMF
455 kr
WM1871516030
Mandolinskärare, WMF
329 kr –10 %
Mandolinskärare, WMF
Lager (>5 pcs)
294 kr
WM0644306030
Zester rivjärn MASTER, handtag i valnöt, Microplane MI43320
Kryddrivjärn PREMIUM CLASSIC, svart, Microplane MI46016
Up
More products

Köksrivjärn – ditt oumbärliga verktyg för matlagning

Manuella köksrivjärn

Ett rivjärn är ett köksredskap med spetsiga hål som vanligtvis används för att riva grönsaker, ost, citron- eller apelsinskal (för att skapa skal), kryddor (ingefära, vitlök eller muskot) och kan även användas för att riva andra mjuk mat (som smör). Det är ett viktigt köksföremål som används väldigt ofta i varje kök tillsammans med en spiralisator eller mandolinskärare.

Hur säkerställer jag säkerheten när jag använder mitt rivjärn?

Även om rivning är mycket säkrare än att hacka kött med en kniv måste en viss försiktighet iakttas när du använder det. Du kan använda skyddsöverdrag för fingrarna och våra rivjärn innehåller gummiproppar i botten eller kanterna för att förhindra oönskad glidning.

Vilken typ av rivjärn har jag att välja på?

Det finns olika typer av köksriv och valet beror på vilket resultat du vill uppnå och vilken mat du vill riva.

Flersidigt rivjärn: Den här typen av rivjärn har vanligtvis fyra bladytor, med olika typer av hål (stora, mindre, raspiga, skivor). Handtaget i toppen ger ett stadigt grepp och olika gallerytor gör denna typ av rivjärn till ett mångsidigt köksredskap.

Platt rivjärn: Den här typen av rivjärn (även kallad rivjärn) är väldigt enkel att använda eftersom den är platt, vilar fint på vilken skål som helst och är lättast att förvara. Den har en enda gallerplatta med relativt stor galleryta.

Zester: Kallas även en citruszester eller citronzester är ett smalt rivjärn i raspstil för att få skal från citroner och andra citrusfrukter, men det är också mycket användbar för att riva vitlök, ingefära, muskotnöt eller hårdost som parmesan.

Trumriv: Trumriv med utbytbara rivfat för fint eller grovt riv är ett perfekt verktyg för att riva större mängder ost, morötter, gurka, potatis, zucchinis eller choklad. Maten läggs i trumman och rivs genom att vrida på ett handtag.

Köksrivjärn finns i Kulina

I Kulina erbjuder vi ett stort urval av rivjärn från välrenommerade tillverkare, inklusive Microplane, WMFoch Fiskars.

Microplane rivjärn är kända över hela världen och de används av de bästa kockarna och på de bästa restaurangerna. Microplane zester är förmodligen ett av de mest populära rivjärnen över hela världen så se till att du har det i ditt kök.

Och om du behöver riva en större mängd mat kan du använda en av våra matberedare eller elektriska hackare och chredders.