Salter

20 items total
Tryffelsalt 265 g, med kvarn, Lie Gourmet
149 kr
LIE122
Salt med tomater, parmesan och basilika 300 g, Nicolas Vahé NV104981027
Svarthavssalt 320 g, Nicolas Vahé
198 kr
NV104981035
Rött vin och lagerbladssalt 340 g, Nicolas Vahé NV104981016
Parmesan och basilikasalt 320 g, Nicolas Vahé NV104981000
Salt THE SECRET BLEND 320 g, Nicolas Vahé
139 kr
NV104981003
Citron- och timjansalt 320 g, Nicolas Vahé
145 kr
NV104981023
Franskt havssalt 335 g, Nicolas Vahé
156 kr
NV104981004
Salt med chili CHILLI BLEND 315 g, Nicolas Vahé NV104981037
Vitlök och timjansalt 300 g, Nicolas Vahé
145 kr
NV104981008
Salt med rosépeppar 215 g, med kvarn, Lie Gourmet LIE121
Salt- och pepparmix EVERYDAY MIX 310 g, Nicolas Vahé NV104981007
Himalayasalt 280 g, med kvarn, Lie Gourmet
135 kr
LIE117
Vitlök och röd chili-salt 325 g, Nicolas Vahé NV104981001

Gourmet- och smaksatta salter - en liten njutning till ditt kök eller till din vän...

Salt – är det viktigt i matlagning?

Salt, precis som peppar – är en av de mest populära kryddorna som har kryddat våra rätter i tusentals år. Varje kock skulle förmodligen till och med säga att salt är en av mänsklighetens största vänner! Det utkämpades krig om det, löner kan ha betalats ut i det, det hjälpte människor att läka sår och kunde till och med ge lycka!

Vilka är saltets huvudroller i köket? Är det hälsosamt?

Salt ger mer smak och är ett viktigt näringsämne och konserveringsmedel. Och även om det kan vara ohälsosamt att tillsätta för mycket salt i dina rätter, är salt ett näringsämne som är avgörande för människors liv – det balanserar vätskor i blodet, upprätthåller ett hälsosamt blodtryck och reglerar muskelfunktion och nervimpulser.

Salt – vad kan man smaksätta med och hur serverar man det?

Kom ihåg att salt förstärker ingrediensernas naturliga smak, men om du är rädd för att tillsätta för mycket salt till din mat kan du salta den bara lite och ta med lite högkvalitativt, rent eller smaksatt salt till bordet. Salt – till skillnad från peppar behöver det inte vara nymalet (det innehåller inga flyktiga föreningar som frigörs vid malning och det åldras inte) men du kanske vill använda en kvarn eller mortel för att få rätt storlek på salt för din maträtt.

I Kulina erbjuder vi dig ett intressant urval av naturliga och hälsosamma gourmetsalter och kryddor. De ser bra ut på kökshyllan eller bänkskivan såväl som på bordet, vilket ger dina gäster rätt mängd arom för sina rätter och erbjuder några nya smaker.

Vilka ingredienser används vanligtvis för att smaksätta salt?

  • torkade örter
  • torkade citrusfrukter eller tomater
  • andra kryddor

Vad kan man använda smaksatt salt till?

Använd våra saltblandningar för att piffa upp alla typer av rätter, även de enklaste! Du kan använda smaksatt salt för:

  • alla typer av sallader och grönsaker
  • över kött och fisk
  • över bakade grönsaker och potatis
  • pastarätter
  • högkvalitativt bröd med... tomatskivor
  • desserter (salt med torkad chili passar särskilt bra till choklad!)