Krukor

3 items total

Krukor och krukor – ett måste i varje kök

Krukor och grytor är nödvändig köksutrustning. Krukor är också något av det första du måste köpa om du ska flytta från dina föräldrar, om du ska köpa nytt hus med din partner eller om du ska flytta till ett helt nytt ställe, med ett helt nytt kök där din gamla set i krukor skulle se ... fula ut. Och vet du att de flesta köper en set i krukor bara två eller tre gånger under hela livet? Vi brukar ibland köpa bil oftare! Och det är därför krukor bör behandlas som en riktig investering för om du bestämmer dig för att köpa en högkvalitativ kruka kommer du att kunna njuta av dess funktionalitet och design i evigheter och om du inte vet vilka krukor du faktiskt behöver eller vilka material att välja läs vår kompletta shoppingguide om krukor här. Du kan också kolla in våra bästsäljande krukor här.

Vad behöver du en stockpot till?

Lagerkrukor, mycket stora och djupa krukor är mycket mångsidiga och kan användas för:

  • koka soppor, buljong osv.
  • koka stora mängder pasta
  • kokande skaldjur
  • förbereda grytor och en-gryta rätter
  • kokande vatten

I Kulina erbjuder vi dig ett brett utbud av krukor – mycket djupa krukor, stora krukor och mindre grytor, gjorda av olika material, tillverkade av pålitliga märken och designade för olika inredningsstilar. Om du inte vet vilken kruka du ska välja, kolla vilka krukor som märken som Fissler, Zwilling eller Eva Solo har att erbjuda .

Hur tar man hand om sina krukor?

Vet du att de flesta köper en set i krukor bara två eller tre gånger under hålets livstid? Vi brukar ibland köpa bil oftare än krukor! Det är därför det är värt att investera i högkvalitativa kastruller och njuta av deras funktion i många år framöver och varje gång du lagar mat. Och om du investerar pengar i köksredskap av hög kvalitet bör du också se till att ta hand om dina kastruller på ett ordentligt sätt. Hur tar man hand om sina krukor?

  • läs alltid tillverkarens instruktioner före första användningen och se till att du inte stoppar dina kastruller i en diskmaskin om det inte rekommenderas,
  • använd inte metallredskap som kan repa ytan på dina kastruller, använd trä- eller silikonredskap istället,
  • undvik att lämna smutsiga krukor över natten eller blötlägga dem under lång tid (särskilt krukor i rostfritt stål),
  • om du vill bli av med fläckar på ytan av dina rostfria kastruller, rengör dem med ett rengöringsmedel för rostfritt stål,
  • undvik att rengöra dina keramikbelagda krukor med stålull,
  • rengör dina järngrytor omedelbart efter användning och använd inte tvål eftersom metall är poröst och det kan absorbera smaken av kemikalierna,
  • undvik temperaturchocker, lägg inte varma kastruller i kallt vatten, etc.,
  • laga inte sur mat (som tomat) i kokkärl av gjutjärn,
  • stapla inte belagda kastruller och kastruller ovanpå varandra eftersom det kan orsaka repor och flisor. Häng dem på krokar eller sätt dem på sidorna.