Laguiole
Laguiole Style de Vie – ät med nöje
Laguiole Style de Vie är ett prestigefyllt holländskt varumärke för matlagningsälskare som tillverkar premiumknivar och bestick. Dess produkter är indelade i fyra serier – Premium, Prestige, Innovation och Luxury – var och en med sina egna egenskaper. Knivarna kännetecknas av mycket bra kvalitet och snyggt utseende.
Tanken bakom Laguiole Style de Vie
Laguiole Style de Vie knivar i rostfritt stål är gjorda av kärleken till matlagning och middagar. De ska ge karaktär till bordet varje gång du sitter och äter – oavsett om det är med din familj eller vänner. Knivarna och besticken (biffknivar, specialknivar, köksknivar) är designade för att göra matupplevelsen roligare och uppmärksamma god mat och vackert dekorerade bord.
Laguiole Style de Vie - produkterna
De fyra serierna – Premium, Prestige, Innovation och Luxury – erbjuder lite olika produktsortiment, design, blad och handtag gjorda av olika material (rostfritt stål, koppar, naturligt trä, plast, etc.)
I varumärkeskatalogen hittar du:
- Kockknivar , Santoku-knivar, brödknivar och andra köksknivar
- Ostknivar
- Stekknivar
- Fickknivar
- Vin och bartillbehör
- Uppsättningar av knivar
Och andra bestickbitar som kommer att vara en fantastisk dekoration på varje bord.
Historien om Laguiole knivar
'Laguiole' är inte ett varumärke eller en etikett, utan namnet på en liten by i regionen Auvergne i Frankrike. Besticktillverkning dök upp i Lagiuole i slutet av 1700-talet och det blev känt från 1860. Till en början fanns det 5 knivmakare i byn men för att tillfredsställa kundernas behov var de tvungna att be Thiers besticktillverkningsfabriker att hjälpa till och tillverka knivar med Laguiole-märket. 1987 flyttade invånarna i Aveyron en fabrik i Laguiole men olika modeller av Laguiole knivar tillverkas nu över hela världen.
Bee – symbolen för Laguiole knivar
1909 kom Jules Calmels på idén att lägga till en bisymbol ovanför våren helt enkelt av estetiska skäl. Men – om du föredrar romantiska historier – enligt en legend var det Napoleon själv som tillät Aveyrons besticktillverkare att använda biet som sitt emblem som ett tecken på deras tapperhet i strid. Det intressanta är att på franska är la mouche (fluga) det tekniska bestickordet som syftar på den tillplattade delen i slutet av våren.
Men eftersom Jules Calmel - som var den första att placera ett bi på la mouche - inte tog patent på idén snart fanns det dussintals besticktillverkare i Laguiole och Thiers som tillverkade Laguiole knivar med blommor, insekter eller andra djur på vår. Men – efter att ha använts nästan systematiskt – var det biet som blev synonymt med Laguiole knivar.