Ramekins
Ramekins - fantastiska enserveringsrätter
Den traditionella definitionen av en ramekin är en liten, raksidig keramik- eller glasfat som används för bakning och servering. Ramekins används ofta när man gör desserter som crème brûlées, smulor och cheesecakes men också för små portioner av salta rätter. Ramekins kan också användas för att servera små portioner mat under fester och banketter.
Vilka är fördelarna med att baka i en ramekin?
Eftersom ramekins i allmänhet är cylindriska till formen och små i storlek, är de idealiska för att baka desserter i en portion . De tål mikrovågsugn, ugn och diskmaskin och fungerar bra som sårformar eller muffinsformar. Ramekins är perfekta för sufflé och andra aptitretande desserter som du kan servera direkt från ugnen till bordet. Smaklig måltid!
Kreativa kockar använder ramekins för dipp, pajer och till och med krämiga soppor. De är också idealiska för att servera snacks som nötter eller torkad frukt.
Ramekins är också praktiskt för de människor som bor ensamma eller bara med en partner. När allt kommer omkring är det inte bara ett slöseri med tid att baka ytterligare portioner mat som kommer att sitta i kylen i flera dagar, utan också ett slöseri med mat. Matlagning utan avfall är inte bara ekonomiskt utan också bra för miljön.
Är ramekins hållbara?
Ramekins är tillverkade för att vara återanvändbara och motståndskraftiga. De är också resistenta mot höga temperaturer vilket gör dem till mångsidiga köksrätter perfekta för matlagning, bakning och kylning. Tänk bara på alla underbara saker du kan göra – individuella chokladkakor, crème brulées, tiramisu och mousser, för att bara nämna några. Vad väntar du på? Ta en titt på vad Kulina har att erbjuda och kom igång direkt. Luta dig sedan tillbaka och njut av resultatet av dina kulinariska ansträngningar med familj och vänner.
Kulina erbjuder ramekins i olika stilar – inklusive de som är gjorda av Bitz och Revol. Revol är ett franskt företag som är välkänt för en hög kvalitet på sina produkter.
Är det nödvändigt att förbereda ramekins innan de bakas i dem?
De flesta ramekins är jämförelsevis små. Som ett resultat kan värmen i ugnen lätt komma till mitten av blandningen. För att förhindra att din dessert bränns, bakas hårt eller överkokas, är det lämpligt att placera ramekinen i ett vattenbad. Kontrollera i alla fall tillverkarens instruktioner i förväg. Vissa ramekins är till och med tryckkokarsäkra eller användbara i mikrovågor.