Runda kakformar
Runda kakformar - varje tårtbakningsentusiasts grundverktyg
Vad kan jag använda en rund kakform till?
Runda kakformar – förmodligen den mest populära typen av bakformar – används ofta för att baka födelsedagstårtor, sockerkakor, ostkakor och alla typer av skiktade och skiktade kakor. Mycket ofta gjorda av aluminium erbjuder de jämnt gräddade kaklager.
Valet av din kakform kan i hög grad påverka resultaten av dina kulinariska experiment och i Kulina erbjuder vi dig högkvalitativa runda kakformar för att hjälpa dig att baka de bästa möjliga kakorna.
Är en springform pålitlig?
En cirkulär kakform med löstagbar botten och sidor kallas en springform. Runda springformar är utmärkta för att förbereda alla typer av cheesecakes (bakade och obakade), och mousser eller tårtor. Om du köper en springform av hög kvalitet behöver du inte oroa dig för att flytande deg kommer ut ur formen och gör en röra i din ugn. Det kommer inte!
Den största fördelen med springformarna är att kakan kan tas ur formen utan att vändas eller lyftas tack vare springformens löstagbara sidor. När du tar ut kakan ur ugnen och när den svalnat kan du helt enkelt öppna det sammankopplade bandet som håller ihop sidorna och ta bort det och lämna kakan kvar på botten. Det gör det mycket enklare att föra över kakan till tårtstället. Glöm inte en tårtserver om du vill servera din cheesecake på ett så elegant sätt som möjligt.
Hur väljer man den bästa storleken på en rund kakform för din tårta?
Ibland är det svårt att avgöra vilken kakform man ska använda. Nedan hittar du vanliga runda bakformsmått och hur mycket smet de klarar av.
Runda kastruller:
6×2 tum (15 x 5 cm) = 4 koppar (960 ml)
8×2 tum (20 x 5 cm) = 6 koppar (1,4l)
9×2 tum (23 x 5 cm) = 8 koppar (1,9l)
Springformar:
9 x 2,5 tum (23 x 6 cm) = 10 koppar (2,4 l)
10 x 2,5 tum (25 x 6 cm) = 12 koppar (2,8 l)
I Kulina hittar du många runda kakformar i en mängd olika storlekar och material samt expanderbara tårtringar från topptillverkare inklusive de Buyer, Kaiser eller Lékué.