Köksvändare

44 items total
Stekspade PROFI PLUS, för wok, WMF
Sale
306 kr –15 %
260 kr
WM1874966030
Pannkakspade PROFI PLUS, WMF
Sale
270 kr –20 %
216 kr
WM1872496030
Stekspade PROFI PLUS 32 cm, WMF
Sale
372 kr –20 %
297 kr
WM1873086030
Stekspade 31 cm, WMF
Sale
140 kr –20 %
Stekspade 31 cm, WMF
Lager (2 pcs)
112 kr
WM1870897250
Stekspade DAILY 32 cm, Nicolas Vahé
Sale
102 kr –25 %
76 kr
NV160670012
Stekspade 31 cm, brun, silikon, Staub
Sale
234 kr –10 %
210 kr
ST405031010
Kökspatel B BOIS, de Buyer
Sale
299 kr –30 %
209 kr
DB270105
Stekspade INGENIO, Tefal
Sale
109 kr –20 %
87 kr
TEFK2060814
Pannkaksspade INGENIO, nylon, Tefal
Sale
106 kr –19 %
85 kr
TEFK2060914
Up
More products

Köksvändare – ett bekvämt sätt att hantera din varma mat

Vad är en vändare och vad används den till i köket?

En vändare är ett köksredskap som används för att vända, vända eller lyfta matvaror som pannkakor, ägg, hamburgare och fisk. Svängare är viktiga verktyg i alla kök och används ofta för en mängd olika matlagningstekniker som sautering, grillning och stekning.

En vändare betraktas som en speciell typ av köksspatel. Den kan användas för att servera mat, till exempel när du överför bakverk från en kokpanna eller en crepepanna till en serveringsfat.

Vad är skillnaden mellan en spatel och en vändare?

Termerna "spatel" och "vändare" används ibland omväxlande. Det finns dock flera tekniska skillnader mellan de två, av vilka några betonas nedan:

Värmebeständighet: Både vändare och spatlar tål höga temperaturer, även om vändare är betydligt mer benägna att vara speciellt gjorda för det. Den huvudsakliga användningen av en metallvändare är att vända mat över uppvärmda ytor. Svarvar är bättre lämpade speciellt för matlagning, medan spatlar kan användas både för bakning och matlagning.

Material: Spatlar i silikon eller gummi är populära, medan vändare oftare är gjorda av metall eller rostfritt stål. Stål och andra typer av metall har starkare värmebeständighet, vilket är fördelaktigt för svarvare. Men om du behöver använda en vändare med non-stick panna eller en yta som inte är reptålig bör du använda en vändare eller spatel av trä, plast eller silikon.

Yta: Spatlar har en mängd olika robusta ytor, vilket är ett tecken på det stora utbudet av funktioner de kan utföra. De används ofta för att locka smetar och degar från skålar och blanda ingredienser. De kan vara helt platta eller så kan de ha en högre skåra där handtaget fäster. Turners, å andra sidan, har vanligtvis alltid en plan yta eftersom den bäst stöder deras primära mål – att komma under något och vända det.

Vi har glädje av att handplocka endast de bästa produkterna för våra kunder vid Kulina, vilket är anledningen till att våra köksvändare kommer från välrenommerade tillverkare som de Buyer, WMFoch Wusthof. Och om du behöver fler köksredskap, kolla in vår kategori med uppsättningar köksredskap för ett mer enhetligt utseende av ditt kök.